Παναγιωτόπουλος : Πρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων - Να μη βιαστούμε όπως το καλοκαίρι

Την ανάγκη παράτασης του lockdown, επισήμανε ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης και ύστερα να μιλάμε για άρση των μέτρων.

Υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε «όπως το καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα και χαρακτήρισε: πρόωρη τη συζήτηση για άρση

των μέτρων και άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

Να μη βιαστούμε όπως το καλοκαίριΠρόωρη η συζήτηση για άρση των μέτρων

Αναλυτικότερα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων που είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε».

Όπως τόνισε ο επιδημιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, μιλώντας στον Σκάι, «τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι. Να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα