Πως ένα ...ατρόμητο φορτηγό 14 μέτρων έγινε ήρωας αψηφώντας κάθε κίνδυνο

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020, η Κροατία σείστηκε σχεδόν ολόκληρη από τον καταστροφικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που άφησε πίσω του πάνω από εννέα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες άστεγους. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν άμεση, όμως, σημαντική ήταν και η συμβολή ιδιωτών, εθελοντών, ώστε να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, τις πιο κρίσιμες ώρες.

Ένα πλήρωμα εθελοντών δεν δίστασε να προσπεράσει όλα τα εμπόδια – κυρίως να κινηθεί σε ορεινές περιοχές όπου οι δρόμοι είχαν εξαφανιστεί από την μανία του σεισμού – και με σύμμαχο ένα ειδικά τροποποιημένο Mercedes-Benz Unimog ( με όλα

τα συστήματα υποβοήθησης και την καθαρόαιμη τετρακίνηση) να αναλάβει δράση!

«Πρέπει να βοηθήσουμε», ανέφερε , ο Ρενέ Ντίσελντόρπ, Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας Gaggenau Merex και Mertec, καθώς και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Unimog Club.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Ρενέ Ντίσελντορπ και ο Κοπίλοτ Γκρεγκ Κόλερ έφτασαν με ένα Unimog U 4000 το οποίο έσερνε και ένα ειδικά διασκευασμένο τρέιλερ, που ήταν φορτωμένο με κάθε είδους προϊόντα πρώτης ανάγκης: κουβέρτες, ρούχα, παιδικές τροφές, κρεβάτια και φάρμακα!

Για να φθάσουν έγκαιρα χρειάστηκε να οδηγήσουν το  Unimog Gespann μήκους 14 μέτρων με βάρος 11 τόνων για 900 χιλιόμετρα, χωρίς στάση, με τους δύο οδηγούς να εναλλάσονται ώστε υπάρχει χρόνος ανάπαυλας πάντα για τον έναν, όσο αυτό ήταν εφικτό.

Σε δύο ημέρες το Unimog κατάφερε να ολοκληρώσει τον στόχο του και η αποστολή - ανθρωπιστική βοήθεια να στεφθεί με επιτυχία! Μέσα σε δύο ημέρες διένυσαν δύσκολα χιλιόμετρα, αλώνισαν βουνά, και δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το  Unimog Club Gaggenau e.V. πέφτει με τα ...μούρτα στην δουλειά, όταν υπάρχουν ανάγκες, όπως καταστροφές από σεισμούς, πλημμύρες κ.α. . Πρότειται για μια διεθνή ένωση και απαρτίζεται από 7400 μέλη σε 42 χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα