Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 78-82: Και τώρα στην Πόλη σου Θρύλε!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-78 από τη Φενέρμπαχτσε στο Game 2 της σειράς των playoffs και πλέον θα πρέπει να κάνει κι εκείνος μία νίκη τουλάχιστον στην Τουρκία για να πάρει ξανά το πάνω χέρι στη σειρά.

«Πληγώθηκαν» από τα πολλά χαμένα ριμπάουντ οι «ερυθρόλευκοι» που αν και ξεκίνησαν δυνατά το ματς και είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το παιχνίδι είδαν τη Φενέρ να φεύγει με το «διπλό» από το κατάμεστο ΣΕΦ.

Με

το πόδι στο γκάζι ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την αναμέτρηση, με τον Αϊζάια Κάνααν να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν από δύο βράδια και να εκτελεί τη Φενέρ ξανά με δύο τρίποντα για το 8-1. Ο Γουόκαπ πρόσφερε άλλους τέσσερις πόντους και οι «ερυθρόλευκοι» ανάγκασαν τον Ιτούδη να καλέσει πολύ γρήγορα το πρώτο τάιμ άουτ μετά το 10-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, κρατώντας χαμηλά τους Τούρκους στο σκοράρισμα. Ο Καλάθης έγραψε το 19-10, για να σκοράρουν πέντε σερί πόντους οι ΜακΚίσικ και Σλούκας για το 24-10 της περιόδου.

Ο Μπολομπόι πήρε χρόνο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και έφερε τον Ολυμπιακό στο +16 (26-10) αλλά οι φιλοξενούμενοι σε εκείνο το σημείο με τον Κάρσεν Έντουαρντς να βγαίνει μπροστά και να εκτελεί από τα 6,75μ., κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στους 8 (26-18). Στο παρκέ πέρασε και ο Μπλακ αλλά όπως και ο Μπολομπόι έτσι κι εκείνος δεν έδειξε να έχει μπει στο κλίμα του αγώνα, κάτι που επέτρεψε στη Φενέρ να χτυπήσει στη ρακέτα κυρίως με τον Μότλεϊ, με τους Τούρκους σιγά σιγά να ψαλιδίζουν τη διαφορά μέχρι το 37-34 του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να μην έχει λύση στο μαρκάρισμα του Έντουαρντς που έφερε το ματς στο καλάθι (43-41), με τους «ερυθρόλευκους» ωστόσο στη συνέχεια να κάνουν ένα ξέσπασμα και να φτάνουν στο +8 (51-43). Η Φενέρ είχε και πάλι απάντηση, ο Χέιζ Ντέιβις έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και πλέον το παιχνίδι παζόταν στον πόντο, με τον Βεζένκοφ να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο στη λήξη της τρίτης περιόδου για το 56-51.

Η ομάδα του Ιτούδη ξεκίνησε όμως πιο δυνατά την τέταρτη περίοδο, και με συνεχόμενα τρίποντα από τους Γκούντουριτς και Χέιζ Ντέιβις πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από πάρα πολύ ώρα για το 56-59. Η Φενέρ προηγήθηκε και με 5 (58-63) με καλάθι του Ντόρσεϊ, όμως ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 9-0 και βρέθηκε ξανά μπροστά με με 67-63 μετά από μεγάλα καλάθια του ΜακΚίσικ. Ο Σλούκας με καλάθι και φάουλ έκανε το 73-68, ενώ στη συνέχεια και πάλι εκείνος έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 76-75. Ο Μότλεϊ σκόραρε για το 76-77, ο ΜακΚίσικ αστόχησε σε δύο βολές και ο Ολυμπιακός στην επόμενη άμυνα έχασε 2 ριμπάουντ για να πάει τελικά στις βολές ο Γκούντουριτς. Αυτός αστόχησε στη δεύτερη αλλά ο Βεζένκοφ με το σκορ στο 76-78 δεν μπόρεσε να σκοράρει για τρεις και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα με τον Γκούντουριτς να κάνει με βολές το τελικό 78-82.

Τα δεκάλεπτα: 24-10, 37-34, 56-51, 78-82

Keywords
Τυχαία Θέματα