Πόλεμος στη Βουλή : Σύγκρουση άνευ όρων με ή χωρίς πρόταση μομφής

Πολεμικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ώρες στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών. Είτε η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και μπλοκάρει τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας, είτε όχι, είναι σίγουρο ότι θα δοθούν σκληρές κοινοβουλευτικές μάχες.

Σε υψηλούς τόνους, με χτυπήματα κάτω από τη μέση αλλά και με νέα

σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απόφαση για κατάθεση πρότασης μομφής θα ληφθεί την ώρα που θα φτάνει στην Ολομέλεια η συμφωνία των Πρεσπών με τη ΝΔ να πιστεύει ότι έτσι μπορεί να αναδείξει το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε σταματούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, θα ακολουθήσει διήμερη συνεδρίαση και πιθανότατα η ψηφοφορία για την στήριξη ή όχι της κυβέρνηση θα γίνει την Παρασκευή.

Η συμφωνία των Πρεσπών, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, θα μετατεθεί για τις επόμενες ημέρες κι εφόσον δεν υπάρξουν πολιτικές ανατροπές. Ο Κ. Μητσοτάκης δεχόταν από την περασμένη Παρασκευή εισηγήσεις για κατάθεση πρότασης μομφής, ακόμη κι αν αυτή γίνει λίγες ημέρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ετσι, εκτιμούν στη ΝΔ ότι θα ξεγυμνώσουν όσους στηρίζουν και την κυβέρνηση και την συμφωνία, αλλά δημόσια λένε διαφορετικά. Ηδη ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι θα στηρίξει μια τέτοια πρόταση και θα την υπερψηφίσει, αλλά θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν όσοι… Μακεδονομάχοι λένε ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση. «Ρίξτε την κυβέρνηση για να μην περάσει αυτή η συμφωνία», είναι το σύνθημα κάποιων εντός της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες δήλωσε ότι η ΝΔ θα προσέλθει στη Βουλή αποφασιστικά και συντεταγμένα προσθέτοντας οτι θα εξανλτήσει κάθε δυνατότητα γιά να εμποδίσει την συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος σε δηλώσεις του είχε πει οτι θα στηρίξει κι αυτός πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εάν αυτή σχετίζεται με την συμφωνία των Πρεσπών. Η πρόταση μομφής θα πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου της Βουλής, δηλαδή 151 ψήφους οι οποίες με δεδομένη την στάση των κομμάτων δεν αναμένεται να συγκεντρωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα