Ντομαγκόι Βίντα: Ο… γέρος, ο… αργός
Η χθεσινή τεράστια πρόκριση με τη μυθική ανατροπή και τον τρόπο που ήρθε, είναι ένα αποτέλεσμα που θα μνημονεύεται για καιρό. Αυτό που έχει κάνει φέτος η ΑΕΚ στην Ευρώπη, είναι πολλαπλές υπερβάσεις και ο κόσμος μπορεί να ονειρεύεται ακόμα περισσότερα πράγματα σε μία διοργάνωση, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί τη βάση για διακρίσεις για κάθε ομάδα.
Είναι πολλά τα πρόσωπα στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς, όμως θα εστιάσω στο πιο προβεβλημένο και παράλληλα το πιο ταπεινό -τον Ντομαγκόι Βίντα–
Ο 36χρονος Κροάτης είναι υπόδειγμα επαγγελματία και ένας άνθρωπος ο οποίος έχει κάνει και έχει χαρίσει πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζει κανένας! Είμαι δε σίγουρος ότι δεν θα ήθελε να τα πω και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν τα έκανε ούτε για να φανεί, ούτε για να δείξει ότι κάποιος είναι. Τα έκανε γιατί έτσι ένιωθε.
Είναι προνόμιο για όποιον τον έχει γνωρίσει, του έχει μιλήσει και τον έχει δει πως συμπεριφέρεται. Η πιο συγκλονιστική στιγμή του Βίντα, δεν είναι ούτε το γκολ, ούτε το κερδισμένο πέναλτι, ούτε η εμφάνισή του. Είναι η κίνηση που κάνει μετά τη λήξη του ματς, όταν πηγαίνει να παρηγορήσει τους αντιπάλους του που εξαιτίας του πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Γιόβιτς για να χαρίσει την επική νίκη – ανατροπή στην ΑΕΚ, αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση.
Σε αυτή ακριβώς την κίνησή του, σε αυτήν την ενέργειά του, αποτυπώνεται σε απόλυτο βαθμό όλο το μεγαλείο του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή που έχει ζήσει και κερδίσει πάρα πολλά!
Οι αριθμοί του στο ματς με την Κραϊόβα είναι φοβεροί: 86% κερδισμένες μονομαχίες (6/7) στον αέρα και 100% στο χορτάρι (2/2). Σύνολο 89% (8/9)! Είχε επίσης 91% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις (53/58), πέντε παρεμβάσεις στην άμυνα, δύο κλεψίματα και δύο ανακτήσεις.
Όλα τα λεφτά όμως ήταν εκείνο το τάκλιν στον Αλ Χαμλαουί λίγο μετά το 0-2. Εκεί η σεμνή τελετή θα είχε ολοκληρωθεί με ένα τρόπο εντελώς διαφορετικό και τώρα δε θα κάναμε αυτή τη συζήτηση. Μετά ήρθε το γκολ, η φλόγα άναψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, έγινε πυρκαγιά και η Κραϊόβα «έλιωσε» σαν κερί.
Σε ένα παιχνίδι που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ο Βίντα έδωσε και την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμα και στους πανηγυρισμούς δεν βρήκε δευτερόλεπτο μπροστά! Τον έσπρωχναν οι συμπαίκτες του για να βγει μπροστά από όλους και να αποθεωθεί. Εκείνος όμως ήταν και είναι τόσο ταπεινός που ακόμα και σε εκείνο το σημείο το έκανε με σκυμμένο το κεφάλι. Χωρίς να πουλάει οπαδιλίκι.
Μετά τη λήξη του ματς, δεν έκανε καν δηλώσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το πρόσωπο της βραδιάς και να παίζει η μούρη του παντού. Αλλά δεν τον νοιάζει. Και φυσικά, δεν είναι θέμα τα… αγγλικά του. Θυμάμαι όταν ήμουν στην καθημερινότητα του ρεπορτάζ που μετά τα ματς στη μικτή ζώνη, καθώς αποχωρούσε από το γήπεδο του έλεγα: «Έλα ρε Ντομαγκόι, κάνε μία δήλωση απόψε» και εκείνος απαντούσε πάντα με γέλιο: «Στο επόμενο ματς».
Όταν δε πέρσι ήμουν στην ΠΑΕ τον είχα σταυρώσει να βγει και να μιλήσει πριν από ένα ματς σε αυτές τις καθιερωμένες συνεντεύξεις και μου απάντησε: «Σου υπόσχομαι ότι θα μιλήσω μόνο όταν θα πάμε στον τελικό». Μακάρι Ντομαγκόι, μακάρι…
ΥΓ: Το έβαλα στον τίτλο, γιατί κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται όπως είναι και όπως πρέπει. Τον Βίντα, όπως και τον Ρότα (ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν συγκλονιστικός), συγκεκριμένοι άνθρωποι πήγαν να τους ξεφτιλίσουν. Συγκεκριμένοι άνθρωποι έγραφαν και έλεγαν πράγματα εναντίον τους. Είναι αργός, είναι μεγάλος σε ηλικία, δεν μπορεί πια. Να του προτείνουν να αναλάβει άλλο πόστο, να του κάνουν περικοπή και να του προτείνουν να μείνει ως… πέμπτος. Τώρα βεβαίως κάνουν τα «παγώνια», αλλά δεν πειράζει.
