Πιτίνο: «Ο Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ που έχω δει στη ζωή μου»

Ο καλύτερος πασέρ που έχει δει ποτέ στη ζωή του ο Ρικ Πιτίνο είναι ο Νικ Καλάθης! Αυτό δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, μετά τη νίκη επί της Εφες, που κράτησε «ζωντανό» το όνειρο των «πράσινων» για παρουσία στα πλέι οφ της Euroleague.

Ο Πιτίνο δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «Έχω

βρεθεί αντίπαλος του Μάτζικ Τζόνσον ως προπονητής, του Λάρι Μπερντ, ξέρω τον Αϊζάια Τόμας και αρκετούς ακόμη “Θεούς”. Ο Νικ Καλάθης είναι ο καλύτερος πασέρ που έχω δει στη ζωή μου. Εάν σούταρε σαν αυτούς τους τύπους, δεν θα είχα την ευκαιρία να τον προπονώ. Ξέρουμε πως η αδυναμία μας είναι το σουτ. Οι παίκτες μου αφιερώνουν 4 ώρες την ημέρα στο μπάσκετ. Περισσότερες από δύο ώρες στην προπόνηση και μετά το υπόλοιπο για τα σουτ. Πρέπει να τους βγάλω το καπέλο για τη δουλειά που ρίχνουν».

Στη συνέχεια, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο Πιτίνο είπε: «Τους είπα για το σουτ ότι αυτή τη στιγμή όπως είναι η EuroLeague, οι πιθανότητες για να περάσουμε στα play off είναι λίγες. Ωστόσο, υπάρχει κάποια πιθανότητα μόνο μέσα από τη βελτίωση. Ετσι, εκτέλεσαν πολύ πιο θετικά συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Εφές είχε 84 πόντους κατά μέσο όρο και στη δική τους έδρα μας είχαν διαλύσει σκοράροντας 18 πόντους στον αιφνιδιασμό. Τώρα,ήταν 19 οι δικοί μας πόντοι στον αιφνιδιασμό και μόλις τρεις οι δικοί τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τον Ίαν (σ.σ. Βουγιούκα). Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν εκφράζει το παράπονό του και σήμερα αγωνίστηκε. Συζητήσαμε και αν βελτιώσει κάποια στοιχεία θα του δώσω χρόνο συμμετοχής. Το "κλειδί" ήταν τα ριμπάουντ, όταν παίζεις με μία ομάδα και δυσκολεύεσαι στα ριμπάουντ είναι πιθανό να χάσεις το παιχνίδι. Τελικά πήραμε 41 ριμπάουντ και ο αντίπαλος 28».

Σχετικά με τη βελτίωση της ομάδας του στο κομμάτι της ευστοχίας είπε: «Νιώσαμε ότι είχαμε πλεονέκτημα σε κάποια στοιχεία στο παρκέ συγκριτικά με την Εφές. Στη EuroLeague πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τα καλά match up ή τα άσχημα. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να βασιστούμε σε αυτά ούτως ώστε να εκτελέσουμε πιο εύστοχα. Οι περισσότεροι παίκτες μας είχαν πολύ καλά ποσοστά, όπως ο Τόμας, ο Γκιστ και άλλοι».

Τέλος, ο Πιτίνο πρόσθεσε: «Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας στο επιθετικό κομμάτι. Ο Τόμας ήταν εκπληκτικός, ο Γκιστ αν καταφέρει να ρολάρει θα είναι υπέροχος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι Έλληνες παίκτες έχουν σπουδαίο ταλέντο. Να θυμίσω ότι σε προηγούμενο παιχνίδι ο Γκιστ είχε τελειώσει με δύο ριμπάουντ, ενώ τώρα μάζεψε δέκα».

Keywords
Τυχαία Θέματα