Πάνω από 200.000 στερλίνες υπέρ φιλανθρωπικών οργανώσεων στο 5ο London Gala του The Hellenic Initiative

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στο Λονδίνο η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση του The Hellenic Initiative (THI), μία από τις πρώτες μαζικές κοινωνικές συναθροίσεις – και η πρώτη ελληνικού ενδιαφέροντος – που διεξάγεται στη βρετανική πρωτεύουσα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές, από τα εισιτήρια συμμετοχής και από τον πλειστηριασμό αντικειμένων που διεξήχθη στο gala, ξεπέρασαν τις 200.000 στερλίνες (233.000 ευρώ).

Tα έσοδα από το 5ο THI London

Gala, που διοργανώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, θα διατεθούν σε δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις: την ΕΛΕΠΑΠ, η οποία προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης ανθρώπων με αναπηρία από το 1937, και την ΕΛΠΙΖΑ, μία ΜKO για την προστασία των δικαιωμάτων παιδιών που έχουν υποστεί κακοποίηση.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο The Dorchester, στο Μέιφερ του Κεντρικού Λονδίνου, συμμετείχαν περίπου 300 Ελληνες της διασποράς, τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από άλλες χώρες, αλλά και Βρετανοί παράγοντες του επιχειρηματικού κόσμου.

«Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να διοργανώσουμε ξανά αυτή την εκδήλωση και να συναντηθούμε με την ελληνική και κυπριακή παροικία του Λονδίνου. Ταυτόχρονα, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό για την υποστήριξη δύο φιλανθρωπικών οργανώσεων με πλούσια προσφορά», δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο γενικός διευθυντής του The Hellenic Initiative Πίτερ Πούλος.

Η διοργάνωση ήταν προσαρμοσμένη στις επιταγές της πανδημίας: ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν περιορισμένος, ενώ όσοι προσήλθαν ήταν υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ κοροναϊού. Να σημειωθεί ότι η επίδειξη των εν λόγω πιστοποιητικών για συμμετοχή σε εκδηλώσεις ή παρουσία σε κλειστούς χώρους δεν είναι υποχρεωτική στη Βρετανία, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες χώρες.

Στο 5ο THI London Gala τραγούδησε η Ελλη Κοκκίνου.

Το The Hellenic Initiative είναι ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας. Πρόκειται για μία διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση στην οποία μετέχουν Ελληνες της διασποράς και φιλέλληνες, η οποία εκπονεί προγράμματα για την οικονομική ενίσχυση πληγέντων από κρίσεις και καταστροφές, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα