Ο κύκλος της εμπιστοσύνης
Συνέβη στην Κρήτη, γύρω από τη μια ακόμη doppietta του Αγιούμπ Ελ Κααμπί και μάλλον δεν συζητήθηκε όσο θα έπρεπε. Γιατί ο περίφημος Μαροκινός που μόλις υπέγραψε το νέο συμβόλαιό του στο μεγάλο λιμάνι, έφτασε τα 80 γκολ με τον Ολυμπιακό αλλά έκανε και κάτι ακόμη κόντρα στον ΟΦΗ: Κατάφερε να συμπληρώσει 100 συμμετοχές με προπονητή
Εχει 113 ματς στον ερυθρόλευκο πάγκο ο αγαπημένος Βάσκος των Ερυθρόλευκων. Το να έχει εμπιστευθεί λοιπόν κάποιον 100 φορές σε αυτό το διάστημα είναι από μόνο του ιδιαίτερο. Το ότι υπάρχουν ήδη δύο εξάπτει τη φαντασία. Οτι με το καλό στο φινάλε της σεζόν μπορεί να είναι τέσσερις και ένας ακριβώς στην πόρτα, απίθανο. Και όμως συμβαίνει. Και με έναν τρόπο υπενθυμίζει τα βασικά. Γιατί για να δημιουργήσεις μια ομάδα χρειάζεται πρώτα από όλα έναν ισχυρό κορμό. Και αυτόν ο Μεντιλίμπαρ δεν τον έφερε από τις μεταγραφές. Τον βρήκε και τον έπλασε ανάλογα.
Λέγαμε για τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί όμως που προφανώς και αποτελεί λογικό μέρος αυτής της κουβέντας. Ο Μαροκινός που έχασε κάποια ματς φέτος λόγω του Κόπα Αφρικα (προ διετίας όταν έκανε το ίδιο ταξίδι ο Ολυμπιακός είχε προπονητή τον Κάρλος Καρβαλιάλ) αλλά και από δύο μυικούς τραυματισμούς πέρσι και φέτος θα μπορούσε να έχει ακόμη καλύτερο ποσοστό από αυτό το 100/113 που ούτως ή άλλως του δίνει ποσοστό παρουσίας στο εξωφρενικό 88,4% των αγώνων του Μέντι.
Και σίγουρα να είναι ήδη πρώτος στη λίστα. Γιατί ακόμη δεν είναι. Την Κυριακή κόντρα στην ΑΕΛ αναμένεται να φτάσει τον Σαντιάγκο Εσε στα 101 ματς (!!!). Τον Αργεντινό που ήταν τραυματίας την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκρήτιο και λογικά δεν θα παίξει ούτε τώρα για λόγους αποκατάστασης. Θα προκύψει πιθανότατα συγκατοίκηση με τον Ελ Κααμπί στο 101/114 και το 88,5%.
Κλαμπ των 100Εχει επτά παιχνίδια η σεζόν ως τον επίλογό της. Το φινάλε της κανονικής διάρκειας και τις έξι παρτίδες των play offs που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Και αυτό το 1+6 ρίχνει αλάτι και πιπέρι σε αυτή την ιστορία. Γιατί προσφέρει το δικαίωμα σε δύο ακόμη Ερυθρόλευκους να μπουν σε αυτό το «κλειστό ελίτ κλαμπ» των 100άρηδων. Τον Τσικίνιο που έχει 98 συμμετοχές με προπονητή τον Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Και τον Ροντινέι που ακολουθεί με 95. Και είναι και ο Κωσταντής Τζολάκης που ακολουθεί, όντας ο πιο βασικός από όλους. Η δική του περίπτωση φέτος όμως μπορεί να φτάσει ως το 99 καθώς οι συμμετοχές του με τον Μεντιλίμπαρ στο λιμάνι είναι ακριβώς 99.
Η εξαίρεση του ΝτάνιΦυσικά υπάρχει και κάποιος στο ερυθρόλευκο ρόστερ που είναι μια κατηγορία μόνος του. Ο Ντάνι Γκαρθία.
Ο Βάσκος που με τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ έχει 63 συμμετοχές, αλλά που συνολικά με προπονητή τον 65χρονο μέντορά του έχει παίξει 168 ματς: Τα 105 με την Εϊμπάρ όταν και αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους στο πλάνο. Ουσιαστικά ο Ντάνι Γκαρθία που μπορεί ως το φινάλε να φτάσει τα 70 ματς με τους Πειραιώτες και τα 175 με τον Μέντι, είναι ο δεύτερος πιο «αγαπημένος» του προπονητή στις τρεις δεκαετίες του σε πάγκους.
Ο κεντρικός αμυντικός Σέργκι Ερνιχ από τα χρόνια της Εϊμπάρ έγραψε στο κοντέρ του 197 συμμετοχές. Και δεν έχει αντίπαλο. Συνολικά στην καριέρα του ο Μεντιλίμπαρ έχει χρησιμοποιήσει 19 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές πάνω από 100 φορές. Υπάρχει μάλιστα ο Χοσέμπα Γιορέντε με τον οποίο ο Βάσκος δούλεψε σε τρεις διαφορετικές ομάδες: 126 ματς τον εμπιστεύτηκε με τη Βαγιαδολίδ, την Οσασούνα και την Εϊμπάρ.
Ρέτσος και ΟρτέγκαΠίσω σε φόντο ερυθρόλευκο; Κάτω από την πρώτη πεντάδα (Εσε, Ελ Κααμπί, Τσικίνιο, Ροντινέι, Τζολάκης) σχηματίζεται σε απόσταση το επόμενο γκρουπ. Ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Φρανσίσκο Ορτέγκα με 80 συμμετοχές στα 113 ματς Μεντιλίμπαρ. Και εδώ κλείνει μια επτάδα κυπελλούχων Ευρώπης. Διότι όλοι οι παραπάνω ήταν στην 11άδα της 29ης του Μάη 2024 στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα.
Από τον πρώτο κορμό του Μέντι. Μαζί με τον Ντανιέλ Ποντένσε (49 τα παιχνίδια του με τον Μεντιλίμπαρ) που έφυγε αλλά επέστρεψε. Ο Ζέλσον Μαρτίνς με 79 συμμετοχές (ήταν από την πρώτη χρονιά στην ομάδα, αλλά δεν είχε δηλωθεί στη λίστα του Conference League μιας και έφτασε Γενάρη), ο Χρήστος Μουζακίτης (70 συμμ.) και ο Κοστίνια (68 συμμ.) συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα με τους παίκτες που ο βάσκος προπονητής έχει εμπιστευτεί περισσότερο σε αυτά τα δυόμισι χρόνια του στο λιμάνι.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έλενα Παπαρίζου: Ανησυχία για την υγεία της – Τι συμβαίνει ξανά
- Προσήχθη ύποπτος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης που βρέθηκε από περαστικούς σε πιλοτή πολυκατοικίας στη Βέροια
- Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Χειμωνιάτικο σκηνικό περιμένουν οι μετεωρολόγοι – Η πρώτη εκτίμηση για το Πάσχα
- Ποιοι είναι οι Δρούζοι που το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα στη νότια Συρία για να τους υπερασπιστεί
- Καταπέλτης οι Δικαστές κατά Καρυστιανού-Κωνσταντοπούλου: «Μοναδικός στόχος η πολιτική εκμετάλλευση»
- Ο Βυσσινόκηπος του Αντόν Τσέχωφ
- Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τα Τέμπη: Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού
- Βόρεια Κορέα: Nέο άρμα μάχης δοκίμασαν o Κιμ Γιονγκ Ουν και η κόρη του
- Αγγελική Ηλιάδη: Απειλεί με μηνύσεις και… αποδείξεις – η ανακοίνωσή της
- Μαριάνα Κατσιμίχα: «Προσπαθώ να φανώ αντάξια του ονόματός μου» - Ποια συνεργασία αποτελεί το μεγάλο της όνειρο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ροντινέι για Άντονι: Το μήνυμα στήριξης και η ατάκα που… λέει πολλά
- Ερντογάν για Ισραήλ: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πληρώσει το τίμημα για τις σφαγές στη Μέση Ανατολή
- Μπαράζ σεισμών στην Ήπειρο: Τέσσερις δονήσεις μέσα σε 35 λεπτά
- Προσαγωγή υπόπτου για τον ξυλοδραμό 24χρονης στη Βέροια
- Youth Pass: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Πώς θα πάρετε voucher 150 ευρώ
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό νέο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς του Mega
- Η «Νόμιμη Μοίρα» σε μετρητά: Τέλος τα αδελφομοίρια για σπίτια και επιχειρήσεις
- Ευθύμιος Λέκκας στα ΝΕΑ για σεισμό στα Ιωάννινα: «Το φαινόμενο αναμένεται να συνεχιστεί»
- Ποιοι… κοιμόντουσαν;
- Έρχονται αλλαγές στην εκπαίδευση: Τα 5 βασικά σημεία που θα δουν μαθητές και γονείς
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ο κύκλος της εμπιστοσύνης
- Σκηνές πανικού σε live του Ηλία Βρεττού: Επιτέθηκαν σε μουσικούς – Φυγαδεύτηκε ο τραγουδιστής
- Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται κατάληψη ή αποκλεισμό του νησιού Χαργκ για να πιέσει το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
- Από τον Μέγα Αλέξανδρο στο Αφγανιστάν: Ένα ελληνικό μυστικό θαμμένο για 2.000 χρόνια
- Εγραψε ιστορία με… ήττα
- Γκιουλέκας: Από εδώ αρχίζει η Ελλάδα – Αν πάθει κάτι ο Έβρος, θα το πληρώσει όλη η χώρα
- ΠΑΕ Άρης: «Εμπρηστικές δηλώσεις, προάγουν τη βία και δεν θα μείνουν αναπάντητες»
- Αντί για πάρτι, αποδοκιμασίες
- Ποιοι… κοιμόντουσαν;
- Χριστοδουλίδης στο Bloomberg: Πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εξηγήσεις ζητά η Μόσχα από το Τελ Αβίβ για τον τραυματισμό Ρώσων δημοσιογράφων στο Λίβανο
- Ένωση δικαστών και εισαγγελέων κατά Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού: Σκηνές Άγριας Δύσης, φασιστική νοοτροπία, θέλουν να μην γίνει η δίκη για τα Τέμπη
- Δραματικές εξελίξεις: «Λουκέτο» σε όλα τα τυροκομεία της Λέσβου – Από Σάββατο 21 Μαρτίου σταματά η παραγωγή
- ΣτΕ: Μπορούν να υιοθετούν παιδιά τα ομόφυλα ζευγάρια - Συνταγματικός και ο γάμος
- Ν.Χαρδαλιάς: Αναβάθμιση των δαπέδων αθλητικών χώρων σε 20 σχολεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού
- Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»
- Η Καμπούρη χαρακτήρισε το Pride γιορτή «χαμηλής αισθητικής» και «σήκωσε» θύελλα αντιδράσεων - Η απάντηση
- Ο Έλληνας ηθοποιός που κάνει γυρίσματα με τον Μπραντ Πιτ στην Αθήνα για την ταινία «The Riders»
- Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Αριστερά: Προ των πυλών η παραίτηση Χαρίτση και το νέο σκηνικό
- «Ναι» σε όλα: Η ορκωμοσία που κατέληξε σε μονόπετρο – Η έκπληξη του Βασίλη στην Έλενα



