Πέντε στοιχεία ανατρέπουν τα δεδομένα

Πέντε νέα στοιχεία που αμφισβητούν τα κίνητρα του 76χρονου αιγύπτιου δράστη της τριπλής δολοφονίας και αυτόχειρα στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα το πρωί της Δευτέρας προκύπτουν από νέα σειρά εγγράφων του Κτηματολογίου, το περιεχόμενο δικαστικών αντιδικιών αλλά και τραπεζικά παραστατικά. Συγκεκριμένα, τα ντοκουμέντα αυτά αμφισβητούν την αρχική εκδοχή για τα αίτια των εν ψυχρώ δολοφονιών, η οποία βασιζόταν στις μαρτυρίες υπαλλήλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με αυτές, «ο 76χρονος σκότωσε τους ιδιοκτήτες της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση και Αντώνη Βλασσάκη, καθώς και τον συνταξιούχο πλοίαρχο Ηλία Κουκουλάρη επειδή κάποια από τα θύματα τον είχαν εκδιώξει από το σπίτι που διέμενε στην οδό Τσιτσάνη στη Γλυφάδα και τον απέλυσαν προσφάτως αιφνιδιαστικά».

Εντούτοις, ερωτήματα για το τραγικό συμβάν, για τον ακριβή ρόλο του 76χρονου και τον συσχετισμό του με την εν εξελίξει ενδοεταιρική διαμάχη δημιουργούνται μετά τις αναφορές ότι διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε Ελλάδα και Ελβετία, μέσω των οποίων διακινήθηκαν συνολικά 2 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν -παρότι εργαζόταν ως επιστάτης- ως μέλος διοικητικών συμβουλίων ναυτιλιακών εταιρειών. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ήδη άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του ηλικιωμένου δράστη προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους επικοινώνησε τις κρίσιμες ώρες πριν από την αιματοχυσία ώστε να προσδιορισθεί τι ακριβώς έχει προηγηθεί.

Στα έγγραφα που παρουσιάζουν «ΤΑ ΝΕΑ», λοιπόν, ο 76χρονος εμφανιζόταν ως μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, όπως η λιβεριανή Carriage Shipping Inc., πλοιοκτήτρια του πλοίου «Elka Glory», κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές της υπόθεσης αποτελεί δείγμα των στενών δεσμών του με μέλη της εφοπλιστικής οικογένειας.

Ακόμη, διαπιστώνεται ότι είχε λογαριασμό, με συνδικαιούχο συγγενικό του πρόσωπο στην ελβετική τράπεζα Citibank, μέσω των οποίων είχαν διακινηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα είχε λογαριασμό και η ναυτιλιακή εταιρεία που σημειώθηκε το μακελειό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 76χρονος είχε επιπλέον 500.000 ευρώ σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας. Αλλωστε, κάτι τέτοιο υπονοούνταν και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν συγγενείς των θυμάτων και στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οπως καλώς γνωρίζουμε, ουδεμία οικονομική ανάγκη είχε ο δολοφόνος αφού διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά διαθέσιμα. Συνεπώς, το πώς και γιατί αποφάσισε ο δολοφόνος να προβεί στην εγκληματική αυτή πράξη δεν μας είναι γνωστά και διερευνώνται».

Εξάλλου, βάσει του Κτηματολογίου, το διαμέρισμα των 107 τ.μ. στη Γλυφάδα όπου διέμενε ο 76χρονος ήταν ιδιοκτησίας του Σπύρου Καρνέση, ο οποίος βρισκόταν σε διαμάχη με ορισμένα από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι τα θύματα τον εκδίωξαν από το συγκεκριμένο σπίτι, αφού δεν είχαν τέτοια δικαιοδοσία, κάτι που επίσης επισημαίνεται στην προαναφερθείσα ανακοίνωση.

Οι αστυνομικοί, όμως, θέτουν εν αμφιβόλω και τη «φονική οργή» του δράστη, η οποία «τροφοδοτήθηκε από την απόλυσή του από τη ναυτιλιακή εταιρεία», όπως αναφερόταν τις πρώτες ώρες, διότι αφενός αυτό είχε συμβεί από τον Μάρτιο του 2023, λαμβάνοντας, μάλιστα, αποζημίωση περίπου 75.000 ευρώ και αφετέρου εν συνεχεία προσελήφθη από τον Σπύρο Καρνέση και δεν αντιμετώπιζε βιοποριστικό πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα