ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Πρόκριση στους «16» για τον «δικέφαλο»

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φάση των ομίλων του Conference League, καθώς επικράτησε της Ελσίνκι με 4-2 στην Τούμπα και απέδειξε τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου.

Κατώτερη των περιστάσεων η αποδυναμωμένη φινλανδική ομάδα που παρόλο που προηγήθηκε από νωρίς δεν κατάφερε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την Θεσσαλονίκη. Ο Δικέφαλος τερμάτισε πρώτος

στον όμιλο του με συνολικά 16 βαθμούς και ρεκόρ 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση με 9, ενώ οι Αμπερντίν-Ελσίνκι δεν θα συνεχίσουν στη διοργάνωση.

Στις 7 Μαρτίου ο πρώτος αγώνας στη φάση των «16» με τη ρεβάνς να διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα.

Κυρίαρχος αλλά… επιπόλαιος

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι ήδη από το πρώτο πεντάλεπτο απείλησε με τους Κωνσταντέλια και Τάισον. Ωστόσο, η Ελσίνκι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 6’ «παγώνοντας» την Τούμπα.

Ο Μπάντε έστρωσε στον Ραντούλοβιτς, όπου εκείνος με ένα ψύχραιμο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 0-1. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε την μπάλα στα πόδια της χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία.

Στο 14’ ο Δικέφαλος άγγιξε το γκολ αφού μετά το κόρνερ του Κωνσταντέλια, ο Μαένπα δεν βρήκε την μπάλα η οποία κατέληξε στον Ντεσπότοφ αλλά εκείνος από κοντινή απόσταση την έστειλε στο αριστερό δοκάρι. Ο Βούλγαρος πάλι με σουτ από διαγώνια θέση προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο τερματοφύλακας της Ελσίνκι βρισκόταν σε ετοιμότητα.

Ο ρυθμός ήταν ξεκάθαρα με το πλευρό του ΠΑΟΚ και ειδικά μετά την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Κωνσταντέλια από το ύψος του πέναλτι στο 33’ μύριζε… ισοφάριση. Αυτή έγινε τέσσερα λεπτά αργότερα.

Πάλι ο Κωνσταντέλιας με μία υπέροχη ενέργεια, βρήκε τον Μεϊτέ στα αριστερά και ο Γάλλος με μία ακριβής πάσα βρήκε τον Οζντόεφ λίγο μέσα από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Κέσκινεν, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Μπράντον Τόμας έξω από την περιοχή.

Εξασφάλισε τη νίκη με «εκρηκτικό» οκτάλεπτο

Πιο ιδανικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός είδε την ομάδα του να πετυχαίνει δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά και ουσιαστικά να «σφραγίζουν» τη νίκη.

Αρχικά, ο Κωνσταντέλιας στο 47’ με ένα σουτ στην κάτω αριστερά γωνία του Μαένπα έκανε την ανατροπή, ενώ λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 53’ ο Μιχαηλίδης εκμεταλλεύτηκε την αδράνει στην άμυνα των Φινλανδών γράφοντας το 3-1. Η μπάλα λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα βρήκε στον Τοίβιο αλλάζοντας την πορεία της.

Ο ΠΑΟΚ «κατέβασε στροφές» με αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει κατακόρυφα. Παρ’ όλα αυτά ο Δικέφαλος δημιούργησε ευκαιρίες και έφτασε σε τέταρτο γκολ με τον Μουργκ στο 85’. Οι παίκτες των γηπεδούχων γυρόφερναν στην περιοχή της Ελσίνκι μέχρι που η μπάλα έφτασε στα πόδια του Αυστριακού κι εκείνος με ωραίος σουτ διαμόρφωσε το 4-1.

Το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Χετεμάι με πέναλτι στο 90+1’ μετά από την ανατροπή του Μάρκος Αντόνιο. Ο ίδιος ανέλαβε την ευθύνη και ευστόχησε για τους φιλοξενούμενους.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (72′ Βιεϊρίνια), Τροστ-Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (72′ Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71′ Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (75′ Μουργκ), Τάισον, Τόμας (80′ Τζίμας).

ΕΛΣΙΝΚΙ: Μαένπα, Τοίβιο, Ντα Γκράκα, Χαμαλάινεν, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (66′ Μπένισαν), Λίνγκαμ (80′ Πανάνεν), Κέσκινεν (66′ Ολίλα), Χόστικα (66′ Χετεμάι), Ραντούλοβιτς (65′ Ολουσάνια), Μπαντέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα