Ο Ναν και οι προοπτικές

Εφερε ενθουσιασμό η απόκτηση του Ναν από τον Παναθηναϊκό. Απολύτως λογικό αυτό, καθόσον οι πάντες αναμένουν να δουν έναν παίκτη που θα έχει άμεση σύνδεση με το καλάθι. Είναι, όμως, έτσι; Ο Ναν, αν είναι 100% fit, δεν θα παίζεται! Αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε μεταγραφή, καλύτερα είναι να περιμένουμε. Και βέβαια να έχουμε κατά νου πως ο παίκτης αυτός ήρθε για περίπου οκτώ μήνες, οπότε πάντα το μυαλό και τις… κεραίες του θα τα έχει στραμμένα στο ΝΒΑ. Ή μήπως όχι;

Τέλος τα πλεξιγκλάς.

Το στέγαστρο;

Μάθαμε και κάτι την εβδομάδα που πέρασε. Η πρώτη έκθεση εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ για το στέγαστρο του εεντρικού σταδίου επιβεβαίωσε τη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την ανάγκη αφαίρεσης των πολυκαρβονικών λόγω της φθοράς τους από το μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που τοποθετήθηκαν. Τι είναι τα πολυκαρβονικά; Μα, τα πλεξιγκλάς. Αρα αφαιρούνται. Το πότε θα συμβεί αυτό, στο μέλλον θα το δούμε. Οπως και τι θα συμβεί με το στέγαστρο του Καλατράβα που πολλοί επιμένουν πως θα ξηλωθεί.

Τον αποθέωσαν

στην πατρίδα του

Aπό τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ ο Ορμπελίν Πινέδα τα μεξικανικά ΜΜΕ παρακολουθούν βήμα βήμα την πορεία του με τα κιτρινόμαυρα. Ο διεθνής άσος αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μονάδες της εθνικής του ομάδας και οι συμπατριώτες του έχουν συνεχώς στραμμένα τα μάτια τους πάνω του. Ετσι, μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Πινέδα γνώρισε την αποθέωση από κορυφαία μέσα του Μεξικού που κατά κύριο λόγο στέκονται στον τρόπο με τον οποίο σκόραρε, με κεφαλιά-ψαράκι.

Ποιος τον έφερε;

Λένε πολλοί αρκετά για τον Νταμιάν Σιμάνσκι, τον πολωνό μέσο της ΑΕΚ που κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα, βοηθώντας σε πολλούς τομείς το σύνολο του Αλμέιδα. Ισως ξεχνούν, όμως, ποιος επέμενε τον Ιανουάριο του ’20 να αποκτηθεί ο Σιμάνσκι, δανεικός αρχικά, από την Γκρόζνι. Ναι, ήταν ο τότε υπεύθυνος των μεταγραφών, ο Ιλια Ιβιτς. Ας του πιστωθεί…

Κηφισιά και οπαδοί

Αυτό θα πει να έχεις ισχυρή διοίκηση… Αποφασίζεις και δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου! Δεν θα δώσει εισιτήρια η Κηφισιά στις ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος και στα ματς που θα οριστούν στο γήπεδο της Καισαριανής. Ποιος ο λόγος, αλήθεια; Μήπως γίνουν επεισόδια; Με ποιους; Με τους οπαδούς της Κηφισιάς που… αγνοούνται; Ή μήπως υπήρξε οποιαδήποτε ένταση στο παιχνίδι που έδωσε πέρυσι η ομάδα των βορείων προαστείων με την ΑΕΚ για το Κύπελλο; Η Κηφισιά με τους ελάχιστους οπαδούς και χωρίς ουσιαστικά να έχει έδρα.

Αφιέρωμα στον Μαραθώνιο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (11-12 Νοεμβρίου) έχει αρχίσει και ο ΣΕΓΑΣ μάς θύμισε ενδιαφέρουσες ιστορίες από αυτό το κλασικό αγώνισμα που έχει αφήσει το στίγμα του σε βάθος δεκαετιών. Η απόσταση του Μαραθωνίου είναι 42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα στο γαλλικό μετρικό σύστημα, ήτοι 26 μίλια και 385 γιάρδες στο βρετανικό αυτοκρατορικό. Η απόσταση που καθιερώθηκε είναι αυτή που έτρεξαν οι αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (1908), όταν έγινε μια μικρή αλλαγή στην αρχική διαδρομή, για να δοθεί η εκκίνηση μπροστά από το βασιλικό παιδικό δωμάτιο στο παλάτι του Γουίνδσορ.

Το 1897 έγινε για πρώτη φορά ο αγώνας της Βοστώνης, που αποτελεί τον πιο παλιό Μαραθώνιο που διεξάγεται ανελλιπώς σε ετήσια βάση. Η νίκη του Στέλιου Κυριακίδη το 1946 είναι πασίγνωστη, ωστόσο το 1920 κέρδισε άλλος ένας Ελληνας – Λάκων στην καταγωγή –, ο Παναγιώτης Τριβουλίδης, δεύτερος στη Μεσολυμπιάδα του 1906 στη διελκυστίνδα. Το 1914 μετανάστευσε στις ΗΠΑ, γι’ αυτό και στη Βοστώνη αγωνίστηκε ως Αμερικανός. Την ίδια χρονιά μετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας με την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. Εγκατέλειψε στον Μαραθώνιο και ήταν 39ος στα 10 χιλιόμετρα σε ανώμαλο έδαφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα