Στα 22,20 ευρώ η τιμή – στόχος για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Θετικές προοπτικές αποτυπώνονται για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον απόηχο της επιτυχημένης ιδιωτικής τοποθέτησης 6 εκατ. μετοχών σε διεθνείς επενδυτές, αλλά και της καλύτερης προσφοράς που έδωσε στον διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΒΟΑΚ, με την Πειραιώς και την Euroxx να προχωρούν σε ανοδικές αναθεωρήσεις της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ομίλου. Ειδικότερα,

στο πρόσφατο σημείωμα της Πειραιώς Χρηματιστηριακή, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στα top picks, με την τιμή – στόχο να ανεβαίνει στα 22,20 ευρώ/μτχ (χωρίς να περιλαμβάνεται στην τιμή η προβλεπόμενη προσθήκη της Αττικής Οδού), ενώ η μετοχή προσφέρει το μεγαλύτερο upside (60%) ανάμεσα στις προτάσεις της χρηματιστηριακής στην ελληνική αγορά. Σε παρόμοιο κλίμα, η Euroxx Χρηματιστηριακή επανεκκινεί την κάλυψη της μετοχής δίνοντας τιμή – στόχο 20,2 ευρώ/μτχ με περιθώριο ανόδου 44% και σύσταση Overweight.

Νέος γενικός διευθυντής στον Αερολιμένα Κρήτης

Ο Ιωάννης Μετσοβίτης αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της εταιρείας του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ). Οπως επισημαίνεται, ο νέος επικεφαλής του ΔΑΗΚ έχει μακρά εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ξεκίνησε την αεροπορική του σταδιοδρομία ως χειριστής αεροσκαφών και εκπαιδευτής πτήσεων και στη συνέχεια ανέλαβε ρόλους ανώτερου στελέχους στον κλάδο των αερολιμένων. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στη διευθυντική ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ ακολούθως εντάχθηκε στην ομάδα στελεχών του Διεθνούς Αερολιμένα Hamad και τέθηκε επικεφαλής των λειτουργιών των αερολιμένων του Κατάρ. Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλλι της Κρήτης. Σε αυτή συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%).

ΣΔΙΤ 60 εκατ. ευρώ

Πέντε σύγχρονα κτίρια που θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο ΣΔΙΤ και προορίζονται να «φιλοξενήσουν» αντίστοιχες αστυνομικές διευθύνσεις ανά τη χώρα βρίσκονται στα σκαριά, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο θα προωθήσει ο φορέας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, που εποπτεύεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Μόλις προχθές, η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, ενέκρινε την κατασκευή πέντε νέων κτιρίων αστυνομικών διευθύνσεων σε Αχαΐα, Καρδίτσα, Ημαθία, Λευκάδα και Εβρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα