Παναθηναϊκός: Μ’ ένα όνειρο τρελό…
Ηταν τέτοιες μέρες πριν από ακριβώς 30 χρόνια. Για την ακρίβεια, ήταν… σχεδόν τέτοια μέρα πριν από ακριβώς 30 χρόνια. 20 Μαρτίου του 1996 έδειχνε το ημερολόγιο και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού ανυπομονούσε για τη νύχτα που ερχόταν. Μια νύχτα που θα έμενε στην ιστορία. Μια νύχτα κατά την οποία η ομάδα του θα έγραφε ιστορία. Για πρώτη φορά
Περισσότεροι από 65.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ, εκατομμύρια κόσμου ήταν καρφωμένοι στις τηλεοράσεις τους για να δουν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας του Χουάν Ραμόν Ρότσα, που ήδη είχε… τρελάνει την Ευρώπη με μεγάλες νίκες και την πρόκρισή της στα προημιτελικά. Η ισοπαλία στον πρώτο αγώνα ήταν ένα αποτέλεσμα που άφηνε πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και ελπίδες στους Πράσινους για να τα καταφέρουν και να βρεθούν στα ημιτελικά. Και στο γήπεδο αποδείχτηκε πως εκείνη η παρέα του Βαζέχα, του Μπορέλι, του Δώνη, του Γεωργιάδη, του Βάντσικ, του Ουζουνίδη, του Αποστολάκη, του Μαραγκού και των υπολοίπων δεν θα μπορούσε να μη φτάσει σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία.
Στο 34′ ο Βαζέχα ανοίγει το σκορ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι επιβλητικός σε όλη την αναμέτρηση. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Λέγκια, πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ με τον Βαζέχα να σκοράρει ξανά και με μια… ζωγραφιά του Χουάν Χοσέ Μπορέλι και παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League. Εκεί που αντιμετώπισε τον σπουδαίο Αγιαξ, χωρίς να καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Η βραδιά όμως με τη Λέγκια, η 20η Μαρτίου 1996, έμεινε στην ιστορία του Παναθηναϊκού ως μία από τις σπουδαιότερες που έχει ζήσει. Σήμερα, ακριβώς 30 χρόνια μετά, στις 19 Μαρτίου 2026 ο Παναθηναϊκός έχει μια ακόμα μεγάλη πρόκληση μπροστά του. Θέλοντας να… θυμηθεί τον Βαζέχα, τον Μπορέλι, τον Ρότσα, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, του Ανδρέα Τεττέη, του Τάσου Μπακασέτα, του Ινγκι Ινγκασον θέλει να γράψει τη δική της ιστορία.
Στη Σεβίλλη απέναντι στην Μπέτις, μια ομάδα ζάμπλουτη, μια ομάδα με πολλά αστέρια, περσινή φιναλίστ του Conference League και με έναν σπουδαίο προπονητή στον πάγκο της, ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρώσει την έκπληξη. Να υπερασπιστεί το 1-0 του πρώτου αγώνα που με κόπο πήρε πριν από μία εβδομάδα χάρη στο πέναλτι του Βιθέντε Ταμπόρδα. Ο ισπανός προπονητής έχει πολλές επιστροφές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και θα παρατάξει μια ενδεκάδα με σαφώς λιγότερα προβλήματα απ’ ό,τι στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Ο Καλάμπρια θα επιστρέψει στη θέση του, δηλαδή στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Κυριακόπουλο να παραμένει αριστερά και τους Κάτρη, Ινγκασον και Τουμπά που επιστρέφει τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή σίγουρος είναι ο Ρενάτο Σάντσες, με Μπακασέτα και Τσέριν να διεκδικούν τη θέση δίπλα του, ενώ στη μεσοεπιθετική γραμμή δεν αναμένεται να γίνει αλλαγή. Πελίστρι και Ταμπόρδα θα βρίσκονται ως στηρίγματα στον Τεττέη που θα είναι ο σέντερ φορ.
Η απάντηση του Μπενίτεθ στον Πελεγκρίνι «Χάσαμε στην Αθήνα από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι», ήταν η ατάκα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, με τον προπονητή της Μπέτις να θέλει να χρησιμοποιήσει τα… mind games ενόψει του σημερινού επαναληπτικού. Ατάκα που δεν άφησε να πέσει κάτω ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου έδωσε τη δική του απάντηση. «Παιχνίδια μυαλού έκαναν στην Αγγλία, συνέχεια. Μπορούμε να πούμε οτιδήποτε, για τίτλους, για τον Τύπο. Μετρά μόνο αυτό που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Η πραγματικότητα είναι πως παίξαμε για τριάντα λεπτά με παίκτη λιγότερο και σκοράραμε με ένα ξεκάθαρο πέναλτι και ουσιαστικά αυτό έγραψε και την ιστορία του παιχνιδιού. Σε κάθε περίπτωση θα είναι καλό αν αύριο (σ.σ. σήμερα) δεν έχουμε να πούμε κάτι για τους διαιτητές αλλά μόνο για το ποδόσφαιρο», ήταν η απάντηση του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος εξήγησε και το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι.
«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ και διεκδικεί κάτι για πρώτη φορά μετά το 2003. Εχω τα ίδια συναισθήματα με τους φιλάθλους μας. Αναγνωρίζω τη σημασία του ματς γιατί είναι σημαντικό για τον σύλλογο. Δεν με απασχολεί το αν είναι στην Ισπανία ή κάπου αλλού. Τακτικές εκπλήξεις είναι δύσκολο να υπάρξουν. Ξέρω πολύ καλά τον κύριο Πελεγκρίνι, έχει ένα στυλ και έχει πετύχει πολλά με αυτό. Θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της Μπέτις, παίζει στην έδρα της, θέλει να γυρίσει το αποτέλεσμα. Το τακτικό κομμάτι το έχουμε προβλέψει, ίσως υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα του αντιπάλου».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φορολογικές δηλώσεις 2026: Παράταση με το... καλημέρα - Η νέα οριστική ημερομηνία υποβολής
- Επίθεση-Σοκ σε χωριό κοντά στη Χεβρώνα με πύραυλο διασποράς
- Μπόνους στο Δημόσιο: Ποιοι θα δουν έξτρα χρήματα στους λογαριασμούς τους
- Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του διάσημου τραγουδιστή, Νιλ Σεντάκα
- Παράταση έως 15 Μαΐου για τις φορολογικές δηλώσεις με έκπτωση φόρου 4%
- «Επεσαν από τα σύννεφα για τα παιδιά τους» οι γονείς που πλήρωσαν 7.000 ευρώ για τις ζημιές τους σε σχολεία της Θέρμης
- Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η αναφορά στην Χρύσα Μιχαλοπούλου στο MasterChef
- Αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής προανήγγειλε ο Κακλαμάνης - Καθολική απαγόρευση βιντεοσκόπησης μετά το Πάσχα
- Πόπη Μαλλιωτάκη για Αγγελική Ηλιάδη: Ο Μπάμπης Λαζαρίδης ήταν μαζί μου όταν γνωρίστηκαν – Ξύλο δεν ανεχόμουν
- Πανελλαδική απεργία στα βενζινάδικα: Σήμερα η απόφαση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Δ. Καφαντάρης (ΚΕΔΕ): Η δημοτική περιουσία είναι ο πραγματικός πλούτος των Δήμων όταν αξιοποιείται με ευθύνη
- Ανατροπή στις προθεσμίες: Παρατείνονται οι φορολογικές δηλώσεις – Όλα τα νέα δεδομένα
- Καύσιμα: Σε εξέλιξη η συνάντηση Θεοδωρικάκου με τους πρατηριούχους
- Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μπέτις: Το κανάλι που θα μεταδώσει την αναμέτρηση
- Παναθηναϊκός: Μ’ ένα όνειρο τρελό…
- El Niño και La Niña ξαναχτυπούν: Ο καιρός θα «τρελαθεί» παγκοσμίως!
- Ο εξωπραγματικός Μέσι έφτασε τα 900 γκολ στην τεράστια καριέρα του
- Πειραιάς: 2.000.000 ευρώ για νέους δρόμους – Πρεμιέρα εργασιών στο Χατζηκυριάκειο
- Βέροια: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 24χρονη που βρέθηκε τραυματισμένη
- Ο Μπενίτεθ δείχνει τον δρόμο
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Παναθηναϊκός: Μ’ ένα όνειρο τρελό…
- ΑΕΚ – Τσέλιε: Η ώρα και το κανάλι που θα μεταδώσει τη ρεβάνς της «Ένωσης»
- Το ευρωπαϊκό «θρίλερ» των 90 δισ.: Ώρα μηδέν για το δάνειο-μαμούθ στο Κίεβο – Η Ουγγαρία μπλοκάρει, η Κάλας πιέζει
- Ο Μπενίτεθ δείχνει τον δρόμο
- Ανδρουλάκης: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες να τηρούν το διεθνές δίκαιο και να μην συμπεριφέρονται ως υποτελείς του Τραμπ
- WP: Το Πεντάγωνο ζητά από τον Λευκό Οίκο πάνω των 200 δισ. δολάρια για τον πόλεμο
- Ο ΠΑΟ χρειάζεται άμυνα και μυαλό
- Καύσιμα: Σε εξέλιξη η συνάντηση Θεοδωρικάκου με τους πρατηριούχους
- Ο εξωπραγματικός Μέσι έφτασε τα 900 γκολ στην τεράστια καριέρα του
- Μεγάλη Εικόνα: Πώς επηρεάζουν οι διεθνείς προκλήσεις την Ελλάδα; – Απόψε με την Νίκη Λυμπεράκη, στο Mega
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Όρμπαν: «Χωρίς πετρέλαιο δεν έχει λεφτά»
- Καύσιμα: «Καίει» η αντλία, ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη - Κατεβάζουν ρολά τα πρατήρια
- Ο γείτονάς σου μπορεί να είναι κατάσκοπος της Ρωσίας
- ΠΑΣΟΚ: Τι απαντούν Δούκας και Γερουλάνος στις αιχμές Ανδρουλάκη
- Στήριξη για τους Ευρωπαίους αγρότες ζητά ο Αρναούτογλου – Η ερώτηση στην Ευρωβουλή
- Επίθεση-Σοκ σε χωριό κοντά στη Χεβρώνα με πύραυλο διασποράς
- Δύο όψεις του καιρού: Βροχές, χιόνια και η… διαμάχη για τη «σιβηρική εισβολή»
- Χόλιγουντ: Με 44 εκατ. δολάρια σώθηκαν τα Chaplin Studios



