Πάνδημο το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά
Σήμερα το μεσημέρι (13.00) είναι η πικρή στιγμή για το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά, την 34χρονη κόρη του Αντώνη Σαμαρά που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή την Πέμπτη, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στον Ευαγγελισμό από ανακοπή. Συμπαραστάτες στο βαρύ πένθος που βαραίνει τον πρώην πρωθυπουργό και την οικογένειά του αναμένεται να είναι πλήθος προσώπων από τον πολιτικό κόσμο, τα οποία από ό,τι πληροφορούμαι, σκοπεύουν να δώσουν μαζικά το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Τις βλέψεις της Τουρκίας να επανεισέλθει στο πρόγραμμα των F-35 παρακολουθεί στενά εκτός από το ελληνικό ΥΠΕΞ και η ελληνική ομάδα στο Κογκρέσο με αποτέλεσμα να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αποσταλεί στον Μάρκο Ρούμπιο διακομματική επιστολή με τις υπογραφές 40 μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, εντός της οποίας εκφράζεται η αιτιολογημένη αντίθεσή της στην επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Τη δυναμική αυτή πρωτοβουλία διαβάζω ότι ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο ελληνοαμερικανός βουλευτής Κρις Πάπας, έχοντας ως συμμάχους του τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας στο Κογκρέσο, τον Γκας Μπιλιράκη, τη Νικόλ Μαλλιωτάκη και την Ντίνα Τάιτους. Ως σημαντική λεπτομέρεια συγκρατώ και το γεγονός ότι την επιστολή, που συνυπογράφει και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της αρμόδιας για τις δράσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποεπιτροπής της Επιτροπής Κατανομής Κονδυλίων, υποστηρίζει και η ελληνοϊσραηλινή συμμαχία στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τα επιχειρήματα, δε, που προβάλλουν οι 40 διακομματικοί βουλευτές προς τον Ρούμπιο (από τον οποίο ζητούν να παραμείνει η Τουρκία στο καθεστώς κυρώσεων CAATSA) είναι ακλόνητα. Μεταξύ αυτών, το γεγονός ότι η προοπτική επανένταξης της Τουρκίας στα F-35, ενώ ακόμη κατέχει τους ρωσικούς πυραύλους S-400, θα έπληττε τα αμερικανικά συμφέροντα καθώς θα υπονόμευε την ασφάλεια των συστημάτων λειτουργίας των F-35, θα διέρρεε αμερικανικά στρατιωτικά μυστικά στη Ρωσία, θα δημιουργούσε προβλήματα στην αμερικανική βιομηχανική παραγωγή και θα δημιουργούσε προσκόμματα στην κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους νέας γενιάς, που έχουν εξαγγείλει οι ΗΠΑ.
Ερώτηση Μανιάτη για ΤουρκίαΤο πρόσωπο που την προηγούμενη εβδομάδα αποτέλεσε αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, με φόντο τις διατυπώσεις του για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, ο Γιάννης Μανιάτης, έθεσε με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ζήτημα της παρεμπόδισης, από πλευράς Τουρκίας, ερευνών για το καλώδιο οπτικών ινών στο πλαίσιο του East MedCorridor – EMC, επισημαίνοντας την πρόθεση που εκφράστηκε από πηγές του τουρκικού υπουργείου Αμυνας να εμποδίσουν το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου που προσώρας είναι στον «πάγο» και το οποίο, όπως επεσήμανε και ο ίδιος, είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. Εκτός από τις κυρώσεις που ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να επιβληθούν στην Τουρκία για τις «πράξεις πειρατείας σε διεθνή ύδατα», επιπλέον ρώτησε ποια μέτρα θα ληφθούν για τη διασφάλιση της υλοποίησης του “GSI” ενώ ερώτημα έθεσε και για το κατά πόσο είναι συμβατή η συμπεριφορά αυτή με τα κριτήρια 4 και 5 της Κοινής Θέσης του Συμβουλίου 2008/944 σχετικά με τις εξαγωγές όπλων και τη συμμετοχή της σε κοινά εξοπλιστικά προγράμματα, συνδέοντας – αριστοτεχνικά – τη συγκεκριμένη εξέλιξη με το SAFE.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοκ: Νεκρός τουρίστας σε τετράστερο ξενοδοχείο – Δηλητηριάστηκε από μισομαγειρεμένο κοτόπουλο
- Αυτή είναι η πιο όμορφη στον κόσμο – Αλλά δεν υπάρχει!
