Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε στην ΑΕΚ

Ο Παναθηναϊκός… βρήκε την ΑΕΚ και ξέσπασε πάνω της κερδίζοντας το ντέρμπι των «συγκατοίκων του ΟΑΚΑ» με 11-79 σε ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν απόλυτος κυρίαρχος. Οι πράσινοι έπαιξαν αρκετά καλά, ήταν συνεπείς στο πλάνο τους, είχαν συγκέντρωση και με τη νίκη τους παρέμειναν αήττητοι στην Α1 κατηγορία. Από την άλλη πλευρά η «Ενωση» όχι μόνο γνώρισε τη συντριβή, αλλά χάνει και τον Χάντερ, που τραυματίστηκε στη μέση.

Ο Παναθηναϊκός

μπήκε στο ματς συγκεντρωμένος, σοβαρός, πειθαρχημένος και εκτελούσε σωστά το πλάνο. Ο Καλάθης οργάνωνε υποδειγματικά και οι Μήτογλου, Αντετοκούνμπο έκαναν την υπόλοιπη δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Η ΑΕΚ με τον Ρατάν –Μέις να ξεκινά με 3/3 τρίποντα προσπαθούσε να μείνει μέσα στο σκορ (13-10 στο 3’) και από το σημείο εκείνο οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 19-4 παίρνοντας προβάδισμα με 32-14 στο 9’. Παπαγιάννης και Καλάθης συνεργάζονταν άψογα και ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο σκορ, ενώ η «Ενωση» δυσκολευόταν πολύ να βρει το δρόμο για το καλάθι.

Ματσιούλις και Σάκοτα δεν μπορούσαν να απειλήσουν το αντίπαλο καλάθι, ενώ ο φιλότιμος Χάντερ προσπαθούσε να περισώσει την κατάσταση χωρίς να το καταφέρνει. Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 25 πόντους 44-19 στο 13’ με τον Λεκαβίτσιους ωστόσο να είναι παραφωνία και να πηγαίνει πολύ σύντομα στον πάγκο.

Ο Βόβορας πέρασε στο παρκέ και τον Καλαϊτζάκη σε θέση σούτινγκ γκαρντ μες τον μικρό πάντως να παρεκκλίνει το πλάνου… Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν είχε πρόβλημα καθώς η ΑΕΚ ήταν «βραχυκυκλωμένη» παρά τις προσπάθειες του Μπάνκι να βρει ένα σωστό σχήμα και το πρώτο μέρος τελείωσε με 57-37 για το «τριφύλλι». Πολύ υψηλό σκορ για ένα ντέρμπι έστω και με αυτές τις συνθήκες.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κράτησε τις μηχανές του σε υψηλές στροφές έχοντας πάντα αφετηρία την καλή του άμυνα από την οποία είχε την δυνατότητα να επιβάλει το ρυθμό του. Η διαφορά έφτασε στους 30 πόντους (73-43 στο 24’) με τον Λάσμε να εκμεταλλεύεται τις πάσες του Καλάθη μέσα στη ρακέτα και τον Μήτογλου να είναι δραστήριος.

Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στη συνέχεια με τον Μπάνκι να περνά στο παρκέ τους νεαρούς Ρογκαβόπουλο, Τσαλμπούρη, Μωραϊτη και τον Βόβορα τους Παπαγιάννη, Μήτογλου, Καλαϊτζάκη. Μάλιστα Ρογκαβόπουλος εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Μάλιστα η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε στους 35 πόντους (109-74 στο 38’).

Οι πράσινοι έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό και παρέμειναν αήττητοι στην Α1.

Ωστόσο 20’’ πριν το τέλος ο Χάντερ χτύπησε σοβαρά σε μια διεκδίκηση της μπάλας και αποχώρησε υποβασταζόμενος!

Από τον Παναθηναϊκό οι Μήτογλου (14π. 5/5διπ, 1/1τριπ) , Αντετοκούνμπο (14π.) και Καλάθης (3π.11ας) ήταν οι καλύτεροι, ενώ από την ΑΕΚ προσπάθησε ο Ρατάν- Μέις (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 36-16, 57-37, 87-60, 111-79.

Keywords
Τυχαία Θέματα