«Μπαζώθηκε κι αυτό» – Βράζει η κοινωνία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πρόταση αθώωσης του Μίχου

Οργή και το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκάλεσε η εισαγγελική πρόταση για την αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Άμεση η αντίδραση από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που κάλεσε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μετρό στα Σεπόλια, στη γειτονιά που συνέβη το αποτρόπαιο έγκλημα. Παρακολουθώντας το θέμα από την πρώτη στιγμή και στηρίζοντας έμπρακτα το παιδί και την οικογένειά του, κάτι που δεν έκανε ως όφειλε – όπως καταγγέλλουν-

η Πολιτεία, σε σκληρή ανακοίνωσή τους που καλεί για την κινητοποίηση τονίζουν «σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές».

Η πορεία κινείται προς το μαγαζί του Μίχου με στάση στο ιατρείο του δερματολόγου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση, με την παρουσία της Αστυνομίας να είναι έντονη αλλά προς το παρόν διακριτική.

Δείτε όλα όσα συμβαίνουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Πιο αναλυτικά, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού αποφάσισε τη διοργάνωση συγκέντρωσης απόψε στις 19:00 στον σταθμό του μετρό στα Σεπόλια, ενώ ενημερώνει και για κάλεσμα για διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Αίτημα τους να μη γίνει αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, Μαρίας-Ελένης Νικολού, που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τα εγκλήματα του βιασμού και της μαστροπείας. Βασικά συνθήματα της κινητοποίησης είναι τα εξής: «Τα παιδιά έχουν φωνή» και «Καμία ανοχή στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών».

Αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου λόγω αμφιβολιών, καθώς και η απαλλαγή του και για το αδίκημα της εμπορίας προκάλεσε την οργή του λαού, με τον κόσμο να αντιδρά μέσω διαδικτυακών αναρτήσεων για την εισήγηση περί αθώωσης του μαστροπού της 12χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν κόλαφος για τη μητέρα του 13χρονου πλέον κοριτσιού, αποδίδοντάς της μαστροπεία, πορνογραφία και προτροπές στο κορίτσι να εκδίδεται μέσω αφόρητων πιέσεων και συναισθηματικού εκβιασμού.

Η εισήγηση της εισαγγελέως για αθώωση του Ηλία Μίχου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις χρηστών της πλαρφόρμας «Χ» να είναι χαρακτηριστικές.

Οι αναρτήσεις:

Εντάξει, μπαζώθηκε και αυτό. #κολωνος

— Αλ Μπάντι (@donald_duck555) March 13, 2024

Νομίζω ότι ο συνάνθρωπός μας Ηλίας #Μιχος θα πρέπει, επιπροσθέτως, να αποζημιωθεί οικονομικά από τη 12χρονη, η οποία εκμεταλλεύτηκε τον αγνό έρωτά του και τον εξέθεσε αδίκως στα μάτια της κοινωνίας. Κακώς το παρέλειψε η εισαγγελική πρόταση.

ΥΓ: Όχι, δεν υπάρχει πάτος…

— Διονύσης Ελευθεράτος (@EleftheratosD) March 13, 2024

Λογικά στο Εφετείο θα ακούσουμε ότι τον βίαζε η 12χρονη.#Μιχος #Κολωνος

— Γαστόνος (@gastone85) March 13, 2024

Ο κοσμος πρεπει να βγει στους δρομους αν τολμησουν να αθωωσουν ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΕΡΑΣ! #Μιχος

για να ΜΗ μιλησει κι αυτος για τις βρωμιες σας, ετσι;

Τα παιδια μας, ρε ΑΛΗΤΕΣ, ποιος θα τα υπερασπιστει;#παιδοβιαστές #ειναι_βιαστης #Κολωνος pic.twitter.com/3hJ0Fujw64

Keywords
Τυχαία Θέματα