Π. Ιωαννίδης στο One Channel: To επάγγελμα του σεφ είναι μια συνεχής και πορεία

Στο πλατό της εκπομπής One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης, όπου μίλησε για τη ζωή στην Ιταλία, την αγάπη του για τη μαγειρική, τη συμμετοχή του ως κριτής επιτροπής στο Masterchef και τις νέες του επαγγελματικές ενέργειες.

Ο δημοφιλής μάγειρας που έγινε γνωστός μέσα από το ριάλιτι μαγειρικής, μίλησε για την εμπειρία

του ως μέλος της κριτικής επιτροπής και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους παίκτες και τους κρίνει.

Ο ίδιος μάγειρας και καθηγητής, έχει αναπτύξει μηχανισμούς μέσα από την πολυετή εμπειρία του, στο να αναγνωρίζει τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα ενός μάγειρα και να μπορεί να μεταδώσει τη γνώση όσο πιο αληθινά γίνεται. Το ίδιο προσπαθεί να πράττει και στο Masterchef.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αναλάβει έναν άλλο τηλεοπτικό ρόλο, απάντησε πως δεν έχει σκεφτεί ποτέ μια τέτοια προοπτική, θεωρεί ωστόσο, ότι δε θα μπορούσε να υποδυθεί κάτι άλλο πέρα από τις ιδιότητές του, αυτές του μάγειρα και του καθηγητή. Αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, τους γονείς του και την εμπειρία του ως παιδί γονιών καλλιτεχνών, οι οποίοι τον βοήθησαν να αναπτύξει μια κουλτούρα, την οποία αργότερα μετέφρασε σε μαγειρική.

Εξήγησε ποια είναι τα προσόντα ενός επαγγελματία μάγειρα και πώς κάποιος γίνεται καλλιτέχνης μέσα από τη δουλειά του, αλλά και τι πραγματικά σημαίνει να είσαι σεφ.

«Όλα ξεκινάνε από μια καλή τεχνική σε ένα πιάτο», είπε χαρακτηριστικά. Στις διατροφικές ιδιαιτερότητες του καθενός, ο σεφ εξήγησε πως με τα δεδομένα υλικά που έχει για να δουλέψει, πρέπει να διαμορφώσει το μενού με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι πελάτες. Παρ’ όλ’ αυτά παραδέχτηκε πως όσο αφαιρείς υλικά, «πρέπει να βάλεις μπροστά τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα».

Μίλησε ακόμα για την κλιματική μαγειρική, μία μέθοδο μαγειρικής με την οποία αξιοποιείς τις πρώτες ύλες ώστε να μην κοστίζουν στο περιβάλλον, κάτι που σε συνδυασμό με πολλούς άλλους παράγοντες μπορούν να βοηθήσουν τον πλανήτη.

Στη συνέχεια, σχολίασε την επιλογή του να είναι εργένης, καθώς επίσης τη δημοτικότητα που κερδίζει από την τηλεοπτική του παρουσία, αλλά και την εμπειρία του να ηγείσαι μιας κουζίνας και τις συνθήκες που επικρατούν μέσα σε αυτήν.

«Όταν δώσεις κάπου εξουσία εξαρτάται από τον άνθρωπο πώς θα τη διαχειριστεί», υπογράμμισε, ενώ για το επάγγελμα του μάγειρα δήλωσε πως «είναι μια συνεχής μάθηση, γνώση και πορεία για να φτάσεις σε ένα επίπεδο που έχεις ορίσει».

Τέλος, αναφέρθηκε στο καινούριο του μαγαζί, το οποίο βρίσκεται στο Σύνταγμα και θα ανοίξει στα μέσα Νοεμβρίου και η κουζίνα του βασίζεται στη γαλλική φιλοσοφία, κάτι που ο ίδιος προτιμά να γεύεται και αυτό υποστηρίζει.

Πηγή: Onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα