Ο Κωστούλας και το… εργοστάσιο
Με τις βαλίτσες στο χέρι, έτοιμο να επιβιβαστεί στην πτήση για Λονδίνο, εμφανίζουν από χθες τα διεθνή ΜΜΕ τον Μπάμπη Κωστούλα κορυφώνοντας το σενάριο μιας μεταγραφικής ιστορίας δίχως προηγούμενο για το ελληνικό ποδόσφαιρο: εκείνης που θέλει την Μπράιτον να στρώνει στα πόδια του χαλί 40 εκατ. ευρώ (!!!) προκειμένου να τον ντύσει Γλάρο και να του ανοίξει την πόρτα στο όνειρο της Premier League.
Αν είναι αλήθεια αυτό που έγραψε ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο,
Μεταξύ μας – για να το πάμε μια στροφή παρακάτω: και ότι την ίδια στιγμή το football factory του Ρέντη, έχοντας προνοήσει, έχει έτοιμες τις «προδιαγραφές» για τον επόμενο, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια «ποδοσφαιρική μηχανή» που χρόνια τώρα δουλεύει στο φουλ δημιουργώντας τις προϋποθέσεις. Πώς το είπε από τον Μάρτη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ερυθρόλευκο think tank εκτιμήσεων για την επόμενη σεζόν, «έτοιμος για να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο είναι ο Αντώνης Παπακανέλλος». Ναι, ο κολλητός του Μπάμπη Κωστούλα – μέχρι χθες ήταν μαζί στη Μύκονο– που φέτος αγωνίστηκε σκάρτα 100 λεπτά με την πρώτη ομάδα. Ο «παρτενέρ» του στην επίθεση της ομάδας Νέων που κατέκτησε το Youth League πέρυσι στη Νιόν. Πέρασε μια χρονιά προσαρμογής και αναπόφευκτα δεν πήρε όσο χρόνο θα μπορούσε λόγω Κωστούλα. Υπέγραψε από τον Μάρτη το νέο του συμβόλαιο ως το 2029 σε μια ακόμη απόδειξη της πρόβλεψης. Τώρα εάν και εφόσον έρχεται η σειρά του να παίξει γύρω από το «9». Σαν εξτρέμ, σαν «10άρι», σαν περιφερειακός φορ. Το επόμενο κομμάτι του παζλ. Οπως συμβαίνει σε κορυφαίους ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.
Ο ΡέτσοςΠοιος ήταν ο προηγούμενος Μπάμπης Κωστούλας στο μεγάλο λιμάνι; Ο νυν αρχηγός. Ο Παναγιώτης Ρέτσος που με την πρώτη του σεζόν και εκείνος έσπασε όλα τα κοντέρ. Ηταν η αγωνιστική περίοδος 2016-17 με προπονητή τον Πάουλο Μπέντο και ο πιτσιρικάς που φόρεσε για πρώτη φορά τα ερυθρόλευκα σε ηλικία 9 ετών έμοιαζε με μπάντα ικανή να παίξει τα πάντα: αριστερός και δεξιός μπακ, αριστερός και δεξιός στόπερ, αμυντικός χαφ. Ενα «φαινόμενο» που τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Europa League σύντομα απέκτησε ένθερμους οπαδούς και μια κερκίδα σκάουτερ στο Γ. Καραϊσκάκης να μην τον χάνει από τα μάτια της. Μέχρι εκείνη την εποχή, η ακριβότερη μεταγραφή Ελληνα από τη Super League ήταν ο Κώστας Μήτρογλου, παιδί του Ρέντη και αυτός με έναν τρόπο – αγοράστηκε από τη Ντόρτμουντ στα 17 – που με 15,2 εκατ. ευρώ μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ τον Γενάρη του 2014. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν τελευταία ημέρα του Αυγούστου 2017 έβαλε στο τραπέζι 22,7 εκατ. ευρώ.
ΑποδείξειςΟ Μήτρογλου το ίδιο καλοκαίρι (2017) έφυγε από την Μπενφίκα για τη Μαρσέιγ με 27,5 εκατ. ευρώ. Ο Κώστας Μανωλάς, που ο Ολυμπιακός με δύο σεζόν (2012-14) έφερε στο προσκήνιο, καλοκαίρι του 2019 άφησε τη Ρόμα για τη Νάπολι με 36 εκατ. ευρώ. Η πιο ακριβή μεταγραφή έλληνα ποδοσφαιριστή μέχρι σήμερα. Η κορυφή που εάν και εφόσον θα πατήσει η ιστορία του Κωστούλα. Το θυμάσαι ένα-ένα επεισόδιο και βλέπεις πως μέσα σε μια 10ετία, ο έλληνας ποδοσφαιριστής δίχως τη βοήθεια της εθνικής ομάδας – που έχει να βρεθεί σε μεγάλο τουρνουά από το Μουντιάλ 2014 – άλλαξε status. Με το ταλέντο του. Αλλά και με τον τρόπο του Ολυμπιακού, που για τη διεθνή αγορά του ποδοσφαίρου λογίζεται όχι κάποιο ελληνικό club, αλλά ένα σημαντικό selling club.
ΑναβάθμισηΕίναι διαφήμιση για τον έλληνα ποδοσφαιριστή αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μόνο η προσπάθεια 40 εκατ. ευρώ μιας ομάδας Premier League για έναν 18χρονο στον πρώτο κιόλας κύκλο του. Χρήματα πέρα από τη φαντασία. Είναι δεδομένο ότι την ίδια στιγμή πολλές και διάφορες ομάδες –με πρώτες τις μεγάλες της Πορτογαλίας – κάνουν ανάλογες σκέψεις για το άλλο Wonderkid, τον Χρήστο Μουζακίτη. Και προφανώς είναι και το καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους, στην προσπάθεια της συνολικής αναβάθμισης του προϊόντος στη χώρα μας. Αυτή είναι η επόμενη ημέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αρκεί να κοιτάζεις το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο…
Μίγια…Την ίδια στιγμή σε καθημερινή βάση πλέον στην Ισπανία υπάρχουν μια σειρά από ρεπορτάζ για τον Λουίς Μίγια και τον Ολυμπιακό. Για τον 30χρονο play maker της Χετάφε, που βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα των Πειραιωτών. Δεν είναι εύκολη υπόθεση βεβαίως. Τον θέλει η… μισή La Liga (Βιγιαρεάλ, Μπέτις, ενώ γράφτηκε και η Ατλέτικο Μαδρίτης) και το συμβόλαιό του με την ομάδα της Μαδρίτης έχει ισχύ ως το 2027. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει επικοινωνία με τον ποδοσφαιριστή και την ομάδα, παρά τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Και φυσικά αναμένονται νεότερα και από αυτό το μέτωπο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άρτα: Τρία παιδιά 12 και 13 ετών ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις από τον Άραχθο - Επανέφεραν τα δύο
- Πετρούπολη: Συνελήφθη ο άντρας που επιτέθηκε σε 46χρονη για την προτεραιότητα στο δρόμο
- Xωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν 3 παιδιά από τον ποταμό Άραχθο
- Άραχθος: Μάχη για να σωθούν τα παιδιά που ανασύρθηκαν χωρίς αισθήσεις από τον ποταμό
- Εντοπίστηκε το «πλουσιότερο ναυάγιο στον κόσμο»
- Με διπλό πάνελ ο Κώστας Τσουρός στον ΣΚΑΪ - Αυτά ειναι τα ονόματα που ακούγονται
- Μητέρα Στάθη Αγγελόπουλου: «Αν τη δω, θα την φτύσω, τα παιδιά μου δεν τα έμαθα να χτυπούν»
- Λιάγκας σε Αγγελόπουλο: «Θα σε ρωτήσω ευθέως, την έχεις χτυπήσει τη Μαρία εσύ, Στάθη;»
- Άρτα: Δύο ανήλικα παιδιά ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο
- Επικουρικές συντάξεις: Πώς προκύπτουν τα αναδρομικά και ποιοι θα τα λάβουν χωρίς αίτηση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Ο Κωστούλας και το… εργοστάσιο
- Λος Άντζελες: «Δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι σου» – Ο εφιάλτης της ICE και η πόλη «καταφύγιο» για τους μετανάστες
- «Μαύρη μέρα στην ιστορία της χώρας μας»
- Μονομάχοι
- Ομόνοια: Εκκενώθηκε συρμός του ΗΣΑΠ καπνού
- Δράμα: Δεν εντοπίστηκαν ίχνη αρκούδας στον ορειβάτη που σκοτώθηκε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
- Άρτα: Δύο ανήλικοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ο Κωστούλας και το… εργοστάσιο
- Λος Άντζελες: «Δεν ξέρεις αν θα γυρίσεις σπίτι σου» – Ο εφιάλτης της ICE και η πόλη «καταφύγιο» για τους μετανάστες
- «Μαύρη μέρα στην ιστορία της χώρας μας»
- Μονομάχοι
- Ομόνοια: Εκκενώθηκε συρμός του ΗΣΑΠ καπνού
- Άρτα: Δύο ανήλικοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από τον ποταμό Άραχθο
- Δράμα: Δεν εντοπίστηκαν ίχνη αρκούδας στον ορειβάτη που σκοτώθηκε – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
- «Εξαπάτηση των εκλογέων»
- Προσκλητήριο Τσίπρα για «νέο κίνημα»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ακαθάριστα οικόπεδα: Πότε εκπνέει η προθεσμία - «Τσουχτερά» τα πρόστιμα
- «Bitter Christmas»: O τίτλος της νέας ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Συνδράμουν 5 αεροσκάφη
- O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές που διακρίθηκαν στους Πανελλαδικούς διαγωνισμούς
- Διεθνής μελέτη με ελληνική σφραγίδα: Νέα ανοσοθεραπεία μειώνει το κίνδυνο θανάτου 40% από επιθετικό καρκίνο πνεύμονα
- Πετρούπολη: Συνελήφθη ο άντρας που επιτέθηκε σε 46χρονη για την προτεραιότητα στο δρόμο
- Άγιος Ιωάννης Ρέντης: Αποτροπή ληστείας σε σπίτι μετά από επέμβαση αστυνομικών – Τρεις συλλήψεις
- Ελένη Καρακάση και Ζόζεφιν απόψε καλεσμένες του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show»
- Οφειλές πέντε μηνών προς τους εργαζόμενους - «Δεν χαρίζουμε ούτε ευρώ»
- MEGA: Απόβαση στην Κρήτη έκανε «Η γη της ελιάς» για το υπόλοιπο του τέταρτου κύκλου επεισοδίων