Οι μετακινήσεις των κομμάτων
Το επόμενο διάστημα το man to man των πολιτικών αρχηγών θα γίνει πιο σαφές και ζωηρό. Είναι έτσι διαμορφωμένο το πολιτικό σκηνικό που και τα κόμματα, ως δομές, υποχωρούν έναντι των προσώπων και ο πρωθυπουργοκεντρισμός ευνοεί τη συζήτηση γύρω από την εικόνα, τις δεξιότητες και το περιεχόμενο των επικεφαλής των κομμάτων. Η στήλη σήμερα θα λάβει υπόψη πως ήδη το εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα είναι σε τροχιά οριστικοποίησης, όπως και της Μαρίας Καρυστιανού.
Με αυτά, ως δεδομένα, καταρχάς θα έχει σημασία ποιος θα προλάβει
Μια σοβαρή ανατροπή του σημερινού συσχετισμού μπορεί να έλθει, αν υπάρξει απευθείας διαρροή του εκλογικού σώματος της ΝΔ προς έτερο κόμμα. Σήμερα και μετά το θετικό μομέντουμ αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Δεν σημαίνει πως θα είναι και με την ανακοίνωση των δύο νέων φορέων, έχει όμως το προβάδισμα, όσο χρονικά διατηρεί τη θέση αυτή και γίνεται υποδοχέας ψηφοφόρων της κυβερνώσας παράταξης. Ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί μια σχέση, αμφίθυμη, με το Κέντρο αλλά και ακόμη πιο δύσκολη με τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ. Η πρώτη εκλογική γεωγραφία δεν ξεχνά εύκολα, ενώ πάντα είναι καχύποπτη κι επικριτική σε ό,τι ορίζει η ίδια ως καταλύτη μιας κανονικότητας και όπως την εννοεί.
Το ατού του Τσίπρα είναι πως μπορεί να απευθυνθεί στην άστεγη σήμερα κεντροαριστερή δεξαμενή και από εκεί να κάνει το δικό του πρέσινγκ στον Μητσοτάκη. Προφανώς αυτό προϋποθέτει, όσος κόσμος είχε αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ το 2023, να επανέλθει στις τσιπρικές φτερούγες – πράγμα επίσης όχι βέβαιο λόγω και των δικών του μετατοπίσεων. Η Μαρία Καρυστιανού πάλι, πριν επιτύχει πίεση στη ΝΔ, θα πρέπει να έχει καταφέρει και να αποσαφηνίσει την πυξίδα της και να κάνει υπέρβαση των ακροατηρίων αντλώντας από δεξιά και αριστερά. Προς το παρόν, ο κοινός νους την καταγράφει στα δεξιά του χάρτη, και εκεί έχει να αναμετρηθεί με την Ελληνική Λύση που ο βηματισμός της είναι πιο στέρεος ως προς τις διαρροές από τη ΝΔ. Καμία δύναμη που κερδίζει δεν έχει ιδεολογική μονομέρεια στη στόχευση του κοινού.
Αυτός, Αυτή, Αυτό: ΣκοπευτήριοΗ εντυπωσιακή συναυλία – εκδήλωση, το Σάββατο, του ΚΚΕ στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944, προφανώς δεν οριοθετήθηκε στο μουσικό σκέλος λόγω της συμμετοχής πολλών και καλών καλλιτεχνών. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξάλλου, στην ομιλία που προηγήθηκε έκανε μια εφ’ όλης της ύλης αναφορά της σημερινής πραγματικότητας, δένοντάς την με τη μνήμη και την Ιστορία. Προεκλογική και στρατηγική ομιλία θα λέγαμε, αφού πέρασε σε κρίση όλο το κοινωνικό και πολιτικό τοπίο. Τρία κόμματα σήμερα είναι παντελώς έτοιμα για κάλπη (11 Οκτώβρη μήπως;): ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ.
#Hashtag: ΜετεωρισμοίΔεν έγιναν οι χθεσινοί ευρωσκεπτικιστές λάτρεις των θεσμών της ΕΕ, και άρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Ούτε οι «Μένουμε Ευρώπη» άρχισαν να σφυροκοπούν την Ενωση, ως δύναμη «αναίρεσης» της εθνικής κυριαρχίας μας λόγω της υπόθεσης που διερευνά η Λάουρα Κοβέσι. Οι παλινωδίες κυρίως ενός μέρους των δεύτερων έχουν να κάνουν με μια τυφλή προσήλωση στην ελληνική κυβέρνηση (λες κι αυτή δεν ελέγχεται ή δεν αξιολογείται). Η ρεβάνς που θέλουν οι πρώτοι μέσω της εισαγγελέως «τιμωρού», συνδυάζεται με μια είδους υποχώρηση που επιβεβαιώνει τον εσωτερικό χαμηλό, πολιτικό ανταγωνισμό. Ας κάνει την δουλειά της η Εισαγγελία με τον έλεγχο του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ και ας σταθούν όλοι στο θεσμικό ύψος των περιστάσεων.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο περιμένει η Πολιτεία να συμβεί για να αναλάβει τις ευθύνες της
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαθιουδάκης
- Άφησαν 5 ετών παιδί μόνο του σε διαμέρισμα και «πέταξε» όλο το σπίτι στον δρόμο – Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη
- Άγριος ξυλοδαρμός στο Γαλάτσι για μια θέση πάρκινγκ–Σιδερογροθιές και σουγιάδες επιστράτευσε 55χρονος
- Βίντεο ντοκουμέντο με τον 89χρονο να φεύγει ατάραχος από τον ΕΦΚΑ αφού άνοιξε πυρ και να περπατά με την καραμπίνα στο χέρι, είχε προβλήματα με τη σύνταξή του
- Αναστάτωση στη Θεσσαλονίκη: Παιδί 5 ετών πετούσε αντικείμενα από μπαλκόνι στον 6ο
- Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μαζαράκη
- 500.000 ευρώ για ένα Εθνικό Απολυτήριο
- Ταξίδια με τρένο: Οι χάκερ ταυτότητας της Eurail κλέβουν 300.000 προσωπικά στοιχεία στο dark web! (σκοτεινό ιστό).
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Μαθιουδάκης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Πρωτομαγιά χωρίς τρένα και προαστιακό – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία
- Η «απάντηση» Μαξίμου στην ανοιχτή επιστολή πέντε γαλάζιων βουλευτών μέσω των ΝΕΩΝ για το «επιτελικό κράτος»
- Οι μετακινήσεις των κομμάτων
- «Γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του Mega
- Βίντεο ντοκουμέντο των «ΝΕΩΝ» με τον 89χρονο να κρατά την καραμπίνα
- Παναθηναϊκός: Οι ισπανικές ομάδες του κάνουν τη ζωή δύσκολη στα playoffs της Euroleague
- Ο Μάρκος Σεφερλής στο «Markos by Night»: Δες τα όλα, Ελλάδα! Σάββατο 2 Μαΐου στις 22:00
- ΠΑΟΚ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου, ακολουθούν οι αρχηγοί
- Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή των 5 βουλευτών της ΝΔ μέσω των «ΝΕΩΝ»
- Εκδήλωση στις 6 Μαΐου στο Πάρκο Ελευθερίας: 50 χρόνια από τον θάνατο του Αλέξανδρου Παναγούλη
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Οι μετακινήσεις των κομμάτων
- Πρωτομαγιά χωρίς τρένα και προαστιακό – Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, πλοία
- Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στην επιστολή των 5 βουλευτών της ΝΔ μέσω των «ΝΕΩΝ»
- Η πρώτη καταδίκη κομματικού «τρολ» αποκαλύπτει το κρυφό δίκτυο
- ΠΑΟΚ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου, ακολουθούν οι αρχηγοί
- LEPAS: H νέα Κινέζικη φίρμα που ξεκινά από το Μιλάνο με εξελιγμένο σχεδιασμό και τεχνολογία
- Νότια Κορέα: Υπολείμματα καφέ μετατρέπονται σε μονωτικό υλικό υψηλής απόδοσης για κτίρια
- Η “super μαμά” του Νους έγινε ξανά viral: Με μάσκα Captain America στη φιέστα του ΟΦΗ
- Χάρης Δούκας: Δικαίωση για τους Αθηναίους η παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία
- Διαθήκες online: Σε πλήρη λειτουργία το Μητρώο – Τι εκδίδεις και πόσο κοστίζει
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Eurobank: Μέρισμα 2,6 δισ. ευρώ έως το 2028 – Στο 55% η διανομή κερδών
- Στις 27 Μαΐου η επόμενη δίκη για τα Τέμπη: Καραμανλής - Κυρανάκης αντιμέτωποι με μηνύσεις
- Αγγελική Νικολούλη: Αν δεν κλείσει ο Μάιος, δεν κάνω καμία κουβέντα για τη νέα σεζόν
- Πέθανε η ηθοποιός Ελπίδα Μαζαράκη
- «20 χρόνια έχω να πάρω σύνταξη, θα την πάρω αύριο και θα δεις τι θα κάνω», έλεγε χθες ο 89χρονος σε ταξιτζή -Έκανε και πρόβα!
- Ain’t a woman? «8 Γυναίκες που Έγραψαν Ιστορία»
- Συμμετέχει ο Δήμος Χανίων στην άσκηση μείζονος ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης
- Τιάγκο Ροντρίγκες: "Προτιμώ να αγγίξω τις ζωές 300 ανθρώπων, παρά να καταναλωθώ από 3000"
- Από τις φυτείες καφέ στο επαγγελματικό cupping: Μέσα από ένα φλιτζάνι εσπρέσο Jacobs, αποκωδικοποιούμε τα μυστικά του καφέ με τους ειδικούς της JDE Peet's



