Σκόπελος : Μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία - Ο δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητήθηκε από το Δήμο Σκοπέλου να κηρυχθούν οι κοινότητες Γλώσσας, Κλήματος και Πανόρμου λόγω της χθεσινής βροχόπτωσης, χαλαζόπτωσης και ανεμοθύελλας που έπληξαν το νησί.

Στο αίτημά του, που απεστάλη εγγράφως προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Σκοπέλου αναφέρει ότι διαβρώθηκαν αγροτικοί και δασικοί δρόμοι, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, κυρίως στη Γλώσσα, υπέστησαν ζημιές τα λιμάνια στο Λουτράκι και στο

Νέο Κλήμα, αλλά και σχολικές μονάδες στις ίδιες περιοχές.

Ο Δήμος Σκοπέλου αναφέρει επίσης ότι καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι ηλιακοί συλλέκτες στους θερμοσίφωνες της περιοχής, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστησαν όλα τα αυτοκίνητα, τα σκίαστρα και τα τραπεζοκαθίσματα δεκάδων καταστημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με το Δήμο Σκοπέλου καταστράφηκε ολοκληρωτικά όλη η ελαιοπαραγωγή, αφού ο ελαιόκαρπος ήταν σχεδόν έτοιμος για συλλογή.

Αναλυτικά τι ζητά ο δήμος Σκοπέλου:

1. Να συσσωρευτούν φερτές ύλες και σπασμένα κλαδιά στα φρεάτια των ομβρίων, καθώς και στις επιφάνειες του επαρχιακού δικτύου και των αγροτικών και δασικών δρόμων.

2. Να διαβρωθεί η επιφάνεια των αγροτικών και δασικών δρόμων.

3. Να προκληθούν ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού ειδικά της Κοινότητας Κλήματος.

4. Να υποστούν σημαντικές ζημιές τα λιμάνια Λουτρακίου Γλώσσας και Ν. Κλήματος.

5. Να υποστούν σημαντικές ζημιές οι Σχολικές Μονάδες αυτών των περιοχών.

Στο έγγραφο του ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Βούλγαρης, καταλήγει ότι πέραν των ανωτέρω ζημιών, έχει καταστραφεί η πλειονότητα των συλλεκτών ηλιακών θερμοσιφώνων, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα ιδιωτών και επιχειρήσεων καθώς και σε τραπεζοκαθίσματα και σκίαστρα των επιχειρήσεων.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ολοκληρωτική καταστροφή του ελαιοκάρπου των παραπάνω περιοχών.

Όσον αφορά την μερική αποκατάσταση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων επί του δικτύου του επαρχιακού δρόμου, ο Δήμος ενήργησε άμεσα με την συγκρότηση και αποστολή συνεργείων επί τόπου με αποτέλεσμα την προσωρινή επίλυση του προβλήματος.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα