Ποιοί είναι οι αναποφάσιστοι του ζωδιακού κύκλου

Γνωρίζετε κάποιον που αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πίσω από το εκλογικό παραβάν, που θα ρίξει την ψήφο του; Η συμπεριφορά των ψηφοφόρων και δη των αναποφάσιστων, που δεν είναι πολιτικοποιημένοι, δεν ανήκουν στους κατασταλαγμένους πολιτικά πολίτες και δεν αποφασίζουν με βάση την πειστικότητα των επιχειρημάτων των υποψηφίων, επηρεάζεται κι από το ζώδιο του καθενός. Έχουμε και λέμε:

O Κριός, παρόλο που δείχνει αποφασισμένος και σίγουρος από καιρό και στο προηγούμενο διάστημα προσπάθησε να πείσει τους γύρω του για την ορθότητα της ψήφου του, ενδέχεται να αλλάξει γνώμη την τελευταία

στιγμή, επειδή κάτι θα… τον νευριάσει! Αντιδραστικός από φύση θα επιλέξει κάτι… άσχετο ή ακόμη και το αντίθετο από αυτό που αρχικά υποστήριζε.

Ο Ταύρος είναι επίσης κατασταλαγμένος όσον αφορά στην ψήφο του, την οποία επιλέγει με βάση αυτό που του φαίνεται πιο σίγουρο και ασφαλές, συνήθως δηλαδή ότι ψήφισε και στις προηγούμενες εκλογές. Αν πάει να ψηφίσει.

Οι Δίδυμοι λόγω της δυαδικής τους φύσης αλλάζουν γνώμη εύκολα και για την ψήφο. Ακόμη και μια συζήτηση έξω από το εκλογικό κέντρο μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν το ψηφοδέλτιο που θα ρίξουν στην κάλπη.

Ο Καρκίνος είναι πολιτικοποιημένος από τα γεννοφάσκια του κι έχει άποψη για την κάθε εκλογική αναμέτρηση και τι σηματοδοτεί. Στη διαμόρφωση της άποψής του ρόλο έχει παίξει το… σόι και η οικογενειακή ιστορία.

Ο αναποφάσιστος Λέοντας στην τελική κρίση θα λάβει υπόψιντο στυλ, το κύρος και την αρχοντιά του προέδρου-αρχηγού ενός κόμματος, αποκλείοντας άξεστους και απαίδευτους.

Η Παρθένος προσμετρά ή όλα τα σενάρια και τις πιθανότητες μέχρι την τελευταία στιγμή και δεν έχει πρόβλημα να επιλέξει κάτι πολύ… μικρό, που μπορεί να ξεχωρίζει για παράδειγμα για τους διανοούμενούς του ή τους οικονομολόγους του.

Ο αναποφάσιστος Ζυγός θα ψηφίσει με βάση την ιδεολογία αλλά και την εξισορρόπηση των τάσεων, είτε δηλαδή για να μπει κάποιο κόμμα στη Βουλή, είτε για να ενισχύσει ένα κόμμα έναντι κάποιου άλλου κ.ο.κ.

Είδος προς εξαφάνιση ο αναποφάσιστος Σκορπιός αρέσκεται στο να κόβει κίνηση για το τι μπορεί να ψηφίζουν οι γύρω τους. Μόνον αν του ξυπνήσουν δυσάρεστες μνήμες ή αν εκνευριστεί πολύ από τους υποψήφιους κάποιου κόμματος μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Αφού θεωρητικολογήσει για την αναγκαιότητα να ψηφιστεί το τάδε ή το δείνα κόμμα, ο Τοξότης είτε θα ψηφίσει το κόμμα ή την παράταξη που τον εκφράζει πολιτικά χωρίς δεύτερες σκέψεις, είτε θα ρίξει στην κάλπη ότι του φαίνεται πιο φρέσκο και διασκεδαστικό!

Το να μην έχει αποφασίσει ένας Αιγόκερως είναι δύσκολο, δεδομένου ότι έκανε και προσηλυτισμό ψηφίσουν σε γνωστούς και συγγενείς. Αν όμως είναι ακόμη προβληματισμένος, το πιθανότερο είναι να συντονιστεί με την παράσταση νίκης.

Οι Υδροχόοι μπορεί να είναι απρόβλεπτοι σε πολλούς τομείς αλλά με την ιδεολογία και τις πολιτικές επιλογές τους δεν παίζουν. Αν πάντως δεν έχουν αποφασίσει, το πιθανότερο είναι να επιλέξουν τελικά κάτι εκτός του πολιτικού main stream.

Ιδεολόγος και ανθρωπιστής, ο Ιχθύς θα επηρεαστεί στην επιλογή του από κοινωνικά ανοιχτά ζητήματα, π.χ. μεταναστευτικό κ.ο.κ., ενώ δεν αποκλείεται και να μην ψηφίσει καν για να μην στενοχωρηθεί κανείς αλλά ούτε και ο ίδιος με το αποτέλεσμα. Και φυσικά ύστερα θα λέει σε όλους ότι τους… ψήφισε!

Ανεξάρτητα από το που θα ρίξετε την ψήφο σας, να είστε ξεκάθαροι με τον εαυτό σας γύρω από την συγκεκριμένη επιλογή, ενθυμούμενοι ότι ψηφίζετε για τον άρχοντα του τόπου που διαμένετε, ο οποίος με τις αποφάσεις του θα επηρεάσει τομείς της καθημερινότητάς σας, αλλά και σε ευρωεκλογές, δηλαδή κάποιους οι οποίοι θα κληθούν να υπερασπιστούν ή να απορρίψουν συγκεκριμένες πολιτικές, που επηρεάζουν τις ζωές μας στο κοντινό μέλλον.

Διάθεση πειραματισμών

Κατά τα λοιπά σήμερα Παρασκευή η Σελήνη από τον Υδροχόο, καθώς το βράδυ κάνει τετράγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο, ανανεώνει τη διάθεσή μας προκαλώντας μας να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα πλαίσια, να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, ακόμα και με την εμφάνισή μας. Τις βραδινές ώρες ενώ θα αναζητήσου6με τη συντροφιά φίλων κι ανθρώπων με τους οποίους μας συνδέουν κοινές αντιλήψεις και κάνουμε καλή παρέα.

Περισσότερο επηρεάζονται οι Υδροχόοι που θα έχετε τη δυνατότητα να ξεχωρίσετε. Φροντίστε, ωστόσο, να κερδίσετε και κάτι από αυτό.

Παραπονεμένοι δεν θα μείνουν ούτε οι Δίδυμοι και οι Ζυγοί, που είστε στα πάνω σας.

Ταύροι, Λέοντες και Σκορπιοί μια ανησυχία στο σπίτι ή τη δουλειά σας θα υπάρξει, δείχνοντας σας ότι κάτι πρέπει να «διορθώσετε».

Καρκίνοι και Αιγόκεροι είτε οικονομικά είτε ερωτικά, ξεφύγετε από τα συνήθη και δεν θα χάσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα