Ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Εντάλματα σύλληψης για οκτώ πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν σε πολυκατοικία στη Λούτσα, εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, όπου προσήχθησαν ο 56χρονος και η 49χρονη, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αρτέμιδα Αττικής.

Εναντίον των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, εμπορία και λήψη όπλων και διάπραξη κακουργημάτων κατά συναυτουργία.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004)
οπότε μέλη της οργάνωσης προχώρησαν σε εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό να τα διακινήσουν εντός Ελλάδας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της υπόθεσης, μεγάλο μέρος του οπλισμού φέρεται να έφτασε με πτήση από τη Γερμανία με εμφανιζόμενο παραλήπτη 53χρονο δικηγόρο από τα Σπάτα.

Τα επίμαχα όπλα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στη Λούτσα.

Τα ευρήματα έχουν ήδη μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να εξεταστούν τα όπλα και μέσω βαλλιστικού ελέγχου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.
Keywords
Τυχαία Θέματα