Εγώ απλά θα υπενθυμίσω ότι παρότι κατάλαβε από πολύ νωρίς ότι δε θα είναι βασική επιλογή, στο πλάνο του Μάρκο Νίκολιτς, δεν διαμαρτυρήθηκε ΠΟΤΕ! Όπως κάθε ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ! Στο ματς με την Κηφισιά, ήταν αυτός που κράτησε την ΑΕΚ στα δύσκολα, όταν αποχώρησε τραυματίας ο Μουκουντί και αποβλήθηκε ο Ρέλβας. Στη Σαμψούντα, ήταν «βράχος» όταν μπήκε ξανά εξαιτίας του τραυματισμού του Καμερουνέζου. Και το βράδυ της Πέμπτης, για δεύτερη φορά μετά από εκείνο το ματς με τη Ντιναμό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα της ανατροπής. Αυτός, ο… γέρος, ο… αργός.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Όλα στη λαδόκολλα: 6 εντυπωσιακές γιορτινές συνταγές χωρίς κόπο
- The Voice of Greece: Τι ισχύει τελικά με τον Γιώργο Μαζωνάκη
- Ένταση στον Πλατύκαμπο με αγρότες και οδηγό: «Χάσατε το δίκιο σας» - «Μας πέταξαν στον δρόμο»
- Νορβηγία: Επιδεινώθηκε η υγεία της πριγκίπισσας - Χρειάζεται μεταμόσχευση πνεύμονα
- Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρή γυναίκα μετά από παράσυρσή της από φορτηγό
- Ξεκάθαρο «ναι» στη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού
- Σινέcast: Χρήστος Κανάκης
- Πώς επανενεργοποιήθηκε ο «λανθάνοντας πινοσετισμός» στη Χιλή – Ποιοι ξέχασαν τα φρικτά εγκλήματα του δικτάτορα
- «Πώς θα την αντιμετωπίζουμε, ως μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;» λέει ο Πλακιάς για την Καρυστιανού
- Πότε θα γυρίσει ο Λεσόρ στον Παναθηναϊκό – Άλλον σέντερ θέλει ο Ολυμπιακός, όχι Σίλβα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Αντίποινα για την επίθεση στο τάνκερ «υποσχέθηκε» ο Πούτιν – Νοτιοδυτικά της Κρήτης έγινε το χτύπημα
- Axios: Από newsroom σε τεχνολογικό στοίχημα
- Δίκη υποκλοπών: Αμφισβητήθηκε η αξιοπιστία του «κρεοπώλη» – Ως εν δυνάμει κατηγορούμενος αντιμετωπίστηκε ο μάρτυρας
- Γιώργος Καπουτζίδης: «Το Παρά Πέντε δεν ήταν δουλειά, ήταν η καρδιά μου» – Όσα αποκάλυψε για το Reunion
- Πούτιν: «Δεν φέρω ευθύνη για τους θανάτους στον πόλεμο της Ουκρανίας»
- Η μεγάλη έκπληξη του Economist: Ποια είναι η χώρα της χρονιάς για το 2025;
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Πολωνία στην ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων
- Νομική απάντηση στις δηλώσεις Μαζωνάκη – Τι λέει γνωστός επιχειρηματίας που έστειλε εξώδικο στον τραγουδιστή
- Η BYD γιορτάζει την παραγωγή 15 εκατομμυρίων οχημάτων
- Τα ευρωπαϊκά ρεκόρ της ΑΕΚ στην πρόκριση επί της Κραϊόβα
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Ντομαγκόι Βίντα: Ο… γέρος, ο… αργός
- Η νέα γενιά του Nissan LEAF ζωντανεύει το όραμα EV36Zero στο εργοστάσιο του Sunderland
- Κικίλιας: Επενδύσεις στην ελληνική ναυτιλία με στόχο την ανάπτυξη και την ασφάλεια
- Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση στην Ταϊπέι – Νεκρός ο δράστης
- Η BYD γιορτάζει την παραγωγή 15 εκατομμυρίων οχημάτων
- Τζέφρι Επστάιν: Νέο πακέτο με φωτογραφίες
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Πολωνία στην ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων
- Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο επιχειρηματίας που έστειλε εξώδικο υποστηρίζει ότι ο τραγουδιστής του οφείλει 200.000 ευρώ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Αυτά είναι τα πρόσωπα που κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών
- CrediaΒank: Προς εξαγορά του 70% της Παντελάκης Χρηματιστηριακής
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο Αλέξανδρος Εξάρχου (Όμιλος AKTOR) στους προσκεκλημένους του Ντόναλντ Τραμπ στο Κένεντι Σέντερ
- Bundesbank: Η Γερμανία θα «εκραγεί» το 2026-2027 – Ανατροπή 1,3% ανάπτυξη!
- Πλακιάς για Καρυστιανού: «Πώς θα την αντιμετωπίζουμε, ως μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;»
- Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο Ηράκλειο: Νεκρός ένας 65χρονος μοτοσικλετιστής
- Μοναδικά δώρα για όλους και φέτος τα Χριστούγεννα από την COSMOTE TELEKOM
- Γερμανικά μέσα: «Ήττα» Μερτς το δάνειο στην Ουκρανία – «Νίκη» λέει ο ίδιος
- Η Shein γλίτωσε το «λουκέτο» στη Γαλλία, όχι όμως τα πρόστιμα
- Φωτογραφικά ντοκουμέντα από το πλοίο του «Έλληνα Εσκομπάρ» – Πάνω από 4 τόνους κοκαϊνης εντόπισαν οι γαλλικές αρχές
- Β.Κικίλιας: Ανάπτυξη, ασφάλεια και νέες θέσεις εργασίας μέσα από επενδύσεις στη ναυτιλία



