Πίσω στο Ισραήλ!

Η Μπασακσεχίρ στέλνει δανεικό στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον ισραηλινό ποδοσφαιριστή της, Εντέν Καρτσέφ,  και επιπλέον τον τιμωρεί με χρηματικό πρόστιμο γιατί δημοσίευσε στα social media το μήνυμα «Φέρτε τους σπίτι τώρα», αναφερόμενος στους απαχθέντες συμπατριώτες του από τη Χαμάς.

Εξήγησε το «γιατί» μιας επικείμενης μετακίνησης

Ο πρόεδρος της Τραμπζονσπόρ, Ερτουγκρούλ Ντογάν, μίλησε για την άρνηση του Τάσου Μπακασέτα στην πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του. «Ο Μπακασέτας αμείβεται με 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως. Του κάναμε μια νέα

πρόταση, αλλά δεν τη δέχτηκε. Αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση. Θέλει να αγωνιστεί σε μια ομάδα που παίζει για το πρωτάθλημα. Είναι κάποιος που αγαπά πολύ την Τραπεζούντα. Δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, αλλά ίσως θέλει να ζήσει κάπου αλλού με την οικογένειά του».

Κι όμως, δεν τον γνώρισε!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μοιράστηκε με τον κόσμο την εμπειρία του από το ταξίδι του στη Νιγηρία, μέσω ενός ντοκιμαντέρ στο Youtube. Ιδιαίτερη αναφορά – με σχετικό βιντεάκι, μάλιστα – έκανε στο ότι αγόρασε μια εμφάνισή του από μαγαζί στον δρόμο και ο πωλητής δεν τον αναγνώρισε!

«Διαπραγματευόμουν. Ξέρω ότι έκανε δύο δολάρια και του είπα ότι θα του έδινα τρία δολάρια για δύο φανέλες, αλλά αρνήθηκε. Ηταν πολύ καλός. Τον σέβομαι για αυτό», είπε ο Γιάννης μιλώντας στην κάμερα και πρόσθεσε: «Και εδώ είναι το τρελό. Ο τύπος που μου πούλησε τη φανέλα δεν είχε ιδέα ποιος είμαι. Ηξερε ποιος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά δεν ήξερε ότι είμαι εδώ που του πουλούσε την εμφάνιση. Αυτή ήταν μια τρελή εμπειρία».

Παίρνουν χρήματα

Ετοιμες να εισπράξουν αρκετά χρήματα είναι οι ΠΑΕ. Το υπουργείο Αθλητισμού αναμένεται να υπογράψει απόφαση για την απόδοση μεριδίου από το στοίχημα και όπως υπολογίζεται, περί το 1,5 εκατ. ευρώ θα μπει σε κάθε ταμείο ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας. Δεν είναι και άσχημα, αφήστε που τα ευρώ έρχονται και νωρίτερα σε σχέση με άλλες περιόδους…

Θέλει αναβολή ο Πογέτ

Το ματς μπαράζ με το Καζακστάν είναι προγραμματισμένο για τις 21 Μαρτίου. Εως εδώ καλά. Αλλά μαθαίνω πως ενώ δεν έχει προβλεφθεί κάτι στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος, ο Πογέτ θα ήθελε αναβολή της προηγούμενης αγωνιστικής προκειμένου να προετοιμάσει καλύτερα την εθνική ομάδα. Αραγε, με τόσο σφιχτό το καλαντάρι, πρόκειται να βρει ανταπόκριση το αίτημά του; ‘Η μήπως κάποιοι καθυστέρησαν;

Μερίδιο στην επιτυχία και οι γιατροί

Καμιά φορά το ιατρικό επιτελείο μιας ομάδας κάνει πολλά περισσότερα απ’ αυτά που φανταζόμαστε. Και μπορεί να παίξει ρόλο στις πιο κρίσιμες στιγμές, ακόμα και εκεί που κρίνονται προκρίσεις. Με το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη να έχει πάει στα πέναλτι και τον Παναθηναϊκό να είναι… μισός, γιατροί και φυσιοθεραπευτές του Παναθηναϊκού έπρεπε να πάρουν γρήγορα αποφάσεις και να τις ανακοινώσουν στον Τερίμ. Για το ποιοι ήταν καλύτερα όσον αφορά στην κούραση και την αντοχή, ώστε να πάνε να εκτελέσουν. Γι’ αυτό προέκυψε και μια μικρή καθυστέρηση στο να δοθούν τα ονόματα των εκτελεστών στους διαιτητές. Τελικά πήραν… άριστα και οι γιατροί και οι παίκτες, αφού τα περισσότερα πέναλτι ήταν άψογα εκτελεσμένα. Οπως άψογα εκτελεσμένα ήταν και στη Μασσαλία τον Αύγουστο.

Ενίσχυση

Δεδομένη είναι η ισομερής καταβολή ποσού ύψους 3.017.000,00 ευρώ από το UEFA Solidarity Scheme της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 προς τις δεκατρείς ΠΑΕ της Super League 1 που δεν πήραν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ή δεν έφτασαν στη φάση των ομίλων. Αυτό σημαίνει πως όλες οι ομάδες που βρέθηκαν τη σεζόν 2022-23 στη Stoiximan Super League, πλην του Ολυμπιακού, που έπαιξε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης εκείνη τη χρονιά θα πάρουν από 230.000 ευρώ η κάθε μία. Οι «πληρωμές αλληλεγγύης» της UEFA διανέμονται μέσω των εθνικών ενώσεων σε συλλόγους για να επενδύσουν στα προγράμματα ανάπτυξης της νεολαίας ή και στα προγράμματα ανάπτυξης της τοπικής κοινότητας.

Οταν λέγεσαι Ντόντσιτς…

Νέο αθλητικό διευθυντή απέκτησε η ομοσπονδία μπάσκετ της Σλοβενίας. Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Σάσα Ντόντσιτς, πατέρα του Λούκα, ο οποίος αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο. Οπως μου εξήγησε ο άνθρωπός μου που ασχολείται με το μπάσκετ, ο Σάσα Ντόντσιτς έχει μεγάλη διαδρομή στο άθλημα, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, με τη σταδιοδρομία του ως αθλητής να ξεκινά το 1993 και να ολοκληρώνεται το 2010. Μετά έγινε προπονητής αλλά δεν μου φεύγει από το μυαλό πως το… βαρύ όνομα του Λούκα έπαιξε τον ρόλο του στην εξέλιξη της όλης ιστορίας.

Ο Κύργιος «βλέπει» Τσιτσιπά

Την εκτίμηση πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κατακτήσει τον τίτλο στο Αυστραλιανό Οπεν εξέφρασε ο Νικ Κύργιος. Και θα ήταν μία ακόμα πρόβλεψη από αυτές που κατά κόρον γίνονται χωρίς ιδιαίτερη σημασία, αν ο Ελληνοαυστραλός και ο Ελληνας δεν βρίσκονταν στα… μαχαίρια! Ποιος ξεχνά το Γουίμπλεντον του 2022, όπου είχαν… ξεκατινιαστεί οι δύο τους τόσο πριν όσο και μετά τον μεταξύ τους αγώνα; Από τότε η σχέση τους δεν αποκαταστάθηκε, οπότε πράγματι προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέει σήμερα ο Κύργιος, ο οποίος εδώ κι ένα χρόνο δεν παίζει τένις, καθώς ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα