Πώς το σχολικό κολατσιό δεν θα γίνει βαρετό

Ακόμη δεν άρχισαν τα σχολεία και το παιδί σας διαμαρτύρεται για το κολατσιό του που είναι μια από τα ίδια  ή για το διάλειμμα που δεν προλαβαίνει να χαρεί, καθώς πρέπει να στηθεί για αρκετά λεπτά στην ουρά για το κυλικείο, προκειμένου να αγοράσει κάτι για να... στυλωθεί;

Δεδομένου ότι για να μπορέσει να επιτύχει τη μέγιστη σχολική απόδοση το βλαστάρι σας, πρέπει να τρώει σωστά και να παίρνει την απαραίτητη ανάσα στο διάλειμμά του, καλό είναι να λάβετε τα μέτρα σας.

Δεδομένου ότι το σχολικό κολατσιό είναι

ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας καλό είναι να περιέχει τουλάχιστον μία πηγή σύνθετων υδατανθράκων, που θα  δώσουν ενέργεια στο παιδί, μία πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και μία πηγή καλών λιπαρών, προσπαθήστε να υιοθετήσετε διαφορετικούς συνδυασμούς υλικών, αξιοποιώντας τη φαντασία σας, αλλά και όσα ξέρετε για το τι αρέσει στο παιδί σας.

Για παράδειγμα το αγαπημένο τοστ, που ετοιμάζεται και μεταφέρεται εύκολα, για να μην γίνει βαρετό στο παιδί μπορεί να περιλαμβάνει εκτός από βούτυρο, τυρί, γαλοπούλα, και μια μινι-ομελέτα  με λαχανικά της αρεσκείας του ή αβγό βραστό, μαρούλι και ότι άλλο προτιμάει. Για να σπάσετε την ρουτίνα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγές στο είδος του ψωμιού ή και να ζυμώσετε με το παιδί το δικό σας.

Το κέικ είναι επίσης μια εύκολη και πρακτική λύση. Γλυκό (με σοκολάτα, φρούτα, καρότο ή απλό) ή αλμυρό, σε απλή μορφή ή ως μάφινς ψημένο σε ειδική φόρμα, φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς με τη βοήθεια του παιδιού αποτελεί το απόλυτο υγιεινό σνακ.

Φρούτα επίσης μπορεί να συνοδεύουν κάποιο άλλο σνακ του παιδιού.

Σπιτικές πίτες κατά προτίμηση με ζύμη κουρού, που πιάνεται πιο εύκολα κι μπορεί να καταναλωθεί ως «finger food» ενδέικνυνται, όπως κι ένα υγιεινό σπιτικό χάμπουργκερ.

Υγιεινή λύση είναι και οι μπάρες δημητριακών είτε είναι έτοιμες ή φτιαγμένες από εσάς.

Επίσης ανάλατοι ξηροί καρποί, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης με ένα τρίγωνο τυράκι, ακόμη και κάποιο γιαούρτι, αποτελεί λύση.

Καλό είναι να αποφύγετε όσο είναι δυνατόν επεξεργασμένα τρόφιμα, τύπου μπέικ ρόλς και μπισκότα, έστω κι αν μια σοκολάτα αραιά και που είναι αποδεκτή. Ανάλογα με την ηλικία του το παιδί, μπορεί κάποιες φορές την εβδομάδα να αγοράζει κάτι από το κυλικείο, οπότε φροντίστε να δείτε μαζί τη λίστα με τα προϊόντα που πωλούνται από αυτό και κάντε μια συμφωνία για το πότε μπορεί να τη χρησιμοποιεί. Αν το παιδί είναι μικρό, δώστε το ακριβές αντίτιμο γι’ αυτό που θέλει να αγοράσει.

Ετοιμάζοντας το κολατσιό του παιδιού, το οποίο μπορείτε να συνοδεύστε με έναν χυμό σε παγουράκι ή σε κάποια πρακτική ισοθερμική συσκευασία, να θυμάστε ότι δεν αναπληρώνει το μεσημεριανό γεύμα και δεν πρέπει να βαραίνει το στομαχάκι του παιδιού σας. Σκεφτήκατε τι θα του ετοιμάσετε για αύριο;

Keywords
Τυχαία Θέματα