Ολυμπιακός: Ίδιος αντίπαλος, άλλη παρτίδα
Στην μετάβαση από την ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός ιστορία της περασμένης Κυριακής στην Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ της επόμενης; Μια σειρά από παράξενα δεδομένα. Και ειδικά σε φόντο ερυθρόλευκο;
Μια βασική απορία: Αραγε τι ακριβώς αλλάζεις από την καλύτερη φετινή Super League
Μπερδεμένο είπατε; Πιθανότατα. Ας όψεται όμως ο παραμορφωτικός καθρέφτης του αποτελέσματος της Τούμπας. Μιας παρτίδας που ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε με 2.28 x goals, 17 τελικές στην εστία, 29 επαφές στην αντίπαλη περιοχή, 11 κλεψίματα και 59% στις εναέριες μονομαχίες αλλά που την έχασε με 1-3.
Και μάλιστα δίχως ουσιαστικό καρδιοχτύπι στο φινάλε καθώς το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από το 65΄. «Χαρίσαμε το παιχνίδι» είπε το ίδιο βράδυ ο βάσκος προπονητής παραμένοντας πιστός στον τρόπο του να μιλά μόνο για ποδόσφαιρο. Η ομάδα του όμως μέχρι να το… χαρίσει βρέθηκε σε μια ομολογουμένως δύσκολη κατάσταση.
Η εξήγησηΥποχρεώθηκε να κυνηγά στο σκορ από το 15΄ από ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, σε μια παράβαση οφσάιντ που ίσως την έδινε και ο ίδιος ο (δράστης) Μπάμπα Ραχμάν.
Πήγε λοιπόν στην ανάπαυλα ισόπαλη (1-1) ενώ προφανώς και έπρεπε να προηγείται από το γκολ του Ελ Κααμπί και τις τρεις – τέσσερις κλασικές ευκαιρίες που έχασε. Και αναπόφευκτα πήρε μια σειρά από ρίσκα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ακριβώς γιατί έψαχνε τον τρόπο να περάσει μπροστά. Να πάρει το προβάδισμα. Να νικήσει.
Μπορεί κάποιοι λοιπόν από το βράδυ της Κυριακής να καταβάλουν πολύτιμη προσπάθεια προκειμένου να απομονώσουν το γκολ του Γιερεμέγεφ για το 1-0 από το υπόλοιπο παιχνίδι, η επίδρασή του όμως στην ιστορία της παρτίδας ήταν μεγάλη.
Και η «σιωπή» του Στεφάν Λανουά, αχαρακτήριστη. Διότι έφερε ο γάλλος αρχιδιαιτητής στην Ελλάδα για αυτό το ντέρμπι, διαιτητή (Σιμόνε Σότσι) που ελέγχεται στην Ιταλία για το σκάνδαλο με το VAR της Serie A. Και κρίθηκε τελικά το παιχνίδι από την αβλεψία του VAR! Σχεδόν ειρωνικό…
«Επιστροφές»«Δηλαδή τα έκανε όλα καλά ο Ολυμπιακός την Κυριακή;» είναι η επόμενη ερώτηση. Και εδώ όμως η απάντηση είναι προφανής. Οχι.
Οι επιστροφές του στο αμυντικό transition στο δεύτερο ημίχρονο, οι αποστάσεις που χάθηκαν «από» αλλά και «μέσα» στις γραμμές και ότι πληρώθηκε τοις μετρητοίς στο διάστημα 55΄-65΄ που το 1-1 έγινε 1-3 είναι δεδομένα που από σήμερα θα έχουν τον «ρόλο» τους στην κουβέντα του Ρέντη.
Στην προετοιμασία (που ξεκινά) για το επόμενο παιχνίδι με τον Δικέφαλο του Βορρά. Μεταξύ μας όμως υπάρχει κάτι άλλο που μοιάζει σημαντικότερο από όλα τα παραπάνω. Ο τύπος ποδοσφαίρου που θα έρθει να παίξει ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».
ΜονότερμαΕπειτα από τη νίκη της Κυριακής η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε την ισοβαθμία της δεύτερης θέσης (61 β.). Με δεδομένο λοιπόν ότι ο βασικός στόχος είναι αυτή η κατάταξη, τα προκριματικά του Champions League εύκολα σκέφτεσαι μια ομάδα που κατηφορίζει στο Φάληρο για δύο αποτελέσματα.
Που δεν σκοπεύει να «ανοίξει» το γήπεδο. Που δεν θα πάρει ρίσκα. Και που λογικά θα περιμένει όλα αυτά να συμβούν από τους «απέναντι» ώστε να τα εκμεταλλευτούν.
Στο προ δύο μηνών Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (0-0) οι τελικές ήταν 19-5 και οι Ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν ποτέ απέναντι έναν αντίπαλο με διάθεση να «παίξει». Εκλεισε τους χώρους, κράτησε στο χαμηλό μπλοκ της άμυνας κ.λπ.
Και αυτόΒεβαίως σε εκείνο το παιχνίδι είχε και επτά απουσίες ο ΠΑΟΚ. Και ήταν άλλο το… δικαίωμα στο λάθος. Τώρα έφτασε η ώρα της τελικής ευθείας. Και αν ο Δικέφαλος δεν θέλει μόνο τη δεύτερη θέση, αλλά όπως ο Ολυμπιακός σκοπεύει να διεκδικήσει μια νίκη που θα τον κρατήσει στη μάχη του τίτλου;
Προφανώς και αυτό μπαίνει στον λογαριασμό, έστω δίχως να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Χθες οι Ερυθρόλευκοι είχαν ρεπό. Από σήμερα θα καταπιαστούν με την παρτίδα της Κυριακής.
Από εδώ και πέρα θα φανούν και οι προθέσεις τους αναφορικά με το αν όντως σκοπεύουν να αλλάξουν κάτι (ή κάποιους) σε αυτό το ταξίδι Θεσσαλονίκη – Πειραιάς από Κυριακή σε Κυριακή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρώην επιστήμονας της NASA ισχυρίζεται ότι πέθανε 3 φορές και αποκαλύπτει τι πιστεύει για τη μετά θάνατον ζωή: «Όλα ήταν αλληλένδετα»
- Πέθανε ο αθλητικογράφος Σταύρος Τσώχος
- Meta: Ετοιμάζει προσωπικό AI βοηθό για δισεκατομμύρια χρήστες με πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα τους
- «Φύγε από την Κρήτη, θα γίνει το κακό»: Οι εκκλήσεις της οικογένειας του 21χρονου Νικήτα που δεν εισακούστηκαν
- Πώς καταφέρνουν κάποιοι άνθρωποι να έχουν πάντα καθαρό σπίτι
- Βαρύ πένθος για τον Τόνυ Μαυρίδη - Πέθανε η αδερφή του
- Παρίσταναν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και είχαν βγάλει πάνω από 3 εκατ. ευρώ, οι επιχειρησιακές ομάδες της σπείρας και το κόλπο με τα κινητά
- Τουρκία: Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πυροβολισμό ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου
- Σταύρος Τσώχος: Όταν έκλαψε στον «αέρα» της μετάδοσης ευρωπαϊκού αγώνα της ΑΕΚ
- Χειροπέδες για επικίνδυνη οδήγηση σε χειριστή πατινιού: Έτρεχε με 72χλμ στη Λ. Συγγρού
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ελβετία: Άνδρας που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, μολύνθηκε από χανταϊό
- Ευρωλίγκα: Προγράμματα για… κλάματα
- Αμμουδάρα: «Έκανα αυτό που έπρεπε» λέει ο 54χρονος – «Σε περιμένω μονάκριβέ μου» ξεσπά η αδελφή του 20χρονου
- Ολυμπιακός: Ίδιος αντίπαλος, άλλη παρτίδα
- Ολυμπιακός: Με… σπασμένα φρένα στην Αθήνα!
- Παύλος ντε Γκρες: Δεν έχω πει ποτέ σε κανέναν ότι έχω πολιτικά σχέδια
- AEK: Ο Στρακόσα βγήκε μπροστά
- e-ΕΦΚΑ: Νέο ψηφιακό σύστημα για συντάξεις και εισφορές – Τι αλλάζει
- Τουρκία: Επίθεση δέχθηκε ο αδερφός του Τσαβούσογλου – Τον πυροβόλησαν στο γραφείο του
- Φίδια σε νηπιαγωγείο στη Θεσσαλονίκη: «Φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας σχολείο» λένε οι γονείς
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ολυμπιακός: Ίδιος αντίπαλος, άλλη παρτίδα
- AEK: Ο Στρακόσα βγήκε μπροστά
- Βουλή: Την άρση ασυλίας του Κυρ. Βελόπουλου εισηγείται, ομοφώνως, η επιτροπή Δεοντολογίας
- Επίθεση Μαρινάκη στον Τσίπρα: Στόχος του να αποτινάξει από πάνω του το 2015
- Αλλαγές στη προσέλευση των φιλάθλων στο Telekom Center λόγω Metallica – Η σχετική ανακοίνωση
- Φοιτητές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για το άρθρο 16 – Μικρή ένταση με την αστυνομία
- Τουρκία: Επίθεση δέχθηκε ο αδερφός του Τσαβούσογλου – Τον πυροβόλησαν στο γραφείο του
- e-ΕΦΚΑ: Νέο ψηφιακό σύστημα για συντάξεις και εισφορές – Τι αλλάζει
- Ευρωλίγκα: Προγράμματα για… κλάματα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Η Βασιλική Πολύζου έκανε μήνυση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το επεισόδιο στην Αθηναϊκή Λέσχη
- Χειροπέδες για επικίνδυνη οδήγηση σε χειριστή πατινιού: Έτρεχε με 72χλμ στη Λ. Συγγρού
- Κρήτη: «Η ζωή μου σταμάτησε στις 20-10-2023, έκανα αυτό που έπρεπε», είπε ο 54χρονος στους αστυνομικούς
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε 14,3% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο
- Η Αυστραλία θα δημιουργήσει απόθεμα ενός δισεκατομμυρίου λίτρων καυσίμων ως άμυνα για την ενεργειακή κρίση
- Μετωπική Κεραμέως – ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία: «Είναι ανεφάρμοστο» – «Λαϊκισμός να λες κάθε μέρα διαφορετικά πράγματα»
- Εμπορικό έλλειμμα: Άνοιξε η «ψαλίδα» κατά 14,3% τον Φεβρουάριο παρά τη χαμηλότερη πίεση από τα καύσιμα
- Χαρδαλιάς: Η αναβάθμιση των ανοικτών δημόσιων χώρων και των υποδομών, μέρος του συνολικού σχεδιασμού μας για καλύτερη ποιότητα ζωής
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 14,3% για το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Φεβρουάριο
- THEON: Ισχυρή ανάπτυξη στο Α’ τρίμηνο 2026 και στρατηγική εξαγορά της γαλλικής MERIO



