Προτείνει κυβέρνηση... Μόντι

Παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, με ταυτόχρονο ανασχηματισμό και είσοδο στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, σε κρίσιμα υπουργεία, ζήτησε χθες η Αννα Διαμαντοπούλου με ένα άρθρο πολυποίκιλης στόχευσης και ακροατηρίου που υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ. Υπέρ της διεύρυνσης του χρονικού ορίζοντα της κυβέρνησης τάχθηκε με δηλώσεις του και ο Πέτρος Ευθυμίου.Το άρθρο της Αννας Διαμαντοπούλου
που έμεινε ασχολίαστο από την Ιπποκράτους, αλλά όχι από τη Συγγρού («υπονομεύουν το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου», σχολίασαν από τη Νέα Δημοκρατία, στη γραμμή του ανάλογου σχολιασμού για τις δηλώσεις του Κωστή Στεφανόπουλου), προκάλεσε αναταράξεις σε πολλά επίπεδα, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η υπουργός Παιδείας, με την πρότασή της να δοθεί η δυνατότητα στον Λουκά Παπαδήμο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ουσιαστικά εισηγείται αλλαγές σε βασικά υπουργεία.
«ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΙ». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια ώστε να υλοποιήσει ένα σύνολο εξαιρετικά δύσκολων και άμεσων στόχων (...) να συμμετέχουν οι πλέον κατάλληλοι και ικανοί, οι οποίοι αναπόσπαστοι από οποιοδήποτε άλλο έργο ή βλέψεις θα ασχοληθούν με τα αντικείμενα αρμοδιότητάς τους. Δεν υπάρχει υπουργείο και χώρος που τα άμεσα προβλήματα δεν είναι τεράστια. Αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει, ανταποκρινόμενη και στον τεχνοκρατικό της χαρακτήρα, να θέσει στόχους ανά μήνα και ανά υπουργείο».Και προσθέτει: «Θα ενθαρρύνει (αυτή η κυβέρνηση) όλους τους κρατικούς λειτουργούς στην επίτευξη του εθνικού στόχου. Και φυσικά θα πρέπει να ελέγξει και να κατευθύνει τις υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση της τεχνικής βοήθειας που μας παρέχεται, η οποία δεν μπορεί να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθεί τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση που όλα δρομολογούνται».
«ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εκπληρώσει τους λόγους για τους οποίους συγκροτήθηκε και ως εκ τούτου ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό. Ακολουθώντας δε το «ιταλικό μοντέλο», να τοποθετήσει εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες και τεχνοκράτες στα υπουργεία:
Keywords
Τυχαία Θέματα