Πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Τρεντίνο

Μετά την υπερπροσπάθεια στα προημιτελικά, ο Ολυμπιακός γνώριζε ότι θα βρει στο διάβα του την ιταλική Τρεντίνο η οποία έφτασε μέχρι τους «4» αποκλείοντας κατά σειρά τη Λωζάνη, την Τιρόλ και την Αμρσβίλ, αήττητη, έχοντας χάσει στην μέχρι τώρα πορεία της στη διοργάνωση μόλις ένα σετ.

Ο βαθμός δυσκολίας ήταν τεράστιος κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια, αλλά οι Πειραιώτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, ήταν ανταγωνιστικοί σε όλα τα σετ,

αλλά υπέκυψαν τελικώς στην ανωτερότητα του αντιπάλου τους (0-3 σετ).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν εξ’ αρχής να πιέσουν στο σερβίς με σκοπό να χαλάσουν όσο ήταν δυνατό την υποδοχή της Τρεντίνο. Οι Ιταλοί όμως ήταν ανώτεροι σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Είχαν πολλαπλές λύσεις στην επίθεσή τους, το μπλοκ του λειτουργούσε άψογα και έμοιαζαν ασταμάτητοι.

Τα πάντα θα κριθούν πλέον στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας, όπου οι Πειραιώτες ψάχνουν ένα θαύμα, καθώς θα πρέπει να κερδίσουν με 3-0 σετ και να πάρουν και το χρυσό αν θέλουν να δώσουν εκείνοι το παρών στον τελικό της διοργάνωσης. Κι αν αυτό το εγχείρημα είναι από μόνο του δύσκολο, το επίπεδο ανεβαίνει όταν στο τάραφλεξ στέκει η Τρεντίνο.

Οι Ιταλοί μπήκαν από την αρχή καλύτερα στο παιχνίδι. Προηγήθηκαν με 1-4 με δύο σερί μπλοκ του Τζιανέλι. Ο Ολυμπιακός μείωσε με άσσο του Ράουβερντινκ, ενώ αργότερα στο σετ, ισοφάρισε και σε 6-6 με νέο άσσο του Μπέμε. Ο Αλεξίεφ ήταν ο αδύναμος κρίκος του Ολυμπιακού και οι Ιταλοί τον σημάδευαν συνεχώς. Η διαφορά ήταν σε επίπεδα ασφαλείας, μέχρι τον τελευταίο πόντο του σετ, που έκλεισε με 17-25.

Καλύτεροι οι Πειραιώτες στο δεύτερο σετ, προηγήθηκαν με 4-1 αλλά οι Ιταλοί ισορρόπησαν γρήγορα με «όπλο» το καλό τους σερβίς. Ο Ολυμπιακός διεκδικούσε με αξιώσεις το στο σετ μέχρι το 9-9 όπου οι Ιταλοί προσπέρασαν με 9-13. Η ομάδα του Μπενίτεθ μείωσε ξανά στους 2 (15-17), αλλά και πάλι οι Ιταλοί βρήκαν λύσεις και αποσπάστηκαν, παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 19-25.

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του τρίτου σετ. Ο Κουμεντάκης μπήκε στην εξίσωση, οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μέχρι το σετ μπολ, αλλά μια λάθος εκτίμηση του Έλληνα άσου σε μια άμυνα που… δεν χρειαζόταν, καθώς η μπάλα θα ήταν άουτ, έδωσε την ευκαιρία στους Ιταλούς να ισοφαρίσουν σε 24-24 και να τελειώσουν το ματς με πόντο του Κοβάτσεβιτς.

Τα σετ 0-3 (17-25, 19-25, 24-26)

Η διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 11-16, 14-21, 17-25

2ο σετ: 7-8, 12-16, 17-21, 19-25

3ο σετ: 6-8, 16-15, 20-21, 24-26

Keywords
Τυχαία Θέματα