Όταν ο Ολυμπιακός άνοιγε τον δρόμο για τον θρίαμβο της Ρώμης

Πρώτη μέρα του Απρίλη σήμερα και κάνουμε flashback στην Πρωταπριλιά του 1997. ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός στο ΣΕΦ για τα play offs της Euroleague. Ένα βήμα πριν το Final-4. Τότε που η πρόκριση κρινόταν στις 2 νίκες.

Λίγες

μέρες νωρίτερα η αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε συντρίψει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 69-49! Μία ιστορική εικοσάρα και εκτός έδρας μάλιστα.

Και φτάνουμε στην 1η Απριλίου 1997. Στο δεύτερο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τους «πράσινους» στο ΣΕΦ. Με νίκη οι Πειραιώτες θα έπαιρναν το εισιτήριο για το Final-4 της Ρώμης. Και τα κατάφεραν. Με σκορ 65-57 κάνουν δικό τους το ροζ φύλλο αγώνα και με 2-0 νίκες προκρίνονται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το τι ακολούθησε είναι γνωστό και έχει μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη όλων των οπαδών του Ολυμπιακού. Στο Final-4 της Ρώμης οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς θριαμβεύουν, ξεπερνούν στον ημιτελικό το εμπόδιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και επικρατούν της Μπαρτσελόνα στον τελικό με 73-58, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της ιστορίας τους.

Ανεπανάληπτη χρονιά, με τον Ολυμπιακό να γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα στο μπάσκετ που πετυχαίνει triple crown. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό!

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μπακατσιάς, Σιγάλας 12, Γκρέι 1, Παπανικολάου 8, Νάκιτς, Φασούλας 6, Τόμιτς 17, Τάρλατς 6, Βελπ 3, Ρίβερς 12.

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 14, Κοχ, Κόρφας 3, Οικονόμου 14, Ντίνκινς 2, Νικόλα, Σκονοκίνι 3, Μαρτίνεθ 20, Νουόσου 1

Τα highlights της αναμέτρησης στο ΣΕΦ:

Keywords
Τυχαία Θέματα