Ρεκόρ και ο χαλκός
Ο χαλκός σκαρφάλωσε σε επίπεδα-ρεκόρ χθες, ξεπερνώντας το όριο των 12.000 δολαρίων ανά τόνο για πρώτη φορά, καθώς οι ανησυχίες για τους δασμούς των ΗΠΑ και για πιθανές ελλείψεις τροφοδότησαν κι άλλο το ράλι που διαρκεί από τον Οκτώβριο. Το μέταλλο, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στη βιομηχανία και θεωρείται δείκτης για την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας, ενισχύθηκε κατά 1%, στα 12.039 δολάρια ανά τόνο, στις συναλλαγές στο Λονδίνο. Ο χρυσός και το ασήμι σημείωσαν επίσης νέα
Από την Κίνα έρχεται το 80% των παιχνιδιών που αγοράζουν οι Ευρωπαίοι, με τον συνολικό τζίρο των εισαγωγών από τρίτες χώρες να φτάνει τα 7,1 δισ. ευρώ. Η Κίνα ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής παιχνιδιών στην ΕΕ με 80% (αξίας 5,6 δισ. ευρώ) το 2024, πολύ μπροστά από το Βιετνάμ με 6% (418 εκατ. ευρώ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (3%, 188 εκατ. ευρώ). Η Γερμανία και η Ολλανδία ήταν οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς παιχνιδιών στην ΕΕ από τρίτες χώρες, με 17% η καθεμία, ενώ η Γαλλία αντιπροσώπευε το 14% των συνολικών εισαγωγών σε αξία.
ΕΣΠΑ: αναβάθμιση παλαιού δημαρχείουΣτο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027» εντάσσεται η δεύτερη φάση της ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης των κτιρίων του Πνευματικού Κέντρου και του παλαιού Δημαρχείου Δήμου Ιωαννιτών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση. Η πράξη, συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.500.120 ευρώ, αποτελείται από ένα σύνολο παρεμβάσεων που εξασφαλίζουν ότι τα κτίρια θα λειτουργήσουν με σύγχρονες και περιβαλλοντικά φιλικές υποδομές. Ενδεικτικά, μετά την ολοκλήρωση του έργου, εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ σε όλους τους χώρους των κτιρίων.
Αρχή Προστασίας του ΚαταναλωτήΤη διαπιστωτική πράξη για την έναρξη λειτουργίας της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή και Ελέγχου της Αγοράς υπέγραψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος. Η ενεργοποίηση της νέας Αρχής εισάγει ένα ενιαίο, ανεξάρτητο πλαίσιο εποπτείας, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη παρέμβαση στην αγορά. Μεταξύ των βασικών καινοτομιών περιλαμβάνεται η συγκέντρωση ελεγκτικών και κυρωτικών αρμοδιοτήτων σε έναν φορέα, γεγονός που περιορίζει τις επικαλύψεις και ενισχύει τη θεσμική αποτελεσματικότητα.
Επιταγές για αγορά βιβλίωνΣτο τέλος του έτους ολοκληρώνεται το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων 2025 της ΔΥΠΑ, το οποίο ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει το voucher τους καλούνται να το πράξουν έως τις 31 Δεκεμβρίου, προκειμένου να μη χάσουν το δικαίωμά τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εκδοθεί 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με συνολικό προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ. Στο δίκτυο συμμετέχουν 867 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι σε όλη τη χώρα.
Αύξηση μισθών στην ΤουρκίαΗ Τουρκία αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 27% για το επόμενο έτος, ακολουθώντας τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό, σε μια ένδειξη ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παραμένουν προσηλωμένοι στον έλεγχο των αυξήσεων των τιμών. Ο επίσημος καθαρός κατώτατος μισθός ανά μήνα θα οριστεί στις 28.075 λίρες Τουρκίας (655 δολάρια), δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Βεντάτ Ισιχάν στην Αγκυρα χθες. Η Wall Street αναμένει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα θα μειωθεί σε περίπου 25% μέχρι το τέλος του 2026, σε σύγκριση με 31,1% που ήταν τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση.
Επιστροφή πινακίδωνΣτην τελική ευθεία βρίσκεται η πληρωμή για τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ ξεκίνησε και η επιστροφή για τις πινακίδες κυκλοφορίας προκειμένου οι οδηγοί να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου. Κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα μπορούν να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων. Η επιστροφή των πινακίδων θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων για την παραλαβή τους δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).
