Ο Μπέικον… ξεπέφτει στην Κίνα

Ταλέντο μεγάλο σε αξία, αλλά τα προβλήματά του τα έχουν σκεπάσει όλα. Θα μπορούσε να έκανε τεράστια καριέρα, ωστόσο ο Ντουέιν Μπέικον καταλήγει στην Κίνα. Εψαξε πολύ σε ομάδες της Ευρωλίγκας για να βρει ένα συμβόλαιο αλλά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν έχει και την καλύτερη φήμη για τον χαρακτήρα του στα παρκέ της Ευρωλίγκας. Κανείς πια δεν του δίνει συμβόλαιο φοβούμενος τις εκρήξεις του που  είναι στο τέλος πάντα μεγαλύτερες και περισσότερες από τους πόντους που βάζει.

Πάνε για αντιστροφή έδρας

Στην ανάκληση παραχώρησης του δημοτικού γηπέδου στον Πανσερραϊκό λόγω έναρξης εργασιών, προχώρησε ο Δήμος Σερρών και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί πιθανότητα σε άλλη έδρα. Για την ακρίβεια, θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, αντιστροφή έδρας και το ματς θα γίνει στην Τούμπα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ. Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο, τότε ενδέχεται να αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα (26/11, 17:30) καθώς την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι του Αρη με τον Παναθηναϊκό.

Βαριά καμπάνα

Κάλλιο να σου βγει το μάτι παρά το όνομα, λέμε εμείς εδώ, αλλά στις ΗΠΑ  μάλλον δεν το λένε, γι’ αυτό ο Ντρέιμοντ Γκριν την… πάτησε. Ο πέλεκυς έπεσε βαρύς στο κεφάλι του φόργουορντ των Ουόριορς για τη συμμετοχή του στον καβγά που στήθηκε μεταξύ των παικτών στον αγώνα με τους Τίμπεργουλβς. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από πέντε αγώνες και με διακοπή καταβολής του μισθού του όσο θα διαρκεί η τιμωρία του, όπως είπε δε ο αντιπρόεδρος του ΝΒΑ, Τζο Ντουμάρς, η ποινή αυτή είναι τόσο βαριά εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του Γκριν. Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ για συμμετοχή σε επεισόδια.

Αντίθετα, οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές του καβγά (Κλέι Τόμπσον, Τζέιντεν Μακ Ντάνιελ) τη γλίτωσαν με ένα πρόστιμο ύψους 25.000 δολαρίων.

Χρηματοδότηση για το ΟΑΚΑ

Την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11 εκατ. ευρώ, διαθέσιμα εντός Νοεμβρίου, για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3,5 εκατ. ευρώ (8.620.000 από 5.120.000),  ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

Σημειώνω πως η συγκεκριμένη έκτακτη χρηματοδότηση αφορά στην κατασκευή εντός του 2024 του νέου κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου, στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) με την προμήθεια έξι σύγχρονων μηχανημάτων, στις μελέτες και τα συμπληρωματικά έργα της δημιουργίας τριών ολυμπιακών τοίχων αναρρίχησης, στη συντήρηση και βελτίωση των ανοικτών εγκαταστάσεων στίβου (Κ1, Κ2) με περίφραξη, αποδυτήρια και τουαλέτες, αλλά και του κλειστού προπονητηρίου, αποκλειστικής χρήσης του ΣΕΓΑΣ, με αναβάθμιση του φωτισμού και του κλιματισμού, μόνωση οροφής και λοιπές επισκευές εντός του προσεχούς διαστήματος. «Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης. Τι μένει, λέω εγώ; Η επόμενη έκθεση εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ για τα στέγαστρα Καλατράβα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο. Αυτά είναι τα σημαντικά. ‘Η μήπως όχι;

Ανάβει κόκκινο

Η ΔΟΕ έβγαλε… φιρμάνι προς τις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές ενημερώνοντάς τες ότι πιθανή συμμετοχή κάποιας στους «Αγώνες Φιλίας» που σκοπεύουν να διοργανώσουν οι Ρώσοι στη Μόσχα το 2024, θα παραβιάζει τις συστάσεις της σχετικά με τις κυρώσεις προς τον ρωσικό αθλητισμό.

«Οποιαδήποτε συμμετοχή μιας εθνικής ολυμπιακής επιτροπής στους αγώνες αυτούς δεν θα ήταν μόνο αντίθετη με τη σύσταση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ που ορίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου του 2022 σχετικά με διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Ρωσία,  αλλά θα είναι επίσης απέναντι στον συλλογικό στόχο του ολυμπιακού κινήματος για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του αθλητισμού», δήλωσε σχετικά ο Τζέιμς Μακλάουντ, διευθυντής του τμήματος σχέσεων της ΔΟΕ με τις εθνικές ολυμπιακές επιτροπές.

Η οργανωτική επιτροπή των «Αγώνων Φιλίας», απάντησε αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο στόχος αυτών των αγώνων δεν ήταν ποτέ η σύγκρουση με τη ΔΟΕ ή η δημιουργία ανταγωνισμού στο ολυμπιακό κίνημα. Οι αγώνες σχεδιάστηκαν ως μια αρμονική προσθήκη στο υπάρχον διεθνές καλεντάρι και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ρώσους αθλητές και αθλήτριες».

Συνέδριο στην Αρχαία Ολυμπία

Το ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών θα διοργανωθεί το 2024 στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, όπως επίσης και η Γενική Συνέλευση της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ). Οπως έμαθα, η  απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου των ΕΟΑ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Υπογραμμίζω πως ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης των ολυμπιακών αξιών για την παγκόσμια κοινότητα και τον βασικό ρόλο των εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών για την έμπνευση των νέων για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Σύντομη ομιλία-χαιρετισμό έκανε και ο νέος διευθυντής της ΔΟΑ, Μάκης Ασημακόπουλος.

Επίθεση με γκαζάκια

Ακόμα ένα δυσάρεστο περιστατικό απασχόλησε χθες το ελληνικό ποδόσφαιρο και σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα  άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους πλησίασαν την επιχείρηση που έχει ο διαιτητής Ανδρέας Γκάμαρης στο Περιστέρι και τοποθέτησαν γκαζάκια. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η οικογένεια του διαιτητή που μένει από πάνω και τελικά χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τα άτομα από την ταράτσα όπου κατέφυγαν.

Αποχώρησε από τα προκριµατικά του Μουντιάλ η Ερυθραία

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση από FIFA και Αφρικανική Ομοσπονδία «όλα τα παιχνίδια της Ερυθραίας (σ.σ. για τα προκριματικά του Μουντιάλ) έχουν ακυρωθεί». Λίγες μέρες πριν απ’ τον αγώνα με το Μαρόκο εκτός έδρας. Χωρίς καμία εξήγηση. Ωστόσο, πηγές κοντά στην ομάδα αναφέρουν ότι αυτό ήταν απόφαση της κυβέρνησης λόγω ανησυχίας ότι πολλοί παίκτες της εθνικής θα αναζητήσουν πολιτικό άσυλο στα εκτός χώρας παιχνίδια. Εκτιμάται ότι από το 2009 περισσότεροι από 60 παίκτες έχουν διαφύγει με αυτόν τον τρόπο από την Ερυθραία, όπου το απολυταρχικό καθεστώς επιβάλλει διά βίου στρατιωτική θητεία σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού…

Keywords
Τυχαία Θέματα