Προμηθέας – Περιστέρι 64-60

Αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον στο ελληνικό πρωτάθλημα, πλην του ποιος θα υποβιβαστεί, είναι για τη δεύτερη θέση (πίσω από τον Παναθηναϊκό). Βάσει εικόνας και -ως τώρα- βαθμολογίας, Προμηθέας και Περιστέρι είναι βασικοί διεκδικητές, με τους Πατρινούς να παίρνουν τον… πρώτο γύρο, επικρατώντας στην έδρα τους με 64-60, σ’ ένα ματς που ήταν από την αρχή ως το τέλος ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν δίχως τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος κουβαλά μια θλάση, που έκανε για δεύτερο αγώνα (μετά το Eurocup) αδύνατη τη συμμετοχή

του. Είχαν ηγέτη τον Ρόμπινσον, ο οποίος σούταρε εξαιρετικά κι ήταν αυτός που με 2/2 βολές υπέγραψε τη νίκη της ομάδας τους, όμως ο Μπαμπ του έκλεψε τη δόξα του… παίκτη του αγώνα. Τη στιγμή που η ομάδα του έχανε με 59-60 κι ενώ μέχρι τότε ο ίδιος είχε 1/6 τρίποντα, σημείωσε το καλάθι της αναμέτρησης (62-60).

Κακή επίθεση και σουτ του Μπλέικ (αέρος – αέρος), κοινή κατοχή το βελάκι έδειξε Προμηθέας, ο Ρόμπινσον έβαλε τις βολές (64-60) μετά το φάουλ που του έκανε ο Ξανθόπουλος. Ο έμπειρος γκαρντ του Περιστερίου επιχείρησε τρίποντο με ταμπλό (!), δίχως τύχη, ο Λίποβι δεν άλλαξε το τελικό σκορ, καθώς στην εξέλιξη είχε 0/2 βολές.

Το Περιστέρι προσπάθησε να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα, όμως από τη μια οι απουσίες, από την άλλη η κακή επιθετική μέρα των παικτών του Ζούρου και κάποιες μικρές λεπτομέρειες ήταν οι αιτίες που έφεραν την πρώτη ήττα, δεύτερη συνεχόμενη μετά την ευρωπαϊκή.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 38-38, 46-47, 64-60.

Keywords
Τυχαία Θέματα