Μεταβίβαση ακινήτωνΤον έλεγχο χαρτοφυλακίου ακινήτων μεταβίβασε η Πειραιώς στην εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία Vesta Asset Partners AE, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 80% η Premier Capital Investments Greece, θυγατρική κατά 100% της εταιρείας Premier Capital Investments με έδρα στο Λουξεμβούργο, και με ποσοστό 20% η Τράπεζα Πειραιώς. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων με τίτλο Vesta αποτελείται κυρίως από ανακτηθέντα οικιστικά και επαγγελματικά ακίνητα που συνδέονται με δάνεια της τράπεζας. Το τίμημα της συναλλαγής διαμορφώθηκε στα 32 εκατ. ευρώ, ενώ η περίοδος διαχείρισης του χαρτοφυλακίου υπολογίζεται περίπου στα 4 έτη.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βράζει το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρουλάκη
- Με πατίνι που βρήκε στον δρόμο τραυματίστηκε η 14χρονη που είχε βγει για τα κάλαντα και βρέθηκε αναίσθητη
- Σέρρες: Αγνοείται ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πορροΐων
- Τη Δευτέρα η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα
- Οταν οι Ουκρανοί χτυπούν στην καρδιά της Μόσχας
- Στο νοσoκομείο 14χρονη που έλεγε τα κάλαντα και τραυματίστηκε με πατίνι – Πώς έγινε το ατύχημα
- Ενας θρίαμβος του ιδιωτικού τομέα
- Λίγα λεπτά μετά την επίθεση πέθαναν οι Ρομπ και Μισέλ Ράινερ: Δέχθηκαν πολλαπλές μαχαιριές
- Τα αγροτικά μπλόκα έφεραν ακυρώσεις και λίγους επισκέπτες
- “Η Δική μας Πόλη” αποχαιρετά το 2025 με τρεις ξεχωριστές εκπομπές
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Η ανθρωπογεωγραφία της επιτροπής «σοφών» της Καρυστιανού
- Ενα βήμα πίσω
- Με δυσκολίες η έξοδος των εκδρομέων των Χριστουγέννων – Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις
- Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ: Λέει τα κάλαντα και στέλνει ευχές για τα Χριστούγεννα
- Κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρότερες βροχές – Οι 10 περιοχές που θα πληγούν
- Τα αόρατα τρακτέρ
- Υπομονή και στωικότητα
- Σέρρες: Αγνοείται ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πορροΐων
- Baskettalk: Δείτε live τη νέα μπασκετική εκπομπή ΤΩΝ ΝΕΩΝ με τους Νίκο Συρίγο και Γιώργο Κογκαλίδη
- Η ανάρτηση της Μ. Καρυστιανού για τα Χριστούγεννα: Αυτές οι Άγιες Ημέρες ας γαληνέψουν κάθε πόνο και ας σβήσουν κάθε αδικία
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ρεκόρ και ο χαλκός
- Συγκλονίζει ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ: Λέει τα κάλαντα και στέλνει ευχές για τα Χριστούγεννα
- Baskettalk: Δείτε live τη νέα μπασκετική εκπομπή ΤΩΝ ΝΕΩΝ με τους Νίκο Συρίγο και Γιώργο Κογκαλίδη
- Η Κίνα ξανανοίγει τη στρόφιγγα στην αγορά ακινήτων με μειωμένες προκαταβολές και ευκολότερα δάνεια
- Τρύπα
- Αντιολισθητικές αλυσίδες: Υποχρεωτική η χρήρη τους στο νομό Πέλλας – Δείτε τα σημεία
- «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»: Παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2026
- Ευχές από την πρέσβη των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – «Ο Θεός να ευλογεί τους λαούς των δύο μεγάλων εθνών μας»
- Πριν από το 2015
- Γιορτές σαν παραμύθι: Οι 10 πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες πόλεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σταύρος Παπασταύρου: Ο υπουργός Περιβάλλοντος επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στον Άγιο Στέφανο
- Σήμα κινδύνου από ΣΕΤΕ: Τα αγροτικά μπλόκα "παγώνουν" τα Χριστούγεννα και απειλούν τον χειμερινό τουρισμό - Έκκληση για άμεση λύση
- Δωρεά σπέρματος και ωαρίων: ''Κόφτης'' τώρα στη χρήση του ίδιου γενετικού υλικού - Τι λέει ο Μάριος Θεμιστοκλέους στα Παραπολιτικά για την πρωτοβουλία της Ελλάδας στην ΕΕ
- Πειραιάς: σύλληψη 36χρονου για διακίνηση ναρκωτικών - Τι κατασχέθηκε
- Συναγερμός στις Σέρρες: Αυτός είναι ο 45χρονος Πυροσβέστης που αγνοείται (ΦΩΤΟ)
- Κατερίνα Καινούργιου: Πόσα κιλά έχει πάρει στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της
- Ο τενίστας Ραφαήλ Παγώνης κορυφαίος Ευρωπαίος αθλητής U14
- Η Πάτρα στο Φως των Χριστουγέννων: Τα καλύτερα σημεία για φωτογραφίες
- Η εικόνα από τα μπλόκα - Καλύτερη η κατάσταση στους δρόμους



