Σε αυτό το μέρος της Γης ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία

Όλοι συμφωνούμε πώς τα πρωινά ξυπνητήρια έχουν έναν εφιαλτικό ήχο που μας αναγκάζουν να αποχωριστούμε το ζεστό μας κρεβάτι. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα μέσα στην ημέρα. Δουλειά, διασκέδαση, ξεκούραση είναι ανάγκες που πρέπει να χωρέσουν στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Όσο παράξενο και αν σου ακούγεται, υπάρχει ένα μέρος πάνω στον πλανήτη, όπου ο χρόνος δεν έχει σημασία. Αυτό συμβαίνει στην Ανταρκτική, στην ήπειρο που πραγματικά μπορείς να ρυθμίσεις εσύ την ώρα που θες.

Γιατί συμβαίνει

Δεδομένου

ότι η Ανταρκτική είναι σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητη, η ήπειρος δεν είναι επίσημα χωρισμένη σε ζώνες ώρας. Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι ερευνητικοί σταθμοί, καθένας από τους οποίους τηρεί τη δική του τοπική ώρα. Έτσι, για παράδειγμα, άλλος σταθμός βρίσκεται σε ώρα Νέας Υόρκης, άλλος σε ώρα Λονδίνου και άλλος σε ώρα Πεκίνου, αν και όλοι του απέχουν λίγα μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, στην Ανταρκτική για έξι μήνες τον χρόνο είναι μέρα 24 ώρες το 24ωρο, ενώ για τους υπόλοιπους έξι είναι νύχτα. Οπότε και να αλλάζει η ώρα δε βοηθάει σε κάτι, μιας και αυτό που βλέπεις έξω είναι ακριβώς το ίδιο.

@nasdailyThe Place with No Time What is the time.. in Antarctica? It turns out.. there is no time! Confused?! So was I.. That is why on Day 4 of the Antarctica Series, I’ll show you how to live in a place where time is always a mystery.

original sound – Nas Daily

Keywords
Τυχαία Θέματα