Νέο τετ α τετ Γεραπετρίτη και Φιντάν σήμερα στα Τίρανα
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επαφές που θα έχει στα Τίρανα σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (παλαιότερα γνωστή ως Διαβαλκανική), όπου ο ίδιος συμμετέχει εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό. Τον τούρκο πρόεδρο θα εκπροσωπήσει ο Χακάν Φιντάν οπότε – εκτός απροόπτου – οι δύο ΥΠΕΞ θα έχουν ακόμη ένα τετ α τετ σε ουδέτερο έδαφος, όπως το συνηθίζουν όταν συμπίπτουν σε διεθνείς διασκέψεις «εκτός των τειχών». Το ζητούμενο είναι εάν η συνάντησή τους θα υπερβεί τη χειραψία και τις φιλοφρονήσεις
Και με Χασάνι
Ο έλληνας ΥΠΕΞ στα Τίρανα σχεδιάζει να συναντήσει τον αλβανό ομόλογό του, Ιγκλι Χασάνι, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα – όπου, μεταξύ άλλων, είχε συμφωνηθεί η επίλυση όλων των διμερών εκκρεμών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της οριοθέτησης ΑΟΖ. Ψηλά στην ατζέντα της συνόδου αναμένεται να βρεθούν οι κοινές προκλήσεις που αφορούν τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τις μεταφορές, τη συνεργασία και την ενεργειακή διασυνδεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή. Στα Τίρανα σήμερα μεταβαίνει και η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία θα λάβει μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ που διεξάγεται λίγες ώρες νωρίτερα από τη σύνοδο κορυφής.
Η «αντιτουρκική» κάθοδος Μόντι
Ο ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έφτασε χθες στην Κύπρο σε μία επίσκεψη που ενώ αρχικά είχε περισσότερο οικονομικό και επενδυτικό χαρακτήρα, κυρίως την προώθηση του IMEC, του Διαδρόμου Ινδίας – Μέσης Ανατολής – Ευρώπης, ο οποίος χαρακτηρίστηκε και ως project του αιώνα, έχει προσλάβει και ένεκα των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή μια πολιτική σημασία ακόμη μεγαλύτερη από αυτήν που είχε όταν προγραμματίστηκε. Η επίσκεψη κάθε άλλο παρά απαρατήρητη περνά στην Τουρκία αλλά και τα Κατεχόμενα, όπου τα ΜΜΕ ασχολούνται τόσο με την κάθοδο Μόντι όσο και με τη διάσταση των κακών σχέσεων Τουρκίας – Ινδίας και Τουρκίας – Ισραήλ και με την αντίστοιχη συμμαχική σχέση «Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων», όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία, με το Ισραήλ και την Ινδία. Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι όμως μια ανοησία, η οποία διοχετεύθηκε και αναπαράγεται από τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ότι ο Μεγαλόσταυρος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δίνεται σε άτομα τα οποία «διακρίνονται για τον αντιτουρκικό τους αγώνα». Ο Μόντι πιθανότητα δεν θα μάθει ποτέ ότι είναι πλέον ένας Ινδός… Κολοκοτρώνης στα μάτια των Τούρκων. Στη Λευκωσία όμως προκάλεσε γέλια. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα υποδεχθεί επισήμως τον Μόντι στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα, αλλά χθες το βράδυ είχαν διεξοδική συζήτηση σε ιδιωτικό δείπνο.
Εκλογική μηχανή στην Πειραιώς
Επειτα από καιρό μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το απόγευμα στο κομματικό στρατηγείο, ωστόσο μια οδηγία του έχει φτάσει εδώ και μέρες στην Πειραιώς: φτιάξτε κλιμάκια τώρα, οργώστε την Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι. Η σημερινή εκλογή του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – του προτεινόμενου από τον Μητσοτάκη και μοναδικού υποψηφίου, Κώστα Σκρέκα, μετά την παραίτηση της Μαρίας Συρεγγέλα, που δεν εξέπληξε κανέναν στο γαλάζιο οικοσύστημα – θα σημάνει την αφετηρία για αυτούς τους «προεκλογικούς» ρυθμούς. Ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, γι’ αυτό και ήδη κλειδώνει για τα επόμενα 24ωρα την επόμενη περιοδεία του. Ο ίδιος έχει ανάγκη από ένα κομματικό restart και από ενεργοποίηση του (παραδοσιακού δυνατού) νεοδημοκρατικού μηχανισμού ανά την επικράτεια με ορίζοντα την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Από τη στιγμή που ζητούμενο είναι η εκλογική ετοιμότητα του κόμματος χωρίς τριβές και αναταράξεις – δηλαδή, με την καλύτερη δυνατή διαχείριση εσωτερικών αλληλομαχαιρωμάτων, με περιορισμό της γκρίνιας, με αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών του κόμματος τοπικά – ο Μητσοτάκης ετοιμάζει, κατά τους συνεργάτες του, παρέμβαση με… μηνύματα. Δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη μια κατά τα άλλα τυπική διαδικασία.
Περιμένοντας
Σαμαρά – Καραμανλή
Αναμένεται άρα μια πολιτική ομιλία – πέρα από τα δεδομένα σινιάλα τόνωσης του γαλάζιου ηθικού – σε μια εβδομάδα που περιλαμβάνει κάτι ακόμα: το προδιαγεγραμμένο σκηνικό πόλωσης κατά τη συζήτηση των προτάσεων σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη κι ένα «πολεμικό» κλίμα από την αυριανή κοινή παρέμβαση των δύο γαλάζιων πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τρεις απομακρύνσεις φιδιών από σπίτια
- Απολύθηκε φύλακας του ΟΣΕ λόγω... κοπάνας
- Νετανιάχου προς τους κατοίκους της Τεχεράνης: «Εκκενώστε και αναλαμβάνουμε δράση»
- «Αιμορραγούν» τα βρετανικά πανεπιστήμια – Ποιες χώρες επιλέγουν οι Ελληνες
- Αισιοδοξεί ο Τραμπ ενώ ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν συνεχίζεται
- Φωτιά στο Γραμματικό: Εντολή για προληπτική απομάκρυνση από Άνω Σούλι και Μαραθώνα – Ενισχύονται και τα εναέρια μέσα
- «Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τον αστυνομικό που δολοφόνησε δύο γυναίκες στην Κηφισιά – Έριξε περίπου 30 σφαίρες
- Ο Νετανιάχου ισχυρίζεται πως το Ιράν «κρύβεται» πίσω από δύο απόπειρες δολοφονίας κατά του Τραμπ
- Ιρανικοί πύραυλοι έπληξαν το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα: Πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Άνω Σούλι Μαραθώνα: Μηνύματα του 112
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Νέα αρνητική απάντηση της Ίντερ στον Παναθηναϊκό για Βαγιαννίδη
- Γαλλική «εισβολή» στην Ισπανία
- «Κλείδωσε» η άφιξη του Φαντιγκά
- Έρευνα ΠΑΚΟΕ: Μόλις το 76% των παραλιών της Αττικής κατάλληλες για μπάνιο
- Σύμπραξη ΥΑLE – ΕΚΠΑ: Η Πρόεδρος Maurie McInnis και ο τ. Πρόεδρος Peter Salovey στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Κατ οίκον αποστολή φαρμάκων: Ποιούς αφορά και ποιά είναι η διαδικασία;
- Μαζί για το Παιδί: Ποιά είναι τα δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμιναρία που διοργανώνει για τους γονείς
- Νέο τετ α τετ Γεραπετρίτη και Φιντάν σήμερα στα Τίρανα
- Κλείνει ο Τσάπρας στον Παναθηναϊκό, αποχωρεί ο Κώτσιρας
- K. Tσουκαλάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα πάει από φιάσκο σε Βατερλό στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Νέο τετ α τετ Γεραπετρίτη και Φιντάν σήμερα στα Τίρανα
- Γαλλική «εισβολή» στην Ισπανία
- Κλείνει ο Τσάπρας στον Παναθηναϊκό, αποχωρεί ο Κώτσιρας
- Μαζί για το Παιδί: Ποιά είναι τα δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμιναρία που διοργανώνει για τους γονείς
- Σύμπραξη ΥΑLE – ΕΚΠΑ: Η Πρόεδρος Maurie McInnis και ο τ. Πρόεδρος Peter Salovey στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
- Νέα αρνητική απάντηση της Ίντερ στον Παναθηναϊκό για Βαγιαννίδη
- Κατ οίκον αποστολή φαρμάκων: Ποιούς αφορά και ποιά είναι η διαδικασία;
- K. Tσουκαλάς: Η κυβέρνηση της ΝΔ το τελευταίο διάστημα πάει από φιάσκο σε Βατερλό στα θέματα εξωτερικής πολιτικής
- Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για την Ομάδα Αλήθειας
- Πόλεμο μέχρι τέλους με το Ιράν θέλει ο Νετανιάχου – Δεν απέκλεισε την εξόντωση του Χαμενεΐ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Nέα κρίση στα Πατριαρχεία Ιεροσολύµων-Αντιοχείας - Τι σηµατοδοτεί η αλλαγή Αρχιεπισκόπου στο Κατάρ
- Άρτα: Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για τον 14χρονο που πνίγηκε στον Άραχθο προσπαθώντας να σώσει τον φίλο του - "Πού πας Σπυράκο μου;"
- Χανιά: 10χρονο αγοράκι τσιμπήθηκε από θαλάσσια ανεμώνη και γέμισε εξανθήματα - Συνολικά 5 περιστατικά
- Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας προκήρυξε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την αναβάθμιση λογισμικού του Elevate Greece
- Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πούτιν: Μόνο με διπλωματία θα λυθεί το ζήτημα Ιράν - Ισραήλ (Βίντεο)
- Η δυναστεία Τσίπρα αποχωρεί - μέχρι να επιστρέψει από την άλλη πόρτα
- Δύο συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα – Εντοπίστηκαν 375 συσκευασίες με ναρκωτικά
- Μ. Βορίδης: 174% αύξηση των ροών στην Κρήτη – Θα καταργήσουμε την 7ετία για την άδεια παραμονής
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη οκτώ ετών από το Εφετείο σε 31χρονο που σκότωσε 64χρονο