Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Φύσσας, 68 ετών

Πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 68 ετών ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας. Όπως αναφέρει «Ο Αναγνώστης» του οποίου υπήρξε σταθερός συνεργάτης:  «Συγγραφέας και άνθρωπος γενικότερα του βιβλίου αλλά πάνω από όλα υπέροχος άνθρωπος. Δεν πρόλαβε. 5 Μαρτίου ετοίμαζε την παρουσίαση του βιβλίου του, Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει, από τις εκδόσεις Εστία».

Ο Δημήτρης Φύσσας ήταν επίσης για χρόνια συνεργάτης της Athens Voice – έγραφε μεταξύ άλλων τη στήλη City Lover.

Ο Δημήτρης

Φύσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε Νεοελληνική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες. Εκτός από το συγγραφικό του έργο υπήρξε Υπήρξε δημοσιογράφος και μέλος της ΑΛΕΦ, της Ένωσης των Άθεων, της Εταιρείας Συγγραφέων και του Συλλόγου «Αναγέννηση» περιοχής Κυπριάδη, συνεργάτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες ενώ ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός για θέματα κυρίως βιβλίου και λογοτεχνίας.

Photo: Facebook

Όπως ανέφερε ο ίδιος o Δημήτρης Φύσσας, βρέθηκε «στην πιάτσα του ιδιωτικού τομέα με ποικίλα επαγγέλματα από το 1974». Εκατοντάδες κείμενα και εκατοντάδες ραδιοφωνικές εκπομπές για θέματα βιβλίου, λογοτεχνικά, αθηναιολογικά, πολιτικά έφεραν την υπογραφή του. Όπως και δεκάδες βιβλία.

«Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει»

Η είδηση για τον θάνατο του Δημήτρη Φύσσα έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση του αδελφού του, Γιάννη. «Προφητικό το βιβλίο του αδερφού μου Δημήτρη Φύσσα που κυκλοφόρησε: «Ο Μέσκουλας αποσύρεται για να πεθάνει». Δεν πρόλαβε να κάνει την παρουσίαση. Πέθανε τα ξημερώματα από την καρδιά του. Δεν υπάρχουν λόγια…», έγραψε ο Γιάννης Φύσσας.

Η τελευταία ανάρτηση

Μόλις εχθές το βράδυ, ο Δημήτρης Φύσσας είχε αναρτήσει στο Facebook το σχόλιο του για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Άλλωστε, συνήθιζε να είναι ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα βιβλία του Δημήτρη Φύσσα

-Η γενιά του Πολυτεχνείου. Ένα βιογραφικό λεξικό. Δελφίνι, Αθήνα 1993 (εξαντλημένο)

-Αυστηρώς ακατάλληλον. Προγράμματα αθηναϊκών κινηματογράφων σεξ. Συμβολή στην Κοινωνιολαογραφία. Δελφίνι, Αθήνα 1994 (εξαντλημένο).

Αγύριστο κεφάλι. Διηγήματα, Εστία, Αθήνα 2004.

-Πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος. Μυθιστόρημα, Εστία, Αθήνα 2005.

-Στρατιώτης του Χριστού. Ημερολόγιο δυσμετάφραστο. Μυθιστόρημα, Γνώσεις, Αθήνα 2008 (εξαντλημένο).

-Οι αστικοί χώροι είναι ποίηση από μόνοι τους. Ποιήματα 1972-2008.  Γιαου. Κε., Αθήνα 2008 (εξαντλημένο). [1] Αρχειοθετήθηκε 2016-04-22 στο Wayback Machine.

-Ο αναγνώστης του Σαββατοκύριακου. Μυθιστόρημα, Εστία, Αθήνα 2012.

-Τα σινεμά της Αθήνας 1896 – 2013. Ιστορίες του αστικού τοπίου. Έρευνα, 2013.  athensvoice, athensreviewofbooks, estia, trypa, staxtes.

-Της καύλας + Ου φωνητά. Βωμολοχικά ποιήματα και βωμολοχικές παρωδίες, 2013. [3]

-Ο κηπουρός κι ο καιροσκόπος. Μυθιστόρημα, Εστία, Αθήνα 2014.

-Η Νιλουφέρ στα χρόνια της κρίσης. Μυθιστόρημα, Εστία, Αθήνα 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα