Ο δεύτερος θάνατος της λαίδης Νταϊάνα

Τα γεγονότα που οδήγησαν στο θλιβερό τέλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα αναπαρίστανται στον έκτο και τελευταίο κύκλο της σειράς «The Crown» («Το στέμμα») που ξεκινά να προβάλλεται στο Netflix την Πέμπτη. Οι συντελεστές της αγγλικής σειράς, βασισμένης στη μη εγκεκριμένη βιογραφία του Πίτερ Μόργκαν για την Νταϊάνα, σχολιάζουν την ανοίκεια αίσθηση που ένιωσαν στα γυρίσματα του τέλους της σειράς.

Η αυστραλή ηθοποιός Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, που υποδύθηκε την Νταϊάνα στο «The Crown», μίλησε για την τελευταία σεζόν του βασιλικού δράματος και για τα

γυρίσματα της αυτοκινητιστικής καταδίωξης στο Παρίσι που οδήγησε στον θάνατο της πριγκίπισσας στο περιοδικό «Radio Times».

Στο εξώφυλλο μάλιστα του οποίου η φωτογραφία της Ντεμπίκι παραπέμπει στο εμβληματικό πορτρέτο της πριγκίπισσας Νταϊάνα που είχε επιμεληθεί ο γάλλος φωτογράφος Πατρίκ Ντεμαρσελιέ για την αγγλική «Vogue» του 1992. Είπε ότι οι στιγμές που προηγήθηκαν του θανάτου της πρέπει να ήταν «εντελώς αφόρητες», αφού το καστ αναπαρήγαγε την καταδίωξη με αυτοκίνητο στο Παρίσι που οδήγησε στον θάνατό της για την τελευταία σεζόν του διχαστικού βασιλικού δράματος.

«Αφόρητη κατάσταση»

«Αρκεί να βρεθείς σε μια τέτοια κατάσταση για ένα λεπτό για να συνειδητοποιήσεις ότι είναι εντελώς αφόρητη» δήλωσε η Ντεμπίκι. «Κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να βιώσει πώς είναι να προσπαθείς να πας από το ένα μέρος στο άλλο και να έχεις αυτό το σμήνος γύρω σου. Νιώθεις παγιδευμένος».

Σύμφωνα με τους «Radio Times», τα τέσσερα πρώτα επεισόδια επικεντρώνονται στις εβδομάδες πριν από τον ξαφνικό θάνατο της Νταϊάνα και στη συνέχεια στο εθνικό πένθος που ακολούθησε. Τα τελευταία έξι επεισόδια, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 14 Δεκεμβρίου, αφηγούνται την ιστορία της αντίδρασης της μοναρχίας στον θάνατο της «πριγκίπισσας του λαού» και τελειώνουν με τη συνάντηση του Γουίλιαμ με την Κέιτ και τον γάμο του Καρόλου (τον οποίο υποδύεται ο Ντόμινικ Γουέστ) με την Καμίλα (την οποία υποδύεται η Ολίβια Γουίλιαμς), το 2005.

Η Ντεμπίκι δήλωσε επίσης στη «Mirror» ότι ακολούθησε πιστά το «συναισθηματικό σχέδιο» του συγγραφέα Πίτερ Μόργκαν. «Νομίζω ότι είναι μια μοναδική πρόκληση για έναν ηθοποιό να απεικονίζει εκείνες τις ημέρες» είπε και πρόσθεσε ότι η προσέγγιση του Μόργκαν της έδωσε «συναισθηματικό νόημα, οπότε προσκολλήθηκα σε αυτό, αφού προφανώς πρόκειται για κάτι καταστροφικό και ποτέ δεν μπορούμε να μάθουμε κάτι για αυτό».

Keywords
Τυχαία Θέματα