Ο Θεόδωρος Πιστιόλας παρουσιάζει την «Ηχώ»

Το Flux Laboratory Athens σας προσκαλεί στις 19 Μαἲου για τα εγκαίνια του νέου του χώρου στην Αθήνα, στην περιοχή της Πλάκας, με αφορμή της 15ης έκδοσης την Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, υπό την αιγίδα της Ελβετικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ένας χώρος ανοιχτός στην πόλη που θα παρουσιάσει την Ηχώ ένα πολυφωνικό όργανο που ερμηνεύει την κίνηση των επισκεπτών, μια εγκατάσταση που δημιουργήθηκε

από τον καλλιτέχνη και μουσικό Θεόδωρο Πιστιόλα και θα ενεργοποιηθεί από την χορεύτρια Ιωάννα Τουμπάκαρη.

Η Ηχώ είναι μια εξερεύνηση των δεσμών μεταξύ εικαστικών τεχνών, performance, μουσικής και μηχανικής. Είναι μια διαδραστική εγκατάσταση ήχου και performance που καταγράφει την ανθρώπινη κίνηση και την σχέση της με τον χώρο. Η Ηχώ είναι ένας μηχανισμός που μεταφράζει την κινητική των επισκεπτών για να δημιουργήσει ένα soundtrack ειδικά για αυτό το μέρος.

Εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια το Flux Laboratory Athens εξερευνά το Σώμα το οποίο προσεγγίζει από την άποψη ενός μέσου δημιουργίας, κοινότητας και μιας πηγής τεχνογνωσίας. Κατά αυτή την διάρκεια – δημιουργήθηκαν συνεργασίες με καλλιτέχνες, ιδιωτικούς και δημόσιους θεσμούς, επιχειρηματίες, και δυναμικούς πολιτιστικούς φορείς.

Με το σύνθημα «My Motto: No Limits» (Isadora Duncan), το Flux Laboratory θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με σταθερά rendez-vous καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με παραστάσεις, συνομιλίες, προβολές ταινιών, μαθήματα, αλλά θα είναι επίσης χώρος συγκέντρωσης και ανάπτυξης ιδεών και δράσεων.

Ηχώ, Installation – Performance Θεόδωρος Πιστιόλας + Ιωάννα Τουμπάκαρη

Κυριακή 19/05 Performance για οικογένειες από τις 12:00 έως τις 12:30 Αγγ. Γέροντα 12 – Πλάκα

Keywords
Τυχαία Θέματα