Πόλωση με σκοπό την συσπείρωση προωθεί ο Σαμαράς

Στο γαλάζιο επιτελείο, υπό την πίεση και των δημοσκοπήσεων, έχουν καταλήξει ότι προέχει για τη ΝΔ να βάλει φρένο στις διαρροές των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος και προς την κατεύθυνση αυτή θα κινηθούν και οι δημόσιες παρεμβάσεις του κ. Σαμαρά αμέσως μετά το Πάσχα.
Επιτελικά κομματικά στελέχη αναφέρουν, επιπλέον, ότι η Λεωφόρος Συγγρού θα
κινηθεί με στόχο να αποσαφηνίσει και τον σχεδιασμό της για το μετεκλογικό τοπίο, καθώς λαμβάνουν αντιφατικά μηνύματα από τις αντιδράσεις της κομματικής βάσης.

Τα ίδια στελέχη αναγνωρίζουν ότι το τελεσίγραφο του κ. Σαμαρά πως ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός αποδυνάμωσε το σχέδιο της ΝΔ για την επίτευξη της αυτοδυναμίας, καθώς ερμηνεύθηκε από στελέχη και ψηφοφόρους ως παραδοχή ότι έχει κλείσει για το κόμμα το κεφάλαιο της αυτοδυναμίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, εξάλλου, θέτει σε νέα βάση και την προειδοποίηση για νέα προσφυγή στις κάλπες, την οποία αποσυνδέει πλέον από την αυτοδυναμία του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναγνωρίζουν ότι το δίλημμα «αυτοδυναμία ή ακυβερνησία» στο οποίο επένδυσε έως τώρα η ΝΔ, υπάρχει κίνδυνος να εκληφθεί από την πλευρά των ψηφοφόρων ως κίνηση «εκβιασμού» και να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για το κόμμα.

.
Keywords
Τυχαία Θέματα