Σαμαράς: Υπονομεύουν την κυβέρνησηόσοι μιλάνε για παράταση της θητείας της

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε πώς «η κυβέρνηση συγκροτηθηκε για να ολοκληρωθεί το «κούρεμα» του παλαιού ιδιωτικού χρέους και να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του συνολικού χρέους. Όλα αυτά θα κριθούν στους επόμενους δύο μήνες και τέλος».

Όπως ανέφερε, δεν υπήρξε συμφωνία μακροχρόνιας διακυβέρνησης μεταξύ των κομμάτων, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας στην ελληνική πολιτική, το οποίο «δεν θα αποκατασταθεί, αν άλλα συμφωνούμε κι άλλα κάνουμε».

Εξηγώντας την κατηγορηματική αντίθεσή

του στο ενδεχόμενο παράτησης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, σημείώσε ακόμη πως «μια κυβέρνηση που θα πάρει δύσκολες αποφάσεις δεν μπορεί να σταθεί χωρίς νωπή εντολή από το λαό», επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι από την ημέρα της συγκρότησής της δημιουργήθηκε μια «βαλβίδα ασφαλείας» στην κοινωνία, που λειτούργησε "καταπραϋντικά" για την κοινωνική αναταραχή που σιγοβράζει»:

«Δεν υπάρχουν πια σοβαρές ταραχές στους δρόμους, γιατί ο λαός βλέπει την προοπτική να εκφραστεί στις κάλπες πολύ σύντομα...

Αυτή την κοινωνική γαλήνη τη χρειαζόμαστε. Θέλουν κάποιοι να αφαιρέσουμε τη "βαλβίδα ασφαλείας"; Αν το κάναμε, θα ήταν πολύ πιθανό να προκληθούν κοινωνικές εκρήξεις».

Επιπλέον, ανέφερε πως η περίοδος των δύσκολων -όπως τις χαρακτήρισε- αποφάσεων δεν θα κρατήσει δύο τρείς μήνες, αλλά δύο-τρία χρόνια τουλάχιστον.

«Το ΠΑΣΟΚ βάζει το δικό του μικρο-κομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον και ζητά - εμμέσως ή αμέσως - παράταση θητείας της σημερινή κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα