Οι σκελετοί στα ντουλάπια του Μαξίμου

Σκηνή από το κοντινό μέλλον: Μέσα Ιουλίου, ο νέος ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου μπαίνει στο πρωθυπουργικό γραφείο. Πριν τσεκάρει τον χώρο και αποφασίσει τις αλλαγές εσωτερικής διακόσμησης που θα κάνει, πριν καν αφήσει στα συρτάρια το δικό του σχέδιο για τη διακυβέρνηση, ανοίγει τα ντουλάπια. Τι σκελετούς θα βρει μέσα; Μιας και κατά το αγγλοσαξονικό κλισέ πάντα υπάρχουν τέτοιοι κρυμμένοι.

Εφόσον μείνει κανείς πιστός στο νόημα της ιδιωματικής φράσης, δεν θα ανακαλύψει κανένα σκελετό γιατί ο απερχόμενος πρωθυπουργός δεν μοιάζει να ντρέπεται για κανένα από τα καυτά ζητήματα

που αφήνει στον επερχόμενο. Σε ελεύθερη πάλι απόδοση στα ελληνικά, ο τελευταίος θα βρει πολλούς από τους σπονδύλους της ραχοκοκαλιάς ενός κράτους που έσπασαν κατά τη διάρκεια της τετραετίας της κυβερνώσας Αριστεράς και πρέπει να δέσουν πάλι.

Πέραν, λοιπόν, των οικονομικής φύσης προκλήσεων με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπη η νέα κυβέρνηση, υπάρχει και μία σειρά πολιτικών ζητημάτων που θα κληθεί να επιλύσει αν όχι μέσα στις εκατό πρώτες μέρες της, σίγουρα πολύ προτού φτάσει η στιγμή της προεδρικής εκλογής, τον Ιανουάριο του 2020. Τα σημαντικότερα είναι τέσσερα και συνοψίζονται σε πέντε λέξεις: ασφάλεια, Σύνταγμα, παιδεία, εκλογικός νόμος.

Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Με ποιο δίλημμα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να έρθει αντιμέτωπη μία πιθανή κυβέρνηση ΝΔ;

Ποια είναι τα επί μέρους ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν στους τομείς της ασφάλειας και της παιδείας;

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο της Κατερίνας Παπακώστα στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

Keywords
Τυχαία Θέματα