ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση με στοχευμένα βήματα
Η νεότερη βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου, που κατέλαβε την έδρα της Ανατολικής Αττικής μετά την παραίτηση του Γιώργου Καραμέρου, είναι πλέον μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ: η Μυρτώ Κοροβέση θα είναι από εδώ και πέρα η δεύτερη βουλευτής της ίδιας περιφέρειας για την αξιωματική αντιπολίτευση, μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη – ενώ αναμένεται να είναι και υποψήφια στην ίδια περιφέρεια.
«Καλωσορίζω στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τη Μυρτώ Κοροβέση, μια νέα γυναίκα, πολιτικό και επιστήμονα, με διάθεση για προσφορά σε έναν κρίσιμο αγώνα που έχουμε να δώσουμε, τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή», ανέφερε κατά τη συνάντησή τους ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για μια συγκυρία στην οποία η νέα γενιά αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την πολιτική αλλαγή και χαίρομαι που η Μυρτώ επέλεξε τον αγώνα αυτόν να τον δώσουμε μαζί στις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από τη δική της πλευρά, η Κοροβέση τόνισε πως στη συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία «η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη για όλες τις γενιές», και για τη δική της. «Γι’ αυτό συμπαρατάσσομαι, ενώνω τις δυνάμεις μου και με κάθε δύναμη που διαθέτω θα δώσω τον αγώνα για να διαμορφώσουμε μια χώρα που μας χωράει». Η ενσωμάτωση της Κοροβέση έρχεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης, αλλά αφορά και μια σημαντική περιφέρεια για το ευρύτερο ποσοστό της Αττικής, το οποίο στο ΠΑΣΟΚ θέλουν να ενισχύσουν, αλλά και τη νεότερη γενιά, στην οποία η Χαριλάου Τρικούπη θέλει να αυξήσει τους διαύλους επικοινωνίας.
Δέσμευση για 13η σύνταξηΟι ίδιες εσωτερικές μετρήσεις που έχουν δείξει τις «τρύπες» στη νέα γενιά έδειξαν και αντίστοιχες «τρύπες» στους συνταξιούχους, μερίδα εκ των οποίων θυμάται ακόμα τις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει το ΠΑΣΟΚ την περίοδο της κρίσης.
Γι’ αυτό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμόρφωσαν τις προτάσεις που κατέθεσαν στη ΔΕΘ με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει μέσα σε αυτές η δέσμευση για 13η σύνταξη και 13ο μισθό. Και αυτό το πλαίσιο περιέγραψε χθες ο Ανδρουλάκης στην εκδήλωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, μιλώντας για 17 στοχευμένες παρεμβάσεις που δεν έχουν χαρακτήρα επιδόματος και «δεν εξαρτώνται από τα υπερπλεονάσματα που προκύπτουν από την ακρίβεια και τους έμμεσους φόρους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε πως την περασμένη δεκαετία «οι συνταξιούχοι περάσατε πολλά. Σηκώσατε δυσανάλογο βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης», όμως παράλληλα «συμβάλατε σε κάτι πολύ σημαντικό: κρατήσατε όρθιες τις οικογένειές σας (…) Και θα περίμενε κανείς, οι κόποι, οι θυσίες, οι αδικίες, η προσφορά να αναγνωριστούν μετά το πέρας των Μνημονίων».
Ο Ανδρουλάκης υπενθύμισε πως η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ήταν εκείνη που κατήργησε το ΕΚΑΣ, ενώ πολιτικές εκείνης της περιόδου παραμένουν σε ισχύ μέσα από κρυφά παραθυράκια. «Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου», σχολίασε για τη σημερινή πολιτική της ΝΔ. «Εμείς δεν ερχόμαστε να δώσουμε ένα ακόμα επίδομα. Δεσμευόμαστε για μόνιμες θεσμικές παρεμβάσεις που θα αποκαταστήσουν το εισόδημα των συνταξιούχων».
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, επαναφορά της 13ης σύνταξης σε δύο φάσεις (το 2027, με πρόσθετο κόστος 420 εκατ., και στον τρίτο χρόνο της θητείας, με επιπλέον κόστος 840 εκατ.), το νέο ΕΚΑΣ (για περίπου 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με ατομική σύνταξη έως 550 ευρώ ή έως 800 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων – η ενίσχυση θα ανέρχεται από 50 έως 180 ευρώ κάθε μήνα), σταδιακή αναμόρφωση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων με μείωση της επιβάρυνσης την πρώτη χρονιά κατά 20% και κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κλειστά 100 καταστήματα γνωστής αλυσίδας φαγητού - Για φοροδιαφυγή 25 εκατ. ευρώ
- Εντολή Μυστακίδη, πληρώνει τον Ολυμπιακό για Ντόρσεϊ – Εκτοξεύτηκε το κόστος!
- Δημητρακόπουλος: "Ποιοι έκαναν τη σκευωρία; Ο Δικαστής; Η Ανακρίτρια ή ο Εισαγγελέας;"
- Αναγκαστική προσγείωση C130 της Σαουδικής Αραβίας στην Κρήτη
- Περήφανοι γονείς η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος: Η κόρη τους Βαλέρια έγινε δεκτή στο London School of Economics
- Πώς σχολίασε ο Πάρις Ρούπος το κύκλωμα φοροδιαφυγής στην Pizza Fan – Οι ειρωνικές αναρτήσεις
- Στο προσκήνιο ξανά οι αγωγές σε βάρος Διονύση Σχοινά και Καίτης Γαρμπή
- Το θέατρο ή τη ζωή σου
- Θα σε λέω Μαρία
- Σκάνδαλο μπάσκετ: Ο Βρούτσης ανέστειλε τις επιχορηγήσεις στην ΕΟΚ - Έκτακτοι έλεγχοι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Δικαίωση για τη Βεργίνα: Αποζημίωση 111 εκατ. ευρώ για αθέμιτο ανταγωνισμό
- «Είμαστε ασταμάτητοι γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» – Γιατί εξεγείρεται η Gen Z στην Ευρώπη;
- Alpine: Με τα τετράτροχα αστέρια της στο Παρίσι
- Οι ευθύνες των πρώην
- Το επίδομα των 400 ευρώ σε πέντε βήματα – Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Οι ταραχές της Γαλλίας ως όπλο της Ακροδεξιάς
- Audi Q6 e-tron quattro: Σπορ πολυτέλεια που σε …πριζώνει
- Αγροτικό πετρέλαιο: Φορολογική ελάφρυνση 50,84 λεπτών ανά λίτρο στην αντλία από την 1η Νοεμβρίου μέσω του myDiesel
- Η καθημερινότητα στην κάλπη
- Υπόθεση στημένων αγώνων στο μπάσκετ: «Είμαστε στην αρχή – Θα υπάρξουν και άλλοι», λέει ο Δημητρακόπουλος
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση με στοχευμένα βήματα
- Οι ταραχές της Γαλλίας ως όπλο της Ακροδεξιάς
- Τσουκαλάς κατά Μαρινάκη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Μόνο που δεν μας κάλεσε να χειροκροτήσουμε την επικύρωσή του
- Στη Λέσβο η Ζιλιέτ Μπινός για την ταινία «Merci Charlotte» – Η ανάρτηση της Γαλλίδας σταρ
- Ο συνομιλητής
- Το δράμα του ανεξάρτητου βουλευτή
- Ποινή απαγόρευσης εισόδου σε Καρυπίδη και Πρίτσα
- Game Developers Meetup: Η μεγαλύτερη συνάντηση του ελληνικού gaming επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στη Λάρισα
- Ο Γιάννης έκανε ντεμπούτο στο Μαϊάμι με… σημαία Άρη και Σιάο
- Σκάνδαλο στημένων αγώνων στο μπάσκετ: Την αναστολή των επιχορηγήσεων στην ΕΟΚ ανακοίνωσε ο Βρούτσης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βρούτσης: «Αναστέλλονται οι επιχορηγήσεις στην ΕΟΚ, έλεγχοι από ΥΠΟΙΚ και Εθνική Αρχή Διαφάνειας» – Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες
- BIC-Βιολέξ: Επενδύσεις 24 εκατ. ευρώ την διετία 2025-2026, στα 176 εκατ. ευρώ οι εξαγωγές
- ΕΛΑΣ: Πανελλαδική εξόρμηση με 150 εκδηλώσεις – Το μήνυμα Χατζηγιαννάκη από το Μαρούσι
- Επενδυτική γέφυρα Ελλάδας - ΗΑΕ: Οι τρεις τομείς που ανοίγουν νέες προοπτικές
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου - Είμαστε εταίροι με συναντίληψη
- Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ακυρώνεται από αξιολογήσεις τρίτων
- Ερυθρά Θάλασσα: Η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» συντονίζεται με τη Σαουδική Αραβία για να αποφευχθεί κλιμάκωση με τους Χούθι
- Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η διεθνής αντίδραση, οι προκλήσεις Ερντογάν και η απάντηση της Ελλάδας (video)
- Αγροτικό πετρέλαιο: Φορολογική ελάφρυνση 50,84 λεπτών / λίτρο από την 1η Νοεμβρίου μέσω myDiesel
- ΤτΕ: Πάνω από 28,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες στην Ελλάδα το 8μηνο 2026 – Αύξηση 9,4% στις εισπράξεις