Προς παράταση φορο-προθεσμιών

Με ολιγοήμερη παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων που εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Οικονομικών τις αρρυθμίες στην εξυπηρέτηση των φορολογουμένων τις τελευταίες δύο εργάσιμες ημέρες του χρόνου εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέουν οι προθεσμίες για την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, έκτακτης εισφοράς,
αλλά και των τελών κυκλοφορίας για το 2012. Παράλληλα λήγουν οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμιών, η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μόλις έως τις 2 Ιανουαρίου, καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας οι προθεσμίες που λήγουν μεταφέρονται για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Για τα τέλη Ι.Χ. Ειδικά για τα τέλη κυκλοφορίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζεται παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα τέλη κυκλοφορίας φέτος δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων ( www.gsis.gr) για όσους δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο ή το έχουν χάσει. Οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η εκπρόθεσμη αγορά των σημάτων τελών κυκλοφορίας συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία του σήματος.
Η αγορά των σημάτων γίνεται από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ στην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι φορολογούμενοι μόνο στις περιπτώσεις που έχασαν τα ειδοποιητήρια ή δεν τα έλαβαν (και εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να τα τυπώσουν) ή αν στα ειδοποιητήρια αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία.
Keywords
εκτακτη εισφορα, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2016, απεργια, gsis, τραπεζες, ΕΛΤΑ, τελη κυκλοφοριας, περαιωση, παραταση περαιωσης, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παραταση φορολογικων δηλωσεων, αξια, τραπεζα της ανατολης, εισφορα αλληλεγγυης, τελη κυκλοφοριας 2012, απεργια 1 δεκεμβριου, www.gsis.gr, τελη κυκλοφοριας 2015, gsis, εφορια, υπουργειο οικονομικων, αγορα, αξιζει, αρρυθμιες, γινεται, δυνατοτητα, εξυπηρετηση, υποβολη φορολογικων δηλωσεων, υπουργειο, πληροφοριες
Τυχαία Θέματα