- Δολοφονίες, αυτοκτονίες &τροχαία – 12 Έλληνες ηθοποιοί που πέθαναν με τραγικό τρόπο
- Πώς δρούσαν οι δύο γιατροί που έγραφαν παράνομα Ozempic σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών
- Ο Μπάτσος του Mall 2
- Μπάχαλο στο ισραηλινό «Big brother» από ισραηλινούς ακτιβιστέςπου διαμαρτυρήθηκαν για τον αφανισμό στη Γάζα
- Καλώς τα Παιδιά
- Γιατί κάνει τόσο κρύο μέσα στα πλοία
- Λιβυκά ΜΜΕ: «Ο Χαφτάρ δίνει υπηκοότητα σε ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους - Συμφωνούν ΗΠΑ και Τουρκία
- Πόσα Ρίχτερ αντέχει η στατικότητα των κτιρίων στην Ελλάδα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Πάνδημο το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά
- H Toυρκία θέλει και πάλι γκραν πρι Formula1
- Αυστρία: Άνδρας επέζησε γαντζωμένος σε τρένο υψηλής ταχύτητας – Είχε βγει να καπνίσει
- Δυτική Αττική: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ – 17 συλλήψεις (video, pics)
- Formula1: Διακοπές για τους πιλότους των γκραν πρι
- Καύσωνας στη Γαλλία – Στους 42 βαθμούς τοπικά ο υδράργυρος
- Σουδάν: Τουλάχιστον 63 άνθρωποι πέθαναν από πείνα σε μία εβδομάδα στην πολιορκημένη πόλη του Νταρφούρ
- Τρεις νεκροί από ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη – Στοχοθετήθηκε η Μόσχα
- Σ. Σεϊρλή: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο της ηθοποιού από πνιγμό στην Ικαρία
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα (11/8) σε επτά περιοχές – Ο χάρτης
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Πάνδημο το τελευταίο αντίο στη Λένα Σαμαρά
- Αυστρία: Άνδρας επέζησε γαντζωμένος σε τρένο υψηλής ταχύτητας – Είχε βγει να καπνίσει
- Σουδάν: Τουλάχιστον 63 άνθρωποι πέθαναν από πείνα σε μία εβδομάδα στην πολιορκημένη πόλη του Νταρφούρ
- Δυτική Αττική: Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛΑΣ – 17 συλλήψεις (video, pics)
- Αδυνατίζοντας με φάρμακα – Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα
- Ανατολική Αττική: Καταγραφή καταστροφών και σχέδιο αποκατάστασης μετά τις φωτιές
- Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις της Δευτέρας
- Eικόνες καταστροφής μετά φωτιά στην Αν. Αττική – «Υπάρχει βίντεο που δείχνει ένα άτομο να κινείται ύποπτα»
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 17χρονο για ληστείες και κλοπές
- Καύσωνας στη Γαλλία – Στους 42 βαθμούς τοπικά ο υδράργυρος
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βόλος: Διπλή κινητοποίηση ενάντια στην άφιξη του κρουαζιερόπλοιου “Crown Iris” με Ισραηλινούς τουρίστες
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική - 17 συλλήψεις
- Επιστολή Νίκου Παπανδρέου προς Κάλας και Κόστα: Σταματήστε τον πόλεμο και τον λιμό στη Γάζα
- «Απορώ τι δουλειά είναι αυτή που κάνουν οι εταιρείες συντήρησης και πιστοποίησης»
- Ο Tom Holland στα γυρίσματα του Spider-Man: Brand New Day - "Νιώθω διαφορετικά αυτή τη φορά"
- ΑΙ στη ζωή μας: Είμαστε έτοιμοι;
- ΗΠΑ: 6 νεκροί από φωτιά σε σπίτι στο Μέριλαντ – Ανάμεσα στα θύματα και 4 παιδιά
- Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική για ναρκωτικά και ρευματοκλοπή - 11 συλλήψεις
- Βουλή: Ποιοι είναι ανεξάρτητοι βουλευτές που "φλερτάρουν" με την επιστροφή στο μαντρί
- Μητσοτάκης: Σε πάρτι γενεθλίων στα Χανιά με τη σύζυγό του, Μαρέβα και την κόρη τους Δάφνη (Εικόνες)



