Πόσα χιλιόμετρα βγάζω με το ηλεκτρικό Ioniq5;

Ο πρεσβευτής της ηλεκτρικής οικογένειας των ηλεκτρικών της Hyundai μπαίνει στο στόχαστρο των δοκιμών μας, για ένα μοντέλο που ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας σε τομείς ασφάλειας, άνεσης όπου με μήκος 4,6 μέτρα δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι ένα άνετο μοντέλο, Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, ως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο, φέρει μια μπαταρία 77 Kwh και αποδίδει

230 ίππους. Επίσης, φορτίζει έως το 80% της μπαταρίας του σε σχεδόν 15’ ενώ σε μόνο πέντε λεπτά  να ανακτήσει ενέργεια που θα του εξασφαλίσει 100 χλμ. αυτονομίας.

Ο οδηγός έχει στη διάθεση του  προγράμματα ECO και Normal και Sport.

Σαφώς, η η αστική αυτονομία των 710 χλμ που ανακοινώνει η εταιρεία δεν απέχει από την πραγματικότητα ενώ  τα 507 χλμ συνδυαστικά σε αυτοκινητόδρομο και πόλη ήταν το νούμερο που πέτυχα , όπως και η κατανάλωση των 16,9 kWh/100χλμ.

Στα τεχνολογικά highlights ότι το IONIQ 5, στην αναβαθμισμένη έκδοση υπηρεσιών αυτοκινήτου με σύνδεση Bluelink®, επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει το αυτοκίνητο με το smartphone ή φωνητικά.

Το IONIQ 5, με την 77άρα μπαταρία, τους 230 ίππους και την κίνηση στους πίσω τροχούς, έχει ως τιμή εκκίνησης τις €40.790 (περιλαμβάνει την έκπτωση και κρατική επιδότηση)

Keywords
Τυχαία Θέματα