Πρεμιέρα για τη νέα Skoda Fabia που εντυπωσιάζει με την τεχνολογική του αναβάθμιση

Η SKODA αποκάλυψε την ολοκαίνουργια FABIA, στην τέταρτη πλέον γενιά της και 22 χρόνια μετά το ντεμπούτο του μοντέλου. Το μικρό μοντέλο της VW, έχει πουλήσει 4,5 εκατομμύρια μονάδες  και  είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο μοντέλο SKODA μετά την OCTAVIA .

Σήμερα, η  νέα  FABIA βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MQB-A0 του Volkswagen Group , με την Skoda

να αναφέρει ότι είναι πιο άνετη, έχει περισσότερα στοιχεία σε θέματα τεχνολογίας, προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού.

Ουσιαστικά, η αύξηση του εσωτερικού, για ένα μοντέλο που έχει ξεπεράσει το όριο των 4 μέτρων, στα 4,108 μ., επέφερε ευρυχωρία στους επιβάτες, τόσο για τους εμπρός όσο και τους πίσω ενώ, ο χώρος αποσκευών - που στα 330 λίτρα ήταν ήδη ο μεγαλύτερος στην κατηγορία – πλέον έχει ανέβει στα 380 λίτρα.

Ειδικότερα, η  FABIA είναι αυξημένη περίπου 11 εκ. από τον προκάτοχό της.

Ο οδηγός ενημερώνεται από την οθόνη διαστάσεων έως 9,2 ίντσες, πάνω από την κεντρική κονσόλα. ενώ, τα   συστήματα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης, προβάλλονται στο Virtual Cockpit, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, που φέρει για πρώτη φορά. Η SKODA εξοπλίζει τη νέα FABIA με συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας που διαθέτουν οθόνες από 6,5 έως 9,2 ίντσες.

Φέρει ενσωματωμένο eSIM για πρόσβαση στο ευρύ φάσμα των διαδικτυακών υπηρεσιών SKODA Connect για κινητές συσκευές και τις τελευταίες εφαρμογές ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Τα smartphone μπορούν να συνδεθούν στο αυτοκίνητο μέσω ασύρματου συνδέσμου SmartLink χωρίς την ανάγκη καλωδίου και να φορτίζονται επαγωγικά στο phone box.  Διαθέσιμες έως και πέντε υποδοχές USB-C για φόρτιση περαιτέρω φορητών συσκευών . Ο οδηγός απολαμβάνει ένα πολυλειτουργικό τιμόνι, δερμάτινο και σπορ, με paddles αλλαγής ταχυτήτων για το DSG. Επίσης, μπορεί να εξοπλιστεί, προαιρετικά, με Climatronic διπλής ζώνης.

Δύο νέα συστήματα υποβοήθήσης,  το Travel Assist και το Park Assist  κάνουν το ντεμπούτο τους στη νέα FABIA.

Ειδικότερα, το Travel Assist  μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού και συνδυάζει πολλά συστήματα υποβοήθησης ταυτόχρονα. Έως 210 χλμ./ώρα, το Adaptive Cruise Control (ACC) προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου με εκείνη των προπορευόμενων οχημάτων. Το Lane Assist βοηθά στη διατήρηση της FABIA στη λωρίδα πραγματοποιώντας διορθωτικές κινήσεις διεύθυνσης, εάν χρειάζεται. Χρησιμοποιώντας Hands-on Detect, το Travel Assist ελέγχει εάν ο οδηγός αγγίζει το τιμόνι με συνέπεια, ενώ, το Blind Spot Detect (Side Assist) είναι μια άλλη επιλογή. Αυτό προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που απέχουν έως 70 μέτρα και θέλουν να προσπεράσουν ή που βρίσκονται στο τυφλό σημείο του αυτοκινήτου. Το Park Assist λειτουργεί με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα, εμφανίζοντας  κατάλληλες παράλληλες και κάθετες θέσεις στάθμευσης και, εάν είναι επιθυμητό, ​​αναλαμβάνει το έργο καθοδήγησης του οδηγού κατά τη στάθμευση.

Η νέα FABIA, που τηρεί το αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro 6d προσφέρουν ισχύ από 65 έως και 150 ίππους!  Διαθέσιμοι είναι δύο τρικύλινδροι βενζινοκινητήρες MPI ψεκασμού πολλαπλών σημείων, με ισχύ  65  και 80 ίππους , δύο κινητήρες άμεσου ψεκασμού 1.0 TSI και ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI, με ισχύ 150 ίππους.

Keywords
Τυχαία Θέματα