Ο Ορτέγκα και το προσκλητήριο

Στον δρόμο για την ένταξή του στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή ο Φρανσίσκο Ορτέγκα και ενόψει των αναμετρήσεων με Ουρουγουάη, Βραζιλία. Οπως είναι λογικό στην πατρίδα του απολαμβάνει… τιμές. Δύο νέους κάλεσε ο Λιονέλ Σκαλόνι στο κλειστό γκρουπ της κατόχου του Μουντιάλ. Ο ένας, ο Πάμπλο Μαφέο της Μαγιόρκα που έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας σε μια «κλήση» του μοιάζει στρατηγικής σημασίας. Ο άλλος, ο άσος του Ολυμπιακού που μέσω της παρουσίας του σε φόντο ερυθρόλευκο

έπεισε το σκάουτινγκ της εθνικής ομάδας πως μπορεί να γίνει το «τρίτο» στοιχείο στο αριστερό άκρο της άμυνας των «Γκαούτσος».

Απαραίτητη σημείωση; Ο τραυματισμός του Μάρκος Ακούνια (είναι στο προσκλητήριο αλλά δεν είναι και βέβαιο ότι μπορεί να αγωνιστεί). Ο ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης βρισκόταν στον πάγκο την Κυριακή στο ντέρμπι με την Μπέτις και στην πατρίδα του δεν θεωρούν ότι η ετοιμότητά του είναι  στο 100%. Αρα λοιπόν ο Ορτέγκα αυτή τη στιγμή μοιάζει στο Νο2 της ιεραρχίας των αριστερών μπακ, πίσω από τον Νικολάς Ταγκλαφίκο της Λυών. Μπορεί κάλλιστα, λοιπόν, να κάνει ντεμπούτο…

Ξανά απέναντί του!

Τρίτο προπονητή αλλάζει η Βιγιαρεάλ μέσα στη σεζόν. Ξεκίνησε με τον Κίκε Σετιέν, συνέχισε ο Πατσέτα, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες μέρες. Και πηγαίνει ο Μαρθελίνιο τελικά, όπως έλεγαν όλες αυτές τις ημέρες τα ισπανικά ΜΜΕ. «Μερικές φορές το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο, μερικές όχι. Αξίζαμε να περάσουμε με τον Παναθηναϊκό, ήμασταν ανώτεροι στο γήπεδο, ωστόσο ποδόσφαιρο είναι και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Επρεπε να βάλουμε πολλά γκολ απέναντί τους, ήταν τυχεροί», είχε πει ο Μαρθελίνιο σε πρόσφατη συνέντευξή του, μιλώντας για το ματς με τον Παναθηναϊκό όταν τον Αύγουστο ήταν προπονητής της Μαρσέιγ. Για εκείνον το ματς της 30ής Νοεμβρίου μεταξύ της Βιγιαρεάλ και του Παναθηναϊκού θα έχει σίγουρα ένα έξτρα κίνητρο.

Αποκτούν ρυθμό

Λούκα Ντόντσιτς και Καϊρί Ιρβινγκ αρχίζουν και τα… βρίσκουν αγωνιστικά με αποτέλεσμα οι Μάβερικς να γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι. Στη Νέα Ορλεάνη οι δυο τους μαζί πέτυχαν σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του Ντάλας, που νίκησε τους Πέλικανς με 136-124. Ο Ντόντσιτς σκόραρε 30 και παράλληλα μοίρασε 9 ασίστ, ενώ ο Ιρβινγκ πέτυχε 35 με 7/10 τρίποντα και 7 ασίστ.

Ο Νίκολα Γιόκιτς από την άλλη, συνεχίζει μεν να κυριαρχεί στα παρκέ του ΝΒΑ, αλλά αυτή τη φορά το προσωπικό του ρεσιτάλ δεν ήταν αρκετό για τους Νάγκετς. Ο Σέρβος πέτυχε ένα απίθανο τριπλ νταμπλ, το τέταρτό του για εφέτος, με 36 πόντους, 21 ριμπάουντ, 11 ασίστ, παρ’ όλα αυτά οι Νάγκετς έχασαν με 107-104 στο Χιούστον από τους Ρόκετς, που συνεχίζουν την εξαιρετική πορεία τους σημειώνοντας έκτη συνεχόμενη νίκη.

Αγγίζει το γκρουπ των κορυφαίων!

Σήμερα αναμένεται η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου να ανακοινώσει την τελική πεντάδα των αθλητών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς στον στίβο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ένας από τους υποψήφιους να μπει σε αυτή την τελική πεντάδα που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» μέχρι στιγμής οι Λάιλς, Ινγκεμπρίγκτσεν και Ντουπλάντις, ενώ πολύ μεγάλες πιθανότητες να συμπληρώσουν την πεντάδα, έχουν δύο εκ των Κράουζερ, Κίπτουμ και Τσόπρα, μαζί με τον δικό μας Μίλτο.

Σημειώνω πως με μία μεγάλη έκπληξη ανακοινώθηκε η τελική πεντάδα για το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας της χρονιάς στον στίβο, καθώς σε αυτήν δεν είναι μέσα η κάτοχος τριών μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Σακάρι Ρίτσαρντσον!

Η Φέιθ Κιπιέγκον, η Φέμκε Μπολ,  η Σέρικα Τζάκσον, η Γιουλιμάρ Ρόχας και η Τίγκιστ Ασέφα που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο θα είναι οι υποψήφιες,  με μια από αυτές να αναδεικνύεται αθλήτρια της χρονιάς.

Με οικολογικό αποτύπωμα

Ανέκαθεν τα τελευταία χρόνια ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία του περιβάλλοντος, κάτι που έγινε και σε αυτή την επετειακή 40η διοργάνωση.

Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο πρέπει να γίνει στο οικολογικό αποτύπωμα του εφετινού Μαραθωνίου, καθώς με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι τσάντες με τον ιματισμό των συμμετεχόντων κατασκευάστηκαν αποκλειστικά από ανακυκλώσιμο υλικό, κάτι που ουσιαστικά καθιστά τον ελληνικό Μαραθώνιο ως έναν από τους πλέον «πράσινους» παγκοσμίως.

Εγκώμια για τον Κουλιεράκη

Με αφορμή το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μίλαν για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο Ζοσέ Μπότο αποθέωσε τον νεαρό αμυντικό του ΠΑΟΚ σε δηλώσεις του σε ιταλικό Μέσο. Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Δικεφάλου εξέφρασε την πεποίθησή του πως στους Ροσονέρι ο διεθνής αμυντικός θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. «Ο Κουλιεράκης δεν είναι κορυφαίος παίκτης, αλλά θα μπορούσε να γίνει στη Μίλαν. Είναι ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που πέρυσι ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Στην Ιταλία θα είχε τη δυνατότητα να γίνει πιο δυνατός», ανέφερε σχετικά ο Μπότο και θυμίζω πως ο παράγοντας συνυπήρχε με τον μπακ στην Τούμπα.

Θυμίζει τον… Φράνκι!

Στην περίπτωση του Γιουντόνις Χάσλεμ η έκφραση «μια ζωή Χιτ» δεν εμπεριέχει καμία υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα. Αφού έπαιξε επί 20 συναπτά έτη στην ομάδα του Μαϊάμι πανηγυρίζοντας μαζί της και τα τρία πρωταθλήματα της ιστορίας της, αφού έγινε πέρυσι σε ηλικία 43 ετών ο γηραιότερος καλαθοσφαιριστής που έχει παίξει ποτέ στο ΝΒΑ φορώντας πάντα τη φανέλα της, ήρθε η ώρα να γίνει τώρα που σταμάτησε το μπάσκετ ένας από τους αντιπροέδρους της με αντικείμενο τη λειτουργία της ομάδας και την εκπροσώπησή της στην κοινότητα. Θυμίζει λίγο τον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Αρκεί η δική του σχέση με τους Χιτ να μην έχει το τέλος αυτής του «Φράνκι» με τον Παναθηναϊκό…

Το σπουδαίο ρεκόρ του Νόλε

Είναι πολλά αυτά που καθιστούν τον Νόβακ Τζόκοβιτς κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών στον πλανήτη. Ενα από αυτά είναι οι στατιστικές επιδόσεις του, που αποτυπώνουν τα ανεπανάληπτα επιτεύγματά του. Μια τέτοια, που έχει περάσει στα… ψιλά έως τώρα, αφορά τις νίκες του επί αθλητών που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Μέχρι σήμερα έχει σημειώσει συνολικά 254 νίκες αυτού του είδους. Και για να γίνει αντιληπτό πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός, αρκεί να συγκριθεί με τις αντίστοιχες νίκες που έχουν πετύχει οι υπόλοιποι επτά φιναλίστ (του Τσιτσιπά συμπεριλαμβανομένου) των φετινών τελικών της ΑΤΡ. Ολοι μαζί έχουν σημειώσει 188 νίκες επί αθλητών του Top-10. Δηλαδή 66 λιγότερες από όσες ο «Νόλε» μόνος του!

Keywords
Τυχαία Θέματα