Ρούλα Μητροπούλου – Πέθανε η ιστορική διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος»

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου.

Η Ρούλα Μητροπούλου είχε διατελέσει εκδότρια των περιοδικών του ΔΟΛ. Ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογραφική σταδιοδρομία της άρχισε από το περιοδικό «Γυναίκα», του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτρια.

Στη συνέχεια, η Ρούλα Μητροπούλου εργάστηκε στον ΔΟΛ. Υπήρξε διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος»

και στη συνέχεια εκδότρια του «Marie Claire». Ο σύζυγός της, ο φωτογράφος Άγγελος Δημητριάδης, πέθανε τον Μάρτιο.

Μια φουρνιά από δυνατά ονόματα

«Όσο ήμουν στη Γυναίκα θυμάμαι τρείς αρχισυντάκτες, την Ειρήνη Μπουζάλη, τη Μαριάννα Μουτζουρίδου και τον  Δημήτρη Κατσίμη. Η Μπουζάλη, ευγενική και ήρεμη, είχε την εμπιστοσύνη του Τερζόπουλου, η Μουτζουρίδου ήταν πολύ δυναμική και ο Κατσίμης είχε εντυπωσιάσει τον Τερζόπουλο με την εμφάνιση και τα πούρα του. Ο καθένας με τον τρόπο του συνέτεινε στην επιτυχία της Γυναίκας την συγκεκριμένη εποχή της θητείας του» θυμάται η δημοσιογράφος Όλγα Λαοπόδη – Iωάννου στο μπλογκ της (olgaioannou.wordpress.com) και συνεχίζει:

«Από τη σύνταξη της Γυναίκας πέρασαν πολλοί συντάκτες και κυρίως συντάκτριες που αργότερα εξελίχθηκαν στον χώρο. Η Ρούλα Μητροπούλου (την συνάντησα αργότερα ως εκδότρια στον ΔΟΛ), η Φανή Πετραλιά και η Όλγα Μπακομάρου, που εγκατέλειψαν τα περιοδικά για τις εφημερίδες, η Κατερίνα Δασκαλάκη, διευθύντρια αργότερα της Μεσημβρινής και ευρωβουλευτίνα, η Μάρω Κυριακού, η Βεατρίκη Σπηλιάδη, μετέπειτα τεχνοκριτικός στην Ελευθεροτυπία, η Σόνια Ζαχαράτου, ο Μανώλης Φουρτούνης, ο Παναγιώτης Βενάρδος, η Αλίκη Ξένου-Βενάρδου, η Μόσχα Ξύδη, η Ολυμπία Εξάρχου (η οποία το 1965 εξέδωσε το περιοδικό Μόδα), η Ερριέτα Μαυρουδή, που μεταπήδησε με επιτυχία στη διαφήμιση, η  Λιάνα Ελευθερουδάκη (καθόταν στο «θρανίο» ακριβώς πίσω μου) που ανέλαβε  αργότερα τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού και συνέτεινε στην αλλαγή του ύφους του με θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα