Ολυμπιακός, ο πρεσβευτής της Ελλάδας

Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε και πάλι το… θαύμα του! Η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού με μια επική εμφάνιση μετέτρεψε σε θρίαμβο τον επαναληπτικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2019, Σαμπαντέλ και επικράτησε με 10-5. Οι Ερυθρόλευκες ανέτρεψαν το 14-12 με το οποίο είχαν ηττηθεί στη Βαρκελώνη και πέρασαν με επιβλητικό τρόπο στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πέταξε εκτός συνέχειας τη Σαμπαντέλ, που ήταν από τα

φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πέρασε για 5η φορά τα τελευταία 6 χρόνια (σ.σ το περσινό Final 4 δεν έγινε λόγω της πανδημίας) και 8η συνολικά σε Final 4 Ευρωλίγκας. Μια σπουδαία επιτυχία από τα κορίτσια του Ολυμπιακού, που συνεχίζουν να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία και να κάνουν περήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες τους, σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός από τον περασμένο Νοέμβριο έχει μπει στον «πάγο», με τις ομάδες πόλο του Ολυμπιακού, ανδρών και γυναικών, να αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Η γυναικεία ομάδα των Πειραιωτών τελευταία φορά που έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α1 ήταν την 1/11/2020 με το Ρέθυμνο. Μια ομάδα πολύ χαμηλότερου επιπέδου από τις Ερυθρόλευκες, με τα κορίτσια του Παυλίδη να κερδίζουν πολύ εύκολα με 18-5.

Στις αρχές Νοεμβρίου μπήκε «λουκέτο» στον ερασιτεχνική αθλητισμό, διεκόπησαν οι προπονήσεις για αρκετές εβδομάδες, με τον Ολυμπιακό να πλήττεται ουσιαστικά περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας. Η ομάδα του Πειραιά εκπροσωπεί την Ελλάδα στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις πόλο και τόσο οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου όσο και οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη κλήθηκαν να παίξουν σε παιχνίδια που κρίνουν προκρίσεις, χωρίς να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Τα κορίτσια του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα απέναντι στην Σαμπαντέλ και κατάφεραν να πετύχουν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Οι Ερυθρόλευκες, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, στην οποία η πολιτεία τους έχει γυρίσει την πλάτη και δεν μπορεί να βρει λύση στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ισοπέδωσαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης και πανηγύρισαν μια επική ανατροπή – πρόκριση. Ο Ολυμπιακός κράτησε για μια ακόμα φορά ψηλά την ελληνική σημαία. Ο σύλλογος του Πειραιά συνεχίζει να παλεύει για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες με τις επιτυχίες του εκτός συνόρων. Οι Ερυθρόλευκες συνεχίζουν να αποδεικνύουν ότι είναι μία υπερδύναμη στο ευρωπαϊκό πόλο. Το αποδεικνύουν οι συμμετοχές τους στο Final 4 και φυσικά η σημερινή επική νίκη απέναντι στην Σαμπαντέλ. Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την τελευταία 10ετία έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ευρώπης (2015), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015), ένα Len Trophy (2014), ενώ στην Ελλάδα έχει χτίσει τη δική της δυναστεία. Εχει κατακτήσει επτά σερί πρωταθλήματα, ενώ συνολικά έχει 11. Εχει επίσης 2 Κύπελλα (2018, 2020) και ένα Σούπερ Καπ (2020). Βρίσκεται σταθερά στα Final 4 και έχει συμμετοχές σε τελικούς.

Όπως το 2019. Στο τελευταίο Final 4 που πραγματοποιήθηκε η ομάδα του Πειραιά έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου ηττήθηκε από την πανίσχυρη Σαμπαντέλ. Σήμερα, πήρε εκδίκηση για την ήττα πριν από δύο χρόνια και μαζί το εισιτήριο για την τελική φάση. Μια νίκη που απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός παραμένει δυνατός, παρά τις δυσκολίες. Παρά την πανδημία και την κρίση που έχει προκαλέσει.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν στο ρόστερ τους ό,τι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό πόλο. Εχουν παίκτριες, που θα ζήλευαν πολλές ομάδες στο εξωτερικό. Παίκτριες με ποιότητα, χαρακτήρα, μέταλλο νικητή. Όπως οι Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου Ελευθεριάδου, Αβραμίδου 1, Μ. Πλευρίτου, Τσουκαλά και Μυριοκεφαλιτάκη.

Παίκτριες κορυφαίου επιπέδου, με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη να βρίσκεται δίπλα τους και να τους προσφέρει όσα χρειάζονται για να αισθάνονται ασφαλείς και να δίνουν τα πάντα μέσα στην πισίνα, σε μια εποχή που τα πάντα έχουν ανατραπεί μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες. Συνεχίζει να φέρνει επιτυχίες. Συνεχίζει να μεγαλουργεί στο εξωτερικό. Ο Θρύλος της Ευρώπης. Ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα