Ρέτσος, ο αρχηγός των Λιονταριών
Το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου Ζοάο Πινέιρο τον βρήκε με τα δόντια σφιγμένα να προσπαθεί να διαχειριστεί για λίγο ακόμη τον πόνο, με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει. Δεν είχε άλλωστε τελειώσει η δουλειά του στο γήπεδο: Επρεπε να συγκεντρώσει τους συμπαίκτες του σε έναν κύκλο και παρά την ήττα να είναι πρώτος που θα τους θύμιζε «πως έχουμε μια ακόμη ευκαιρία» δείχνοντας στη ρεβάνς της Τρίτης (24/2).
Να χαιρετήσει τους αντιπάλους (όπως τον άλλοτε συμπαίκτη του Πάτρικ Σικ που με τα δύο γκολ
Μέχρι τέλους όπως τα λέει η καρδιά του και η περηφάνια από το περιβραχιόνιο του αρχηγού που φορά στο αριστερό του μπράτσο. Στο ίδιο χέρι που εδώ και ενάμιση μήνα υπάρχει ένα τεράστιος νάρθηκας από τον τραυματισμό του στον τελικό του Super Cup. Από το βράδυ της Τετάρτης έχει πλέον «παράσημο» πολέμου και 15 ράμματα δεξιά στο σαγόνι του. Ράμματα που χρειάστηκε να τα κάνει τρεις φορές! Την πρώτη, «πρόχειρα» με κλιπ έπειτα από τη σύγκρουση – κεφάλι με κεφάλι – με τον Λορέντσο Πιρόλα. Τη δεύτερη καλύτερα στα αποδυτήρια στο τέταρτο της ανάπαυλας. Και την τρίτη, κανονικά πια, με τα φώτα του φαληρικού γηπέδου σβηστά. Εμειναν στο ιατρείο ως τη μία και μισή. Ο γιατρός Χρήστος Θέος. Ο Παναγιώτης Ρέτσος. Και ο Λορέντσο Πιρόλα που με τη σειρά του χρειάστηκε επτά ράμματα στο μέτωπο. Ο Ιταλός δεν άντεξε για πολύ. Επειτα από κανά δύο κεφαλιές ζαλίστηκε και έπεσε φτάνοντας οριακά ως την ανάπαυλα. Ο αθεόφοβος Ρέτσος έβγαλε όλο το παιχνίδι. Και μάλιστα με ρεκόρ. Εκείνος που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτή την τόσο απαιτητική μονομαχία: 11.600 μέτρα έγραψε στο κοντέρ του.
Ο νόμος του ΜέρφιΧθες δεν μπορούσε καλά – καλά να ανοίξει το στόμα του. Στην προπόνηση όμως ήταν κανονικά για το πρόγραμμα αποκατάστασης. Και το ίδιο σκοπεύει και σήμερα. Να κάνει τα πάντα ώστε να δηλώσει διαθέσιμος για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (21/2, 17:00) για το πρωτάθλημα. Μια αναμέτρηση που δεν αφήνει στον Ολυμπιακό το περιθώριο να συνεχίσει να σκέφτεται τη Λεβερκούζεν. Ούτε την 0-2 προχθεσινή ήττα. Ούτε τη ρεβάνς. Επιβάλλεται μια νίκη πρωταθλήματος. Αμεσα. Και ο Παναιτωλικός κατηφορίζει στο Φάληρο έπειτα από δύο σερί τρίποντα (ΑΕΛ εκτός, Αστέρας Τρίπολης εντός), με την ψυχολογία ότι μπορεί να κάνει ζημιά σε μια εποχή που για τους Ερυθρόλευκους μοιάζει με τον νόμο του Μέρφι: Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Ακόμη και να συγκρουστούν οι δύο στόπερ του κεφάλι με κεφάλι, σε μια ιστορία που έβαλε στην εξίσωση τον μοιραίο Ζουλιάν Μπιανκόν. Αντικατέστησε ο δεξιοπόδαρος Γάλλος τον αριστεροπόδαρο Ιταλό και βρέθηκε σε όλα μέσα. Αστόχησε στην ευκαιρία του 53΄ για το 1-0. «Κόλλησε» στο χορτάρι στην κόντρα του Πάτρικ Σικ για το 0-1 από το λάθος του Μεντί Ταρέμι και το φάουλ που ο Σαντιάγκο Εσε έπρεπε να κάνει αλλά δεν… Εχασε και στην αερομαχία από τον Σικ για το 0-2 στο 63΄.
Μα δεν τελειώσαμε«Θέλω απλά να πω ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξή σας, είμαι καλά. Να θυμάστε… δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πάμε» έγραψε ο Λορέντσο Πιρόλα στα social media δείχνοντας ότι και εκείνος είναι έτοιμος να σφίξει τα δόντια αν χρειαστεί. Ξαναλέμε, υπάρχει πριν ο Παναιτωλικός. Γενικά όμως η αίσθηση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης είναι ότι υπάρχει μια ακόμη μάχη με τη Λεβερκούζεν. Οτι οι Ερυθρόλευκοι δεν σκοπεύουν να παραδοθούν. Το είπε άλλωστε και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «έχουμε πιθανότητες αλλά με χαμηλό ποσοστό» ήταν η ατάκα του για να κρατήσει την πόρτα ανοιχτή, τόσο… όσο. Το είπε και ο Παναγιώτης Ρέτσος, που ναι μέχρι και δηλώσεις σταμάτησε να κάνει: «Είμαι μια χαρά, δεν έχω τίποτα. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Είμαστε μεγάλη ομάδα και θα πάμε στη Γερμανία για την πρόκριση. Θα δουλέψουμε στις αδυναμίες και τα λάθη μας και θα πάμε για την πρόκριση». Οταν το λέει και το πιστεύει εκείνος που η ερυθρόλευκη φανέλα του γέμισε με αίματα και εκείνος απλά ζήτησε μια άλλη για να συνεχίσει. Εκείνος που ζαλισμένος στο 57΄ στο χορτάρι άκουσε τον κόσμο να φωνάζει «Ρέτσο ψυχάρα, Ολυμπιακάρα» και απλά σηκώθηκε για να συνεχίσει να αγωνίζεται, επιβάλλεται να το πιστέψουν όλοι.
ΠΑΕ Ολυμπιακός για Ρέτσο και Πιρόλα: «Περήφανοι για τη δύναμή σας. Περήφανοι για το πνεύμα και την καρδιά σας. Περήφανοι που σας αποκαλούμε δικούς μας».- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από αδέσποτο σκύλο και χτυπήθηκε από λεωφορείο – Συγκλονιστικό βίντεο
- Μπραντ Πιτ: Ο απρόσμενος live χαιρετισμός στην κάμερα του "Πρωινού" - Η στιγμή που πάγωσε το πλατό του Γιώργου Λιάγκα (Βίντεο)
- Πέθανε ο Έρικ Ντέιν σε ηλικία 53 ετών μετά από μάχη με την ALS
- Σε πορτοκαλί συναγερμό η Αττική από το απόγευμα: Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
- Έρικ Ντέιν: "Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό" - Η συγκλονιστική τελευταία συνέντευξη για την ALS λίγους μήνες πριν τον θάνατό του (Βίντεο)
- Δολοφονία μυστήριο διάσημου αστροφυσικού της NASA - Τον πυροβόλησαν στη βεράντα του σπιτιού του
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Πορτοκαλί συναγερμός για οκτώ περιοχές
- Άλλο ένα 24ωρο με κακοκαιρία: Μία περιοχή στα «κόκκινα» από τις καταιγίδες
- «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, ένα ποτό βγήκα να πιω» - Η τραγουδίστρια που τράκαρε 5 αυτοκίνητα στο Κολωνάκι απολογείται
- Το τελευταίο αντίο στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της - Η εξόδιος ακολουθία είναι προγραμματισμένη για τις 13:00
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ρέτσος, ο αρχηγός των Λιονταριών
- Δήμος Αθηναίων: 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων
- ΠΑΟΚ: Ο Γερεμέγεφ κράτησε την ελπίδα
- Η πιο μεγάλη λεπτομέρεια την Τετάρτη το βράδυ
- Κατερίνα Σκουρλή στα Νέα: «Για εμάς η σκηνική ταυτότητα δεν είναι κάτι σταθερό ή προκαθορισμένο»
- Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού – Οι περιοχές που θα σαρώσουν τα φαινόμενα
- Εξέλιξη και παρακαταθήκη
- Μυστήριο γύρω από τον θάνατο συνιδρυτή μεγάλης αλυσίδας ρούχων – Έπεσε από τον 17ο όροφο του διαμερίσματός του
- Tο νέο MG ZS Max στέφθηκε πρώτο σε πωλήσεις
- Στράτος Τζώρτζογλου: «Μου δανείζουν σπίτι για να μείνω – Δεν έχω ούτε για βενζίνη»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ρέτσος, ο αρχηγός των Λιονταριών
- Κατερίνα Σκουρλή στα Νέα: «Για εμάς η σκηνική ταυτότητα δεν είναι κάτι σταθερό ή προκαθορισμένο»
- Δήμος Αθηναίων: 500 νέα δέντρα στο Άλσος Ιλισίων
- ΠΑΟΚ: Ο Γερεμέγεφ κράτησε την ελπίδα
- Οι Κουαρτέτοιοι: «Σολ Δίαιτα» στο Μεγάρο Μουσικής Αθηνών
- Wall Street Journal: Ράλι 40% για την εταιρεία που δίνει «δεύτερη ζωή» στους κινητήρες αεροσκαφών ως πηγές ενέργειας
- Πρόβλεψη της απροβλεψίας
- Εξέλιξη και παρακαταθήκη
- Η πιο μεγάλη λεπτομέρεια την Τετάρτη το βράδυ
- Υπουργείο Υποδομών: Στο «τραπέζι» Μετρό, Flyover και Εγνατία Οδός – Οι δεσμεύσεις του Χρ. Δήμα στον ΣΒΕ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άγνωστος δώρισε ράβδους χρυσού αξίας 3,6 εκατ. δολάρια σε ιαπωνική πόλη για την επισκευή του συστήματος ύδρευσης
- Δήμας: Στο επίκεντρο τα έργα υποδομών και μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα – Εγνατία και Ε65
- Politico: Ο Τραμπ πιέζει την Ευρώπη να αγοράσει αμερικανικά όπλα και την απειλεί με αντίποινα
- Πλοίο που εκτελούσε τα δρομολόγια Ρόδος-Τουρκία βυθίστηκε σε τουρκικό ναυπηγείο (Βίντεο)
- Live η συνέντευξη του Παύλου Μαρινάκη στα Παραπολιτικά 90,1
- Πατρινό καρναβάλι: Χαμός στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Αναχωρούν λεωφορεία ανά 10 λεπτά
- Τέμπη: Εξώδικα συγγενών για τις εκταφές – Ζητούν εξετάσεις σε εργαστήρια στο εξωτερικό
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου – Ποιους είδε, τι συζήτησαν
- Νέα «σπιτία» σίτισης και προστασίας αδέσποτων ζώων τοποθετούνται στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού
- Κακοκαιρία στο Βόρειο Αιγαίο: Ισχυρές καταιγίδες και 8 μποφόρ απόψε σε Λέσβο – Χίο – Λήμνο



