Πολλά (τα) κέρδη
Αν κάποιος δεν έχει εικόνα και ακούσει απλά ότι το ματς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό έληξε με 2-1, μπορεί να πιστέψει ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Ειδικά το πρώτο ημίχρονο ήταν «λιοντάρια» εναντίον… «Χριστιανών» και η ΑΕΚ ήταν χάρμα ιδέσθαι!
Μία ΑΕΚ με
Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε; Η δική του ΑΕΚ δημιούργησε 11 τελικές εκ των οποίων οι τέσσερις στο στόχο, πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε οκτώ κόρνερ και είχε 71% κατοχή της μπάλας. Όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» απολύτως φυσιολογικά έκαναν διαχείριση και του αγώνα και του υπέρ τους σκορ. Προσπάθησαν να ρίξουν και το ρυθμό, διότι υπάρχει και το ματς με το Βόλο και ακολουθούν άλλα δύο με την Τσέλιε εκτός και με την Κηφισιά και πάλι εκτός.
Είναι αλήθεια πως στο πρώτο κομμάτι του β’ μέρους οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κάποια αντίδραση και απείλησαν περισσότερο την ΑΕΚ, χωρίς όμως να μπορέσουν να σκοράρουν. Ακόμα και έτσι όμως την πιο σημαντική ευκαιρία την έχασε ο Γιόβιτς, ο οποίος στο 76’ από το ένα μέτρο πήγε να… σπάσει το οριζόντιο δοκάρι της OPAP Arena. Ο Σέρβος το ψάχνει το γκολ, το κυνηγάει και κάποια στιγμή θα έρθει.
Η ΑΕΚ με 15 τελικές στο παιχνίδι εκ των οποίων οι έξι ήταν στην εστία και ένα δοκάρι σκόραρε δύο φορές. Στη Λάρισα για παράδειγμα είχε 24 τελικές, τέσσερις τελικές στην εστία, και σκόραρε μόνο μία φορά.
Αν κάτι αφήνει μία «πίκρα» είναι το γκολ με πέναλτι που δέχθηκε η ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Όχι γιατί χαλάει την εικόνα, αλλά γιατί μπορεί να παίξει ρόλο στην κούρσα της κατάκτησης μίας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που χαρίζουν ένα απευθείας εισιτήριο στους «8» της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ είναι «υποχρεωμένη» να κάνει το τέσσερα στα τέσσερα και ειδικά στο ματς με την Ηλιούπολη να σκοράρει όσες περισσότερες φορές μπορεί γιατί με συντελεστή τερμάτων 3-1 το έργο της θα είναι πιο δύσκολο.
Η λάμψη του ΚαλοσκάμηΟφείλω να κάνω ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης και MVP του αγώνα Δημήτρη Καλοσκάμη. Τον περασμένο Ιούνιο η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του από τον Ατρόμητο. Όπως είχε γνωστοποιήσει η ομάδα του Περιστερίου, αυτή ήταν η πιο ακριβή πώληση που είχε κάνει στην ιστορία της.
Η ΑΕΚ επένδυσε πάνω στον νεαρό, επειδή δεν υπήρχαν επιλογές από τη δική της Ακαδημία, που να μπορούν να σταθούν επάξια στην πρώτη ομάδα και ο θεσμός του Κυπέλλου με τη νέα του μορφή επέβαλλε τη χρησιμοποίηση ενός παίκτη γεννημένου από το 2004 και έπειτα.
Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, στο πρώτο του παιχνίδι μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν απολαυστικός. Από το δικό του κεφάλι κατάφερε ο Πιερό να δώσει το προβάδισμα στον «Δικέφαλο» και μετά από μία απλή πάσα του Ζοάο Μάριο, αντέδρασε αστραπιαία και «εκτέλεσε» χωρίς δεύτερη σκέψη τον Ζίφκοβιτς για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να ανοίξει λογαριασμό ως παίκτης της ΑΕΚ. Η εκτέλεσή του ήταν άψογη. Φαλτσαριστό σουτ, μέσα από πολλά σώματα σημαδεύοντας τη γωνία του αντίπαλου γκολκίπερ.
Ο Μάρκο Νίκολιτς τον χαρακτήρισε ως «το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου». Εγώ εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία.
ΥΓ: Κέρδος είναι επίσης ότι ο Φράντζι Πιερό σκόραρε ξανά, κέρδος είναι ότι ο Ζοάο Μάριο έχει εξαιρετικές επαφές με τη μπάλα και μπορεί να σου δώσει πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι, κέρδος και το ότι ο Γκρούγιτς αποκτάει ρυθμό. Δεν είναι ο παίκτης που θα «καταπιεί» χιλιόμετρα στο γήπεδο, ο χώρος δράσης του είναι πολύ συγκεκριμένος, αλλά έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις και δεν τον βλέπεις να κάνει λάθος μεταβιβάσεις.
ΥΓ 2: Ο Μουκουντί έπαιξε πάλι βασικός. Ο Νίκολιτς επειδή ο βαθμός δυσκολίας κόντρα στον Παναιτωλικό ήταν μεγαλύτερος δεν ρίσκαρε με τον Χρυσόπουλο. Απολύτως λογικό. Αποδεικνύει όμως, ότι η ΑΕΚ έκανε λάθος που δεν πήρε στόπερ το καλοκαίρι με τον Μήτογλου να είναι εκτός ομάδας και τον Κάλενς off.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέφτει η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς - Έρχονται ισχυρές βροχές, που θα «χτυπήσουν»
- «Μίστερ Εθνικά Μπούτια»: Από τι πέθανε ο Γιώργος Σταυρόπουλος – Νοσηλευόταν στην εντατική
- Σοκ στην Καβάλα: Πέθανε ξαφνικά η Λένα, μητέρα 4 παιδιών – Τόσο νωρίς και σκόρπισε θλίψη σε μια ολόκληρη κοινωνία
- Θεσσαλονίκη: Στήνεται αγορά με ρούχα από 2 γνωστά μαγαζιά – Για 3 μέρες, τιμές ευκαιρία
- ΑΝΤ1: Από τα Σπάτα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του στην Κηφισιά
- Χανιά: Πένθος για τους εργαζόμενους στην Ψυχική Υγεία- Έφυγε από τη ζωή ψυχίατρος
- Καρέ-καρέ το δυστύχημα στο Blue Star Chios: Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του 20χρονου
- Βασίλης Καζούλης: Έκανα την κόρη μου σε ηλικία παππού, έτσι τα έφερε η ζωή
- Η μεγάλη σιδηροδρομική γέφυρα της λεωφόρου Αθηνών από ψηλά . Βίντεο
- Πολεμικό πλοίο της Ισπανίας θα συνοδεύσει τον στολίσκο στη Γάζα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- O Ντάντε έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινάει βασικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
- Τραγωδία στο Blue Star Chios: Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε πώς συνεθλίβη ο 20χρονος από πόρτα του πλοίου
- Απάτη με ψεύτικο προφίλ στο Facebook του Μητροπολίτη Φιλόθεου
- Ξεσπά η χήρα του Ντα Κόστα κατά των γιατρών του νοσοκομείου Σαντορίνης: «Τον άφησαν 4 μέρες να σαπίσει»
- Πολλά (τα) κέρδη
- Μητσοτάκης σε ομογενείς: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά»
- Το «αρχέγονο μυστικό» σε βάθος 18 χλμ. που προκάλεσε τη σεισμική κρίση στη Σαντορίνη – Μιλά στα ΝΕΑ η Εύη Νομικού
- Γούειν Ρούνεϊ: «Σοκάρει» ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η σύζυγός του τον έσωσε από το αλκοόλ
- Δένδιας: Αποκτάμε το πιο ισχυρό και σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό – Τι είπε για φρεγάτες και πυραύλους
- Ανδρουλάκης: Κενά περιεχομένου τα αφηγήματα του πρωθυπουργού – «Καλούν νεκρούς και όχι τους ζωντανούς» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Πολλά (τα) κέρδη
- Μητσοτάκης σε ομογενείς: «Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά»
- O Ντάντε έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινάει βασικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
- Μετεγγραφές φοιτητών: Οι νέοι δικαιούχοι – Αναλυτικές οδηγίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
- ΠΑΟΚ- Μακάμπι Τελ Αβίβ 0-0: Το «φάντασμα» της χαμένης ευκαιρίας στοιχειώνει την Τούμπα
- Απάτη με ψεύτικο προφίλ στο Facebook του Μητροπολίτη Φιλόθεου
- Δένδιας: Αποκτάμε το πιο ισχυρό και σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό – Τι είπε για φρεγάτες και πυραύλους
- Ξεσπά η χήρα του Ντα Κόστα κατά των γιατρών του νοσοκομείου Σαντορίνης: «Τον άφησαν 4 μέρες να σαπίσει»
- Ανδρουλάκης: Κενά περιεχομένου τα αφηγήματα του πρωθυπουργού – «Καλούν νεκρούς και όχι τους ζωντανούς» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στέλνει και ο Σάντσεθ πολεμικό πλοίο για το Flotilla
- Πέφτει η θερμοκρασία έως 15 βαθμούς - Έρχονται ισχυρές βροχές, που θα «χτυπήσουν»
- Έχασε τον έλεγχο του αλυσοπρίονου – Πέθανε από ακατάσχετη αιμμοραγία
- To Μετρό Θεσσαλονίκης βραβεύθηκε ως «Έργο της Χρονιάς 2024»
- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην πόλη Εϊλάτ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος
- Η Ισπανία στέλνει πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού να συνοδεύσει το Global Sumud Flotilla στη Γάζα
- Βίντεο: Ρομά έκλεψε συνεργείο στην Αττική ενώ ήταν μέσα ο ιδιοκτήτης
- Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον αλ Σαράα: «Έτοιμη η Ελλάδα να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Συρίας»
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Γρηγόρης Μόργκαν επισκέφθηκαν με τον γιο τους τη μονή στην Κρήτη, όπου παντρεύτηκαν
- Νέες μαγκιές από τη συνοδεία του Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη



