Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-92: Ο Τζόουνς «ξέρανε» τους «πράσινους» με buzzer beater

Με ένα μεγάλο τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα, ο Κρις Τζόουνς έριξε τον Παναθηναϊκό στο «καναβάτσο» και χάρισε στη Βαλένθια τη νίκη με 92-91 σε ένα ακόμα θρίλερ στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 16η ήττα του στη φετινή διοργάνωση και παρέμεινε στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, ενώ οι Ισπανοί συνεχίζουν το κυνήγι

της οκτάδας.

Το ματς ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στα τελευταία λεπτά και ο Αμερικανός πήρε πάνω του την τελευταία φάση πετυχαίνοντας το καλάθι του αγώνα. Μεγάλη εμφάνιση από Γκουντάιτις (23 π., 10 ρ.) και Λι (25 π.) από πλευράς «πρασίνων» που έφυγαν με άδεια χέρια από ακόμα ένα παιχνίδι φέτος.

Chris Jones FOR THE WIIIIN against Panathinaikos@valenciabasket pic.twitter.com/udEnNr5uWz

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) February 10, 2023

Με τους Λι, Γ. Καλαϊτζάκη, Μπέικον, Γουίλιαμς και Γκουντάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός έχοντας να αντιμετωπίσει και τις απουσίες της τελευταίας στιγμής των Γουόλτερς και Παπαγιάννη. Οι «πράσινοι» βρήκαν γρήγορα ρυθμό στην επίθεση και προηγήθηκαν με 6-0, για να απαντήσει από πλευράς Ισπανών ο Τζόουνς πετυχαίνοντας 7 πόντους για να ισοφαρίσει σε 9-9, λίγο πριν ξαναδώσει το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό ο Μπέικον με καλάθι και φάουλ για το 12-9. Οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να διατηρούν μία απόσταση κοντά στους 5 πόντους από τους αντιπάλους τους. Οι Τόμας και Αγραβάνης πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 26-21.

Η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Τόμας να πετυχαίνει τους πρώτους του πόντους και τον Παναθηναϊκό να στηρίζεται κυρίως στην καλή του άμυνα για να κρατήσει τη διαφορά που είχε αποκτήσει από την πρώτη περίοδο. Ο Τόμας με δύο βολές έστειλε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό στο +9 (36-27), για να απαντήσει με τέσσερις σερί πόντους ο Ριβέρο για το 36-31. Το μία σου και μία μου συνεχίστηκε, ο Παναθηναϊκός μπόρεσε με σχετική άμεση να διατηρήσει μια καλή διαφορά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους πράσινους να προηγούνται με 7 (49-42).

Η Βαλένθια βγήκε σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και έτρεξε γρήγορα ένα σερί για να μειώσει στον πόντο και να αναγκάσει τον Ράντονιτς να πάρει τάιμ άουτ. Οι Ισπανοί κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο αγώνας είναι μία σου και μία μου. Ο Χάρπερ με δύο σερί τρίποντα έκανε το 66-69 για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με δύο βολές του Λι με τον Παναθηναϊκό στο -1 (68-69). Στην τέταρτη περίοδο η μάχη συνεχίστηκε, η Βαλένθια πήρε αέρα τεσσάρων πόντων (75-79) με τον Κλαβέρ να «πυροβολεί» για τρεις, αλλά ο ανίκητος Γκουντάιτις με έξι προσωπικούς πόντους (δύο γκολ-φάουλ) έφερε τον Παναθηναϊκό ξανά σε θέση οδηγού (81-79).

Στα τελευταία λεπτά περάσαμε στο θρίλερ των βολών, οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εύστοχοι από τη γραμμή με τη Βαλένθια να μπαίνει στα τελευταία 47″ προηγούμενη με έναν (88-89). Ο Λι σκόραρε αλλά αστόχησε στη βολή για το 90-89, ενώ και ο Τόμας λίγο αργότερα έβαλε μία στις δύο για το 91-89, με 17″ στο χρονόμετρο. Ο Μουμπρού σχεδίασε την επίθεση, ο Τζόουνς πήρε την μπάλα, άδειασε τον Γουίλιαμς με μια προσποίηση και έριξε την τρίποντη «βόμβα» που χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 92-91.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-42, 68-69, 91-92

Keywords
Τυχαία Θέματα