Οδοιπορικό MEGA στον Έβρο: Ντοκουμέντα και μαρτυρίες μεταναστών

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση από τον Έβρο ότι η Ελλάδα θα προστατέψει με αποφασιστικότητα τα σύνορά της, οι νέες εικόνες από τα σημεία των συλλήψεων δείχνουν το σχέδιο εισόδου στη χώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Το MEGA καταγράφει την αλυσίδα του εμπαιγμού των μεταναστών από την Τουρκία.

Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στις τουρκικές όχθες του Έβρου, άντρες γυναίκες και παιδιά ψάχνουν τρόπους για να προστατευτούν

από το κρύο. Κάποιοι κοντά σε σόμπες κι άλλοι κάτω από κουβέρτες. Άνθρωποι που έφτασαν ως εδώ με όλα τους τα υπάρχοντα, επειδή κάποιοι τους ειδοποίησαν πως ο δρόμος για την Ελλάδα είναι ανοιχτός.

Από μετακίνηση σε μετακίνηση οι οικογένειες των μεταναστών καλούνται να πληρώσουν τα κυκλώματα που έχουν αναλάβει τη διακίνησή τους.

Οι απελπισμένοι μετανάστες αναγκάζονται να ακούνε τους διακινητές που κάθε λίγο τους υποδεικνύουν σημεία που υποτίθεται πως παραμένουν αφύλαχτα. Από το πρωί της Τρίτης (03/03) εκατοντάδες άτομα κατευθύνθηκαν νοτιότερα, κοντά στα Λάβαρα, το Σουφλί, το Πέπλο και τις Φέρες. Μπροστά τους, όμως, βρήκαν στρατιώτες και αστυνομικούς.

Οι συλλήψεις στα σημεία ήταν αλλεπάλληλες. Στα αποκλειστικά πλάνα του MEGA, οκτώ άτομα που κατάφεραν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος συνελήφθησαν άμεσα.

Από τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας μέχρι νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 45 συλλήψεις και απέτρεψαν 5.183 άτομα που επιχείρησαν να μπουν παράνομα